• Rólam
  • Kont@kt
  • Smink
    • Napi smink
    • Extrém
  • Tesztek
    • Arcápolás
    • Sminktermékek
    • Hajápolás
    • Testápolás
  • Tippek
  • Tutorial
    • Step by step
  • Parfüm
  • Vendégposztok
  • Köröm
  • Lelőhely
  • Inspiráció
  • Érdekességek
  • Egyéb
    • Link Love

11/12/2012

Termékek, amiket újra megvennék



Sokat gondolkozom azon, hogy hosszabb idő távlatából mi az, amit tényleg újra megvennék minden gondolkodás és vacillálást mellőzve. Ezek olyasmik, amik nélkül ugyan biztos lehet élni, de számomra nem érdemes. ma olyan termékekről lesz szó, amiket a blog indulása óta vásároltam és kiállták az idő próbáját. Igyekeztem rövidre fogni, nem mondom, hogy tényleg sikerült. Egy szemfestékekből például egy teljesen külön posztot lehetne kiállítani, ahogy rúzsokból vagy éppen bio-natúrcsodákból.


Hajápolás
Az első a szerintem egyik legjobb sampon és balzsam, amit valaha használtam: a Faith In Nature aloe verás vonalában keresendők. Ugyan a gránátalmásat is imádtam, de ez kifejezetten száraz hajra van - elképesztően fényes és puha lesz tőle a hajam. A második a Nadler samponszappanjai. Habár tudom, hogy kicsit leszóltam az elsőt, de adtam nekik egy utolsó esélyt és akkor tényleg működtek. Ugyan fel kellett találnom magam, mert az ecetes öblítés két hajmosás után semmit sem hagyott a hajszínemből, viszont a hajam szomjazta őket. Két hét kihagyás után éreztem a hiányukat, de nagyon. Habár jelenleg kicsit máshogy mosok hajat, de alapvetően a sampon és a balzsam közé iktattam be őket. Jelenleg kétszer mosok hajat Nadler szappannal, majd jön a The Body Shop banános sampon, így a balzsamot elhagytam kísérletképpen, meglepő, de működik. Ezenkívül kiemelném, ugyan nem akarok túl natúrmókusnak tűnni, de a ricinusolaj és a különböző növényi olajak is nagyon jót tettek a hajamnak.

Faith In Nature Aloe Vera sampon és balzsam

Arcápolás
Ha egyetlen egy terméket kéne választanom mind közül, akkor az a Paula's Choice 5% AHA hámlasztója lenne. Egyszerűen olyan problémámat oldotta meg, amit addig semmi és mióta elfogyott újra visszatértek azok a minden hidratálót felszívó, de mégis száraz foltok. A száraz bőrüknek kötelezővé tenném. A másik a Lush Mask of Magnaminty arcápolás kapcsán, nem mondom azt, hogy akkora szent grál, mint az előbbi hámlasztó, de szeretek mentol arcú zombivá változni hetente egyszer-kétszer.

Testápolás
Ez egy nehéz kérdés, mert visszagondolva nincs nagyon sok olyasmi, amit valóban imádtam; egyedül talán a testvajak királynője a Boots Extracts. Illetve a mangós tusfürdőjük, de világraszóló célom, hogy ezeket a csodákat nálunk is gond nélkül be lessen szerezni, mert annyira jók.

Boots Extracts - mangós tusfürdő és paradiós testvaj

Kéz- és körömápolás
Azt hiszem ebben a kategóriában nálam a Burt's Bees a nyerő. Száraz kezekre a Hand Salve a legjobb, habár a kiszerelése szerencsétlen és hamar el is fogy a nagy hidegben, de időnként tényleg csodát tesz egy jó kézkrémmel együtt. A másik szintén a méhecskéktől a Lemon Butter Cuticule Creme, ami nem véletlenül lett híres és kis mérete ellenére sokáig kitart. Mindkettő illatát imádom. Körömlakkok terén az Orlyt szeretem a legjobban, különösen a Sec 'n Dry gyorsszárító fedőlakkot - rákenem a friss lakkozásra, 2 perc és semmi sem teheti tönkre a manikűröm. Minden körömlakkomat átnézve a színe miatt a pelyhes lila Nfu.Oh a kedvencem.

Burt's Bees Hand Salve, Lemon Butter Cuticule Creme, Nfu.Oh 51 körömlakk

A sminkek lehet megérnének egy külön posztot, főleg a MAC termékei, de most igyekeztem objektíven hozzáállni a témához.

Ajkak
Habár a Burt's Bees ajakápolóit is szeretem, a kedvencem mégis az Avalon Organics Vitamin C ajakbalzsamja lett. Ők organikus és vegetáriánus-, illetve állatbarát termékeket gyártanak, sok növényi kivonatot tartalmaznak a termékeik. Ennek az ajakápolónak kicsit édes-citrusos az íze és valóban nagyon jól ápol. Nagyon imádtam a MAC és az Illamasqua rúzsait és szájfényeit is mind, képtelen lennék közülük választani. Viszont az egyik kedvenc szájfényem a Bobbi Brown Firefly lett a szépsége miatt. Ha már kedvenc szájfényeknél tartunk, a MAC Viva Glam VI-ot muszáj megemlítenem, hiszen az elmúlt két évben ez volt a legtöbbet viselt szuper csillogós, vanília illatú csodám.

Avalon Organics Vitamin C ajakbalzsam, MAC Viva Glam VI, Bobbi Brown Firefly szájfények

Szemek
A tagadhatatlanul sokat használt MAC Soft Ochre paint potom egy olyan szemfestékalap, amit bárkinek ajánlok, viszont a Too Faced Eyeshadow Insurance-t is , elfogyott, de venni fogok belőle egy igazán nagyot. Szemfestékek közül, amiket gyűjtök azok a Bobbi Brown csillámos szemfestékei és a MAC Mineralize-ok. Előbbiből az áruk és a nálunk igen kis készlet miatt sosem lesz elég, viszont imádom, hogy a krémek és a porok közt képeznek átmenetet, illetve a test melegétől lesznek ragaszkodóak és tartósak. Az új Urban Decay formula is isteni, ilyen van a Naked palettában és a 15th Anniversaryben - mindkettőt újra megvenném, pedig nem voltak túl olcsók. Ha kedvezőbb árfekvésben gondolkodunk, akkor pedig a Sleek Bad Girl is egy számomra must-have. A legjobb szemceruza szerintem a Paris Berlin fekete ceruzája, ébenfekete és kellően tartós, de mégis jól lehet satírozni, magasan veri az összes többit, még a MAC Smolderénél is jobban megszerettem, ami nagy szó - egyébként 1200 forintba került még pár hónapja. A szempillaspirálokkal nagyon hadilábon állok a saját pilláim megmagyarázhatatlan akaratossága miatt, de az utóbbi évek legjobb terméke a Tonymoly cicás spirálja volt, legalábbis a saját árkategóriájában.

Bobbi Brown Sparkle Eyeshadow - Silver Moon, Ballet, Black Velvet
Urban Decay - 15th Anniversary paletta

Arc
Valahogy igazán tökéletes korrektort nem sikerült találnom, de továbbra is keresek. Alapozók terén folyékonyakból a MAC Face & Bodyt venném meg újra, por állagúakból pedig a Lumiere Mineralst szerettem nagyon. A pirosítók közt az Illamasquának van elképesztő színskálája és imádnivaló texturája, de szerintem érdemes a Kryolan és Ben Nye terén is nézelődni, habár ők nem elég divatosak. A Ben Nye Natural Blush például a legtermészetesebb szín, amit valaha láttam - nem túl narancssárgás, nem barnás, nem nagyon rózsaszín, pont tökéletes. Ami a highlightereket illeti a MAC limitált MSF-ek mindig gyönyörűek, nekem minimum 10 van belőlük, illetve  az utóbbi idők egyik nagy szerelme volt a Bobbi Brown Miami volt, amiből az utolsót előttem félórával vitték el. Mindenesetre tudom, hogyha valaha újra feltűnik, már a nyitásnál ott fogok állni, hogy lessen nekem olyanom is. Púderből elég sokat használtam, a finom szemcséi miatt a Dodo nagyon jó, lassan belőle is kéne már egy új.

MAc Mineralize Skinfinish - Perfect Topping, New Vegas, Lightscapade, Light Flush

16 megjegyzés:

  1. Tamara12/11/12 12:31

    Ó, az én szegény Perfect Topping-om már nem ilyen szép domború. :D
    Imádom, a legszebb MSF, a legtöbbször ehhez nyúlok, remélem újra piacra dobja a MAC valamelyik kollekció keretein belül.

    A Mineralize korrektort nem próbáltad? Nekem nagyon bejött, vékony rétegben fed, nem oxidál a színe (végre) és ujjal finoman bepaskolva a szem alá gyönyörűen mutat, nem ül be a bőr redői közé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/11/12 19:23

      A mindennapokra a Soft & Gentle-t használom, az olyen limitált szépségeket, mint a Perfect Topping vagy a McQueen kollekcióból limitált New Vegas csak ünnepi és különleges alkalmakon veszem elő. :) 2013-ben lesz Petticoat meg talán Stereo Rose is.

      Azt még nem próbáltam, majd valamikor, csak az utóbbi időben a MAc-be sem jutok el. T_T

      Törlés
    2. Tamara12/11/12 22:17

      Ha eljutsz, tegyél vele egy próbát! :)
      Ó én nem használni is sajnálnám. :D
      Sehogy se jó ez. :D:D:D
      Úgy tudom februárban lesz majd a szokásos mineralize kollekcióban a Stereo Rose és a Porcelaine Pink.

      Törlés
    3. Makeup Universe13/11/12 16:26

      Őket már kinéztem magamnak, remélem lesz is belőlük. :D

      Törlés
    Válasz
  • Roni12/11/12 12:40

    Hasznos poszt volt, köszi!
    A Faith in Nature samponjait és balzsamjait én is nagyon szeretem, mindig van belőle itthon...most épp a Gingko Bilobás:)
    A tökéletes korrektort pedig én is keresem már évek óta (pedig nincsenek nagy bőrhibáim,viszont a karikáim,hmm), szólj ha ráleltél:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/11/12 19:25

      Oké. ^_^

      Törlés
    Válasz
  • Csiribiri Erica12/11/12 12:54

    Óóó az az UD paletta! *-*
    Nekem az Urban Decay cuccok azok amiket semmi pénzért ki nem hagynék a repertoárból(erősen pigmentált, gyönyörű színek, tartós, krémes). :-) A Too Faced Shadow Insurance szemhéjalap, 10 pontos, must have darab.
    Amit még én sem találtam megfelelőt az a korrektor, a szempillaspirál és a SAMPON! Már utálok venni, mert "tuti ez sem lesz jó" érzés fog el a pénztárnál.
    Jaj és a The Body Shop-os tusfürdők a kedvencek(most vettem ezt a fűszeres sütőtököset és isteni!), nem szárít, nem viszket, fincsi. És a testvajak...jaaaj :-) Epres, málnás, csokis...tiszta anyagi csőd :-)
    Majdnem kimaradt: Missha Signature BBkrém és Lumiere minerál alapozó (ezzel kimondottan elégedett vagyok, gyönyörű bőrfényt ad de szépen elfedi amit kell, tökéletes).
    Bocsi a hosszú kommentért :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/11/12 20:15

      Fú, a fűszeres sütőtökösre irigy vagyok, mert belőle szerettem volna, viszont kiírták, hogy már nincs belőle, azóta viszont nem volt időm bemenni megkérdezni, hogy esetleg egyetlen egy, amit a sors nekem szánt, ő nem bújt-e el valahol a raktárban...?

      Törlés
    2. Csiribiri Erica13/11/12 12:29

      Szívesen elcserélem a sütőtökös tusit egy UD Smoked palettára :-DDDD
      Egyébként már nekem is csak egy jutott, kettőt szerettem volna :-( Fene vigye ezeket a limitált dolgokat! :-)

      Törlés
    3. Makeup Universe13/11/12 16:26

      Nem teljesen értem, hogy miért nem rendelnek többet, ahogy a MAC-nél sem érem azt, hogy annak mi értelme, ha már a Preview Partyn elfogynak bizonyos termékek...

      Törlés
    Válasz
  • dyna12/11/12 13:07

    asszem a faith in nature sampon próbáját már csak a legközelebbi mediline-os látogatásomig úszom meg maximum, te is meg kriszta (carmenesque) is úgy dicséritek, nem lehet tovább halogatni a beszerzését! :)

    nagyon szívlelem ezeket a nagy kedvences bejegyzéseket, mindig okosodik belőle az ember. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/11/12 20:13

      ^_^

      Tényleg nagyon jók, én a The Body Shop szulfát-, parabén és minden rossz-gonosz adalékanyagmentes samponokra is kíváncsi vagyok.

      Törlés
    Válasz
  • adryenka12/11/12 13:46

    A skinfinisheket én is tudnám szeretni :)
    Ez az UD paletta nálam is nagy kedvenc, egyszerűen mesések a színek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/11/12 20:12

      Én még sokkal többet is tudnék szeretni, hatalmas szívem van! :D

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen12/11/12 18:54

    Úgy látom, a BB krémek nem lopták be magukat a szívedbe...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe12/11/12 19:19

      Szeretem a BB krémeket, jól feltunningolt színezett hidratálónak tartom őket. Sokáig használtam, nem mondom, hogy rossz, csupán nyár vége óta úgy érzem, hogy teljesen meguntam. Lehet, ha nem lennék egy NC15 és annál világosabb, akkor jobban tetszenének, de valahogy színben sokszor úgy érzem elütnek, hiába veszem a lehető legvilágosabbat. A nagyon drága, nagyon extrákat tény, hogy nem próbáltam, mert sajnáltam rájuk a pénzt. Legalábbis ennyit valami olyasmiért, ami nekem nem elég világos és rózsaszínes. Még egyről írni fogok, egyet talán még majd valamikor a távoli jövőben kipróbálok, de nekem az az érzésem, hogy olvasói szemmel is unalmasak, illetve engem jobban érdekelnek az alapozók jelenleg, így inkább azokba fektetem a pénzt és az energiát.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Bloglovin' - Facebook - Google+

A kommentek a két napnál régebbi posztoknál csak jóváhagyás után jelennek meg. Nem célom a moderálás, erre azért van szükség, hogy biztosan mindent hozzászólást olvassak és kérdés esetén válaszolhassak rájuk.