10/22/2012

The Body Shop - Sárgarépás hidratálókrém - teszt, vélemény

Bűnbe estem, sajnálom. Amikor a magyar The Body Shop facebookoldalán megláttam a répás képet még ellenálltam és hetekig elkerültem az üzletet. Aztán egyszer betévedtem a boltba és félénken megkérdeztem, hogy van-e még ebből a krémből. Elvileg nem volt, de az eladólány emlékezett, hogy valaki félrerakatott magának egyet, csak meggondolta magát és ezt az egy darabot nem rakták még vissza - no ugye én ezt jó szokásomhoz híven isteni jelnek tekintettem, ebben csak az erősített meg, amikor meghallottam mennyibe kerül. 
Nem akartam semmit sem venni tőlük 2013 előtt, ugyanis hiába hagyja őket jóvá a Leaping Bunny, a The Body Shop ugyanúgy a L'Oréalhoz tartozik, de elvileg teljesen független a cégen belül. Viszont az igazság az, hogy régen is imádtam a The Body Shop termékeit és annyira boldog voltam, amikor boltjuk nyílt nálunk. Számomra egy átok az, hogy a márka, aminek a filozófiájával teljesen azonosulni tudok, olyasmiket tartanak fontosnak, amiket én is - megvásárolta őket egy nagyobb cég és kezdem azt érezni, hogy a legtöbb dolog, amit szeretek erre a sorsra jut - és én ehhez nem vagyok elég erős. Sok vásárló teszi fel magának teljesen jogosan azt a kérdést, hogy amit szeretünk ne támogassuk csak ezért vagy inkább támogassuk és reméljük trójai falóként működik majd. Mindenesetre én továbbra is próbálok annyira állatbarátan élni, amennyire csak tudok és a blogban továbbra is ezt a vonalat erősíteni.

Valamiért én úgy emlékeztem, hogy ez a krém sokkal nagyobb. 50 ml-es a kiszerelése és klasszikus The Body Shopos-zöld a címkéje. A szememet bántja viszont az, hogy a beígért nyuszi hiányzik a tégely hátoldaláról.


A tégelyt kinyitva szerintem egy természetes krémhez képest meglepően narancssárga látvány fogad. Az illata répás-tejszínes-édeskés - nekem tetszik -, de a Krémmánián sokaknak nem jön be ez a " menzás finomfőzelék-illat".

Ez az a krém, amit miután kirakták idén a polcokra egy nap alatt elkapkodták belőle az összeset - ezt leszámítva. Valamit bizonyára tudnia kell, hogy ennyire imádják, de akkor nem értem miért szűnt meg.

A krém állagát nem érzem a legkönnyebbnek, habár nem a zsíros rá a legjobb szó, de elég testes, ennek ellenére könnyen szétterül a bőrön és emiatt kellemes érzés belemasszírozni. Ahhoz képest, hogy minden bőrtípusra ajánlják szerintem inkább a száraz-normál bőrre a legalkalmasabb, nyáron talán még nekik is sok lenne. Én szigorúan este alkalmazom lefekvés előtt másfél órával, hogy eléggé beszívódjon, tudniillik neki ez elég lassan megy, cserébe viszont jól hidratál és nem hagy zsíros csillogást maga után. Miután bekenem vele az arcom, ha hozzáérek viszonylag sokáig ragacsos, viaszos érzés fogad - a Burt's Bees nappali hidratálójához tudnám hasonlítani, de annál kevésbé. Megéri a várakozás, mert pihe-puha lesz tőle az arcbőr egész nap - ennek ellenére napközben elviselek egy könnyű fényvédős hidratálót. Az összetevői közt sok a emollient anyag, ezeknek fontos szerepük van a hidratálásban, a bőr puhításában, amit a csomagolás ki is emel az a fair trade méhviasz.


Összességében jó krém, mind a hatását, mind az árát, mind a céghez kapcsolódó értékeket tekintve. Jól hidratál, de naponta fel kell kenni, hogy ez az érzés megmaradjon; mégis azt gondolom, hogy zsírosabb bőrre nem megfelelő. Számomra lehangoló az INCI-lista, vannak benne nem túl jó anyagok - egy szilikonszármazék és két színezék is, illetve nem értem, hogy miért sárgarépás krémnek hívják, ha csak az összetevők utolsói közt szerepel a sárgarépa kivonat és -olaj. A The Body Shop szereti kiemelni, hogy minden termékük vegán - sajnos ez nem igaz, hiszen ez a krém is tartalmaz lanolint, ami állati eredetű. Adok neki egy négyest, mert a hármast kevésnek érezném a hatása és az ára miatt, viszont egyet muszáj levonnom az előbb felsoroltak miatt. 4/5

Összetevők

Water,  Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Alcohol,  Glycerin,  Methyl Glucose Sesquistearate,  PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate,  Dimethicone,  Stearic Acid,  Lanolin Alcohol,  Cera Alba / Beeswax,  Sesamum indicum (Sesame) Seed Oil,  Benzyl Alcohol,  Phenoxyethanol,  Potassium Sorbate,  Helianthus annuus Seed Oil,  Xanthan Gum,  Parfum,  Tocopherol,  Ascorbyl Palmitate,  Geraniol,  Citronellol,  Linalool,  Beta Carotene,  Daucus carota sativa (Carrot) Root Extract,  Daucus carota sativa (Carrot) Seed Oil,  Eugenol,  Alpha-Isomethyl Ionone,  CI 14700,  CI 15510

9 megjegyzés:

  1. Lifelike Vision22/10/12 13:50

    Nem olyan régóta ismerem a TBS-ot, nagyon meg vagyok vele elégedve, eddig az összes termékét szerettem amit kipróbáltam, és a kampányuk sem mellékes!

    http://lifelikevision.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Bloggerina Bellala22/10/12 17:08

    Azt hiszem, mégis maradok Ilcsi néni Karottás hidratálójánál, az elmúlt telet azzal éltem túl. Én mindig olyan sokat várok a Body Shop termékektől, aztán a teszteket olvasgatva lebeszélem magam a vásárlásról. Az összetevői ennek sem győztek meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe22/10/12 17:15

      Nekem még sosem volt szerencsém Ilcsi terméket otthon kipróbálni, mert egyszerűen annyira drágállom azt, amiért a referenciakozmetikusok akarják eladni. :(

      Törlés
    2. Makeup Universe22/10/12 17:16

      *amennyiért

      Törlés
    3. Bloggerina Bellala22/10/12 17:59

      Én is inkább a kozmetikusomnak "hagyom", hogy kényeztesse velük az arcom, de tavaly a karottás annyira bejött a kezelések alatt, hogy - oda sem mertem nézni amikor kifizettem - vettem egyet. :) Én 30ml-es vettem, kb 3 hónapig kitartott, napi egyszeri használattal.

      Törlés
    Válasz
  • Ugyanígy vagyok a Body Shoppal,mint te,viszont nincs sok választásom,mert hosszú évek óta kizárólag a teafás termékcsalád az,amire nem vagyok allergiás és segít a bőrömön.Pedig minden mást kipróbáltam:hiába.
    A Rainforest samponnal is ugyanez a helyzet,nem cserélném le semmire és egyszerűen nem találok jobbat.

    Annyiból szerencsém van,hogy itt (No.) az Alverdének nagyobb a választéka,mint otthon és ha jól tudom,kivétel nélkül állatbarát,vegán cuccok,szóval minden mást onnan szerzek be.

    VálaszTörlés
  • Csiribiri Erica24/10/12 14:09

    Ahh, igen, olyan nehéz ellenálni TBS-éknek, annyira finomak a cuccaik! Az én problémás bőröm nagyon szereti (sajnos) :-)
    Nyáron én is elcsábultam, bevásároltam testvajakból (csokis, olivás, málnás, epres), tusfürdőkből (málnás, olívás, sheás).
    Az állatkísérletes szösszeneteddel maximálisan egyetértek, manapság nehéz arany középutat találni.
    Utószóként még: az Ilcsi cuccok sz@rok(már bocsi)!!! Annyi mindent próbáltam és egyik sem jött be. És nagyon sok ismerősöm hasonló véleménnyel van róla.

    VálaszTörlés
  • Névtelen8/11/12 13:10

    Számomra is csalódás volt szembesülni a TBS összetevőkkel, de ez amúgy nem meglepő a testápolás műfajban, csak a márka image mást sugallt számomra. Ami viszont bevált: Dr.Organic, sokféle termékvonal, csakis természetes, növényi, általában bio összetevőkkel. Ára nem éri el a TBS árakat, és szuper készítményeik vannak, mondhatni mindenféle bőrtípusra és "hétköznapi" bőr és haj problémára megoldást kínál. A Holt-tengeri sampon például a 15 éve kínzó pikkelysömörömet tünetmentessé teszi, ami nagyon nem mindegy. Imádom az argán olajos hajápolókat, a rózsás krémeknek VALÓDI rózsa illata van (ilyen jellegű csalódás is ért már). Próbáljátok ki. (Én a Müllerben veszem)

    VálaszTörlés
  • Névtelen8/11/12 13:11

    Ja, és az Organicnak király teafás cuccai is vannak.

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe