11/25/2012

Essence - Breaking Dawn kollekció - teszt, minták, vélemény

Ugyan kicsit megkésve, de azért remélem hasznosan ma az Essence legutóbbi kollekciójáról, a Breaking Dawnról lesz egy-két szó, illetve jónéhány kép. Habár gyerekkorom óta imádom a vámpíros dolgokat az Alkonyat egyszerűen teljesen kimaradt az életemből. Rebellisen vagy sem, de az első részből hétvégén láttam 20 percet és olyan ostoba volt az egész, nem bánom, hogy engem eddig elkerült - a könyv is kétszer volt a kezemben. Viszont az Essence változatát tavaly is szerettem.


Ez eddig a  második olyan Essence kollekció, amivel közös élményeink is vannak, az elsőről[?] anno teljesen lemaradtam. Összesen végül idén kilenc terméket vettem meg. Lebeszéltem magam a sötétlilás szájfényről, mert sosem használnám,illetve van hasonlóm. Az arany rúzs nem fogott meg, pontosabban nem értem az elképzelést, mármint a színházon kívüli arany színű rúzs használatát, habár lehet tényleg szuper, de valahogy inkább nem vettem meg. A csillámpúder nagyon szép, hasonlít a tavalyira, habár szerintem ebben finomabbak a  szemcsék, összességében mégis szkippeltem. Az arany lakk sem fogott meg, mert egy ujjamon meg tudnám számolni hányszor kenném fel a következendő 30 évben. Viszont, amit imádtam és a többi blogon is jónak tűnt, az a pirosító. Imádom az ilyen vöröses árnyalatokat, engem nagyon emlékeztet a MAC Hidden Treasure-re, habár az Essence változata talán narancssárgásabb, de ha nem lenne a Hidden Treasure, akkor most egész nap a Renesmee Red lenne rajtam.


Őszintén szólva én nem értem miért a kék, a lila és arany a kollekció fő színei, ez biztos vámpíros, de ezt teljesen laikusként mondom... Szerintem az egész kollekció két nagy erőssége a körömlakkok és a pigmentek. A lakkokat már tavaly is mindenki imádta, jó volt az állaguk és szépek voltak a színek, szerintem az eddigi legjobb lakkok voltak az Essence-től. A pigmentek pedig igazi újdonságok.

A tavalyi és idei körömlakkok ugyan külcsínre  nagyon hasonlítanak, az ideiek nagyobb és több színben játszó csillámokat tartalmaznak, a 2011-esek pedig inkább csillámlóak voltak. Az előbbieknél ecset szélesebb lett, illetve szerintem állagra zselésebb. Nekem a kék és a lila nem elég két rétegben, belőlük nekem három kell a teljes fedéshez alaplakk nélkül, viszont a szürkés szerintem sűrűbb, belőle bőven elég volt eggyel kevesebb is. Az idei színeket látványra ütősebbnek tartom, de a tavalyiak minőségre és tartósságra jobbak voltak.

Essence - Jacob's Protection [#01] - 3 rétegben
Essence - Alice Had A Vision - Again [#02] - 3 rétegben
Essence - Edward's Love [#04] - 2 rétegben
A pigmenteket nagyon vártam, az állandókat és ezeket is, amikor megtudtam, hogy milyen szépek lesznek. Végül hármat vettem meg, mert az utolsótól én azt reméltem, hogy fekete csillámos lesz, de sajnos nagy csalódást okozott. Igazán aprók, 1,7 grammosak, ami annyira nem is kevés. Illetve örülök a sószórószerű tetőnek, ami megnehezíti az óvatlan mozdulatok miatti pocsékolást. A pigmentek közös tulajdonsága tapasztalataim szerint, hogy hiába vagyok egy gyakorolt pigmenthasználó és vetem be az összes ügyességem, egyszerűen nagyon sok hullik ki belőlük az ecseteimből; habár az első kettő viszonylag krémes az aranyhoz képest. A szürke teljesen zöldessé, a lila dögösebbé, a arany pedig teljesen csillámossá válik, ha az Essence Colour Arts szemfestékalappal keverem őket.

A Jacob's Protection feketének vagy legalábbis meglehetősen sötétszürkének néz ki, habár kicsit zöldesnek is tűnik - mindeközben van benne egy kis lilás-ezüstös-zöldes csillogás is. Az Alice Had a Vision - Again egy fekete alapú padlizsánszín por, szerintem szép, de annyira nagyon nem különleges, viszont ha belenézünk a kis tégelybe, akkor látszódnak benne apró vöröses szemcsék, habár a bőrön csak a kékesek tűnnek elő. A Piece Of Forever egy világos csontszín, kicsit ezüstös és viszonylag nagy arany csillámok vannak benne. A mintán azért van kétszer, mert ezek az csillámok szinte maradéktalanul eltűnnek, ha ecsettel viszem fel.

Essence pigmentek - Jacob's Protection, Alice Had A Vision - Again , A Piece Of Forever

Napok óta elég borús az idő, tehát természetes fényből kevés volt, de azért mímeltem valami képen hasonlót. A pigmentek előbb a MAC Soft Ochre paint poton, majd az Essence bázisával leverten láthatóak - először ál-természetes fényben, másodszor vakuval: 


Utolsónak a szájfényt és a két csillámtust hagytam. A szájfényt nem nagyon akartam megvenni először, de a boltban annyira kellette magát, hogy nem hagyhattam ott. Teljesen olyan, mint a Stay With Me! szájfények, mind állagra, mint illatra. A színe gyönyörű, nem olyan élénkvörös amennyire a képeken, kicsivel sötétebb igazából. Viszont imádom a csillámait, amik arany-narancs-zöld-kék fényben játszanak, annyira különlegesnek érzem. Mindig szerettem volna egy vörös csillámos szájfényt, de valahogy sosem sikerült belőle egy igazán jót és szépet beújítanom, ezért neki most különösen örülök az ünnepek előtt - tudom, hogy a MAC Ruby Wooján megmutatja majd mit tud. 

A tusok számomra a kollekció csalódásai. Régebben volt egy Essence kék tusom és azt nagyon szerettem, reméltem ők is ilyenek lesznek. Sajnos akármennyire is szépek az üvegben, a szemhéjamon alig látszanak. Átlátszó zselébe ágyazott csillámokról van szó, amik nem tapadnak jól az ecsetre, máshogy pedig nehéz őket elővarázsolni. Próbáltam vastagabban felkenni, alaposan megtunkolt ecsettel, hogy jól látszódjanak, de akkor nehezen szárad meg és nyúlós lesz, ami szintén nem tetszett. Olyan ígéretesnek tűntek, utólag kidobott pénznek érzem, de legjobban az bánt, hogy nem néztem meg külföldi blogokban mi a helyzet velük. Nem drágák, de nagyjából ugyanennyiért a NYX-től vagy kicsit drágábban más márkáktól lehet sokkal jobbakat rendelni.

Essence Brealing Dawn 2 szájfény és csillámos tusok
Essence - Renesmee Red szájfény
Essence - Jacob's Protection és Alice Had A Vision - Again csillámtusok
Essence - Renesmee Red szájfény és Jacob's Protection, Alice Had A Vision - Again tusok - swatch

Nektek van valamilyen tapasztalatok ezzel a kollekcióval?

11 megjegyzés:

 1. A lakkokat és a pirosítót vettem meg, a többi nem izgatott. Az arany színt, mint olyat nem értem, de azt meg kell hagyni, hogy az egész koncepció tiszta és jól összerakott. A lakkokról ugyanezt gondolom, de azért örülök nekik, a pirosító pedig egyenesen egy álom, habár én erőteljesebb és sötétebb színre számítottam.

  Egyébként az egész Twilight dologról azt gondolom, hogy kár volt megfilmesíteni, mert a könyvek egészen jók. Bár akkor meg nem lennének ezek a szuper sötét színű kollekciók :)

  VálaszTörlés
 2. Én két pigmenttel és a pirosítóval leptem meg magam.
  Gondolkodtam a lakkokon is, végül két dolog miatt hagytam ott őket. Az egyik indokom az volt, hogy az új Color&go formula szerintem annyira pocsék lett, hogy az már szinte botrány. Egy körömlakk legyen olyan kedves és alap és fedőlakk-kal se kezdjen el lepattogni alig egy nap után úgy, hogy nem mosogattam, nem takarítottam.
  A másik: a Kallosnak van hasonló színű lakkja mint a kék és a lila, így azokra sem szerettem volna áldozni.

  A pirosítóval nagyon meg vagyok elégedve, tetszik a színe, tetszik, hogy nem porzik, és az is, hogy matt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hála istennek nem csak én vettem észre akkor, hogy az új color&go család egy kalap ***. Nagy kár értük, mert az előző széria az árához képest nagyon jó volt.

   Törlés
 3. Nekem a zöld pigment van meg, de csalódás, mert felkenve szürke, legalábbis az én szemhéjamon.:((

  VálaszTörlés
 4. Nekem a másik szájfény van meg, a két tus, és két körömlakkot tartottam meg, kettőt eladtam, mert már volt hasonlóm. A tusok elég gyengék szerintem, a szájfény szép lenne, de nem bírom az illatát. A pigmentek érnék meg, de nem vagyok oda értük, a préselt szemfestékek híve vagyok. :-)

  VálaszTörlés
 5. A szájfény nekem túl világosnak tűnik, viszont nagyon tetszik a többi. köszi a posztot!:)

  VálaszTörlés
 6. Névtelen3/12/12 19:31

  Szia! Megkérdezhetem, hogy hol vetted őket? Sajnos egy darabot nem láttam közülük még sehol. :( Köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Mexikói úti földallati megállónál van egy DM, ott vettem őket.

   Törlés
 7. Nagyon jók a színek, kipróbálnám a körömlakkokat :)

  http://sureebell.wordpress.com/

  VálaszTörlés
 8. Névtelen23/3/13 11:59

  Én csak a highlightert vettem meg ebből a kollekcióból (leárazva 500 ft-ért), mert sok szépet és jót hallottam/olvastam róla. Nem is bántam meg, nagyon szuper, fene gondolta volna, h ennyire beválik :)
  Már bánom, h a lakkokat nem szereztem be, nagyon szépek Rajtad!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ^_^

   Köszi. Biztos szép, csak ugye nekem az előző annyira nagyon nem jött be, hogy meg sem próbáltam, pedig kacérkodtam vele és el sem használnám soha - ez beszélt le végül. :(

   Törlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe