10/28/2012

The Body Shop - Áfonyás testvaj - teszt, vélemény

Próbálok egy ideig nem vétkezni, erősen próbálok, de most majd jön a tél és előbújnak a Mézis finomságot a The Body Shop gyáraiból. Mondanám, hogy nem vagyok rájuk kíváncsi, de ez nem igaz - legalább megszaglászni kéne őket... De ugorjunk vissza át a ködös jövőből a mai posztra. Ma az áfonyás testvajról írok, ami ugyan csak átmenetileg tért vissza a polcokra, viszont nekem pont az áfonya a gyengém. Illetve az, ha valami limitált. Mindenben. Folytatás és egyéb izgalmak a tovább után.


Nekem a régi The Body Shopos testvajak csomagolása is tetszett, a jelenlegi is szép, de a retro változatokban tetszett az, hogy jól látható helyen volt milyen bőrre valók és a mi a fő összetevőjük. Más említésre méltót nem fedeztem fel a csomagolással kapcsolatban.


Ha kinyitjuk a tégelyt, akkor megcsap az áfonyaillat, nagyon erőteljes, habár egy icipicit műnek érzem. A bőrön kellemesebb, az esetemben kissé süteményillatra hasonlít. Az állaga teljesen vajszerű, sűrű, nehéz - ez nem meglepő hiszen száraz bőrre találták ki - viszont könnyen eloszlatható. Elég nehezen szívódik be, száraz bőrre kenve filmes érzetet kelt még vékonyan is. Ezért a legjobb fürdés után, még kicsit nedves bőrön használni, akkor szinte azonnal beszívódik és csak a bébibabákat megszégyenítően puha bőrt hagyja maga után. Jól hidratál - csodát tesz a nagyon száraz foltokkal -, a hatása viszonylag sokáig megmarad és még órák után is érezni a illatát.


Összességében elégedett vagyok ezzel a testvajjal a hatását illetően és épp ezért lesz olyan nehéz ellenállni a többi csábító illatnak. Sok benne a bőrtápláló-hidratáló összetevő, sok shea vajat tartalmaz, van benne méhviasz is. Meglepő, de az összetevői közt a címkén nem tüntetek fel parabéneket, viszont van benne egy szilikonszármazék és illatanyag, ezért és a nehéz beszívódás miatt levonok. Illetve kiemelném, hogy a The Body Shop állításával szemben, hogy minden termékük vegán, ez a testvaj is tartalmaz méhviaszt és lanolint, amit gyapjúból nyernek ki. 4/5

Szeretitek a The Body Shop testvajait? Melyik a kedvencetek? 

5 megjegyzés:

 1. Nagyon szeretem a TBS testvajait :) Nálam most a Chocomanias a best ^^

  VálaszTörlés
 2. Most én is épp ezt használom! :) Nekem néha cefre szag beütése van, de aztán csak jót nevetek ezen a fura bevillanáson és már kenem is tova. A testvajnál jobb száraz bőr elleni fegyver nincs, legalábbis számomra. :)

  VálaszTörlés
 3. Névtelen7/11/12 11:41

  November 9-én a karácsonyi termékbemutatójukon Chocománia szappant adnak a vásárlóknak. Jó ez a szappan? Ismeritek? Tényleg olyan jó az illata?

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!

  Tényleg jó ez a chocománia? Nov. 9-én minden vásárlónak adnak egy ilyen csokis szívszappant. A szappant próbáltátok már? A testvajuk nekem a terhes hasamra is tök jól működött, be is tudom mutatni, nem repedt szét.:))

  VálaszTörlés
 5. Jaj, látom, mindkét bejegyzésem felkerült.:(( Kicsit reklámízű lett:)) Most írtam először, és nem jelent meg rögtön, azt hittem valamit elcsesztem, de úgy látszik csak türelmetlen voltam:))
  Megszaglásztam a chocomániát és kipróbáltam a szappant. Azt hiszem én inkább eszem a csokit , mint magamra kenem, habár a szappan radíroz, meg tele van kakaóvajjal, amit nagyon szeret a bőröm, de valahogy a csokis illat egy tusfürdőben nem hozza nekem a felfrissülést. Ellenben a barackos és a grapehfruitos termékek, hű azoknak nagyon durván jó illata van. Friss, gyümis, hűűű.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe