12/28/2012

Essence - Lehúzható alaplakk és BTGN fedőlakk - teszt, vélemény

Egyszer alaplakkot kerestem a drogériában és szemeztem ezzel az Essence Peel Off alaplakkal - valami olcsót, gyorsan, nekem most azonnal kell - de az érzés nem volt elég erős. Szerencse, mert a Primőrtől kapott a kis ajándékcsomagomban volt belőle egy. Rettetően kétkedve nézegettem eleinte, mert nekem rossz előérzetem van, ha egy lakkot könnyen le lehet húzni a körömről. Viszont a Better Than Gel Nails magasfényű fedőlakkról már több külföldi blogon is nagyon jókat hallottam.

Nem szerettem volna nekik külön-külön bejegyzést szentelni, mert úgy gondolom magukban túl rövidek lennének és fotódokumentációm is csak arról van, ahogy együtt teljesítenek.

Essence - Nail Art -Peel Off Base Coat
A lehúzható alaplakk [Peel Off Base Coat] egy szórakoztató kis találmány, habár engem először leginkább ipari ragasztóra emlékeztetett az illata és az állaga miatt. Egy rétegben kell felkenni közvetlenül a körömre, majd várni a száradását - ekkor szinte teljesen átlátszóvá válik. Ha túl vastagon kenjük fel, akkor nagyon lassan szárad, ezért két rétegben nem is érdemes vele próbálkozni. Viszont arra érdemes odafigyelni, hogy egyenletes legyen, mert ha nem, akkor az a színes körömlakkon meglátszik. Ezenkívül ha csak egy pontban egy apró porszem van a körmünkön vagy valami hasonló, ott egyszerűen szétválik mintha felrepedne. Attól féltem a legelején, hogyha valamiért a körömlakk megsérül, mert tegyük fel a kulcscsomóm és az ujjaim összeakadnak, akkor onnantól az egész le fog válni. Szerencsére azt tapasztaltam, hogy ahol ráköt a körömre ott tényleg tartós lesz.


Szerintem az utána következő lakkhoz is hozzáköt valamennyire, hiszen amikor már teljesen átlátszó, akkor is ragad egy kicsit - így jó átmenetet képez a hajlékony körmök és a viszonylag merev lakkok közt. A hétköznapok nem fognak ki rajta nagyon, viszont a végeknél tényleg könnyen elválhat. Ami engem benne sokkal jobban zavar az az, hogy a körömágynál nem szép, hullámos lesz és ez is csak színes lakkal látszik igazán. Lemosásnál furcsa, nyúlós állagúvá válik, ezért utálom lemosni; sőt ha valaki körömlakk lemosóval szeretné eltávolítani a mellépingálásokat, akkor ez nagyon megnehezíti a dolgot. Úgy látszik tényleg arra tervezték, hogy az ember egyszerűen lehúzza, viszont nekem ettől averzióm van, illetve egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem káros, hiszem a körömlemez nem tökéletesen sima, mint például egy műanyag felület. Ha ügyesek vagyunk egészben lepattan a körmünkről, ha nem, akkor darabokban távozik. Az én körmeim nem szeretik ezt a macerát. Ez a termék azoknak lehet hasznos, akik naponta ötször festik a körmüket és félnek attól, hogy a körömlakklemosó kimarja a bőrük vagy esetleg lemoshatatlan csillámos lakkok alá. 10 ml, 749 forintba kerül, ha az információim pontosak. 2,5/5

Essence - Studio Nails - Better Than Gel Nails Top Sealer High Gloss





A Better Than Gel Nails fedőlakkal, már jóval pozitívabbak a tapasztalataim. Habár az üveget szépnek tartom, de számomra nem praktikus, mivel nem tudom meddig van; illetve az ecsetet többször is le kell húzni, mert nagyon sok lakkot vesz fel egyszerre. Azt olvastam gyorsan szárad, de a tapasztalataim szerint nem jelentősen gyorsabban mint bármely más átlagos lakk, normális vastagságban - nekem a gyors száradás azt jelenti, hogy két percen belül mehetek a dolgomra anélkül, hogy a körmeimre kelljen figyelnem. Vizes csillogást kölcsönöz a körömlakkoknak és nehezen karcolódik meg a felületük [persze számomra ez nem volt lehetetlen]. Tartós lesz tőle a lakkozás, állítólag öt napot is kibír és alig kopik. Próbáltam más alaplakkal és nélküle is, azt tapasztaltam ez alatt, hogy 3-5 napot tart nagyjából, viszonylag kevés lepattogással. Habár a körmöket nem teszi betonkeménnyé, nem tökéletes védőpajzs, ennek ellenére merevnek érzem tőle a lakkjaimat. Ár/érték arányban nagyon jó, 849 forint és 10 ml. 4/5

Öt nap után az én manikűröm a következő képen látható, ami az extra gyenge körmeimmel viszonylag jó eredmény. Nem azt mondom, hogy csodás látvány, a kép a tartósságot és az öt nap alatti kopást kívánja megmutatni úgy, hogy egyszer még hajat is mostam.

Essence - lehúzható alaplakk [1], BTGN fedőlakk [1]; Barry M - Dusky Mauve nail paint [2]


Nektek hogy vált be? Milyen alap- és fedőlakkot használtok?

11 megjegyzés:

  1. Nuada Stenonis28/12/12 13:40

    Annyira érdekelt a peel off, de pont azt várnám egy alaplakktól, hogy egyenlítse ki a körmöm felszínét. És tényleg nem tűnik túl egészségesnek a dolog.

    Régóta használod a fedőlakkot? Érdekelne, mennyire változik meg az állaga.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe29/12/12 19:45

      Kiegyenlíti, de csak akkor ha vastag és nem nyomódik meg, viszont nekem ez nagyon furcsa vagy csak nekem nem működik jól, nem tudom.

      A fedőlakkot október óta használom és nem változott meg az állaga, sőt nem színeződött el a színes lakkoktól sem, nem úgy mint sok másik. :)

      Törlés
    Válasz
  • Katalin Kiss28/12/12 18:02

    Sziasztok! Én már régóta használom a fedőlakkot, és teljesen megvagyok vele elégedve, nálam nem változott meg az állaga, pedig mindenhez ezt használom! Nem tudom hogy mitől van hogy tényleg szépen tart 5 napon át is (mosogatás,pakolás nem kímélem sosem, de van hogy egy francia maninál már berepedezik a végénél 3 nap után. Jó kis cikk lett a peel off engem is érdekelt már, de így inkább lemondok róla, amúgy is találtam mást amivel leszedhetem a csiliviliset. Üdv, Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe29/12/12 19:45

      Mit találtál?

      Törlés
    2. Katalin Kiss9/1/13 17:51

      Egy videót, ami megkönnyíti a helyzetünket, ha csillámos a körmünk. Lehet ismeritek már, én nemrégen láttam ezt a technikát a youtubén és annyira megtetszett, hogy rögtön ki is kellett próbálnom! Itt a linkje: https://www.youtube.com/watch?v=F9kYH_D044M
      Remélem tetszeni fog Neked is! Acetonmentes körömlakkal persze és nem olyan sokáig rajta hagyva is jól működik. :)

      Törlés
    Válasz
  • dyna29/12/12 00:00

    még nem dicsértem meg az új oldalt és a picit új dizájnt, nagyon jó lett, gratulálok hozzá! ;)

    ezt az alaplakkot eddig észre sem vettem, de asszem maradok is a hagyományos változatoknál. a sima btgn fedőlakknál pedig eddig jobbat nem találtam, legközelebb lehet, h ezt a verziót próbálom ki. szerintem jó eredménnyel zárta az 5 napos tesztet, meggyőző! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe29/12/12 19:46

      Köszi. ^^

      Törlés
    Válasz
  • Alexandra29/12/12 10:01

    Én is ezt használtam és nemigazán jön be. Jó érzés, hogy valami mégis védi a körmöm, de a lemosás tényleg szörnyű. Ugye a lehúzható rész se nagyon igaz, inkább kapargatni kell darabokban. Úgyhogy én majd nézek valami más fajtát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe29/12/12 19:47

      Engem inkább a lemosás zavar, ez a megmagyarázhatatlan félig olvadt ragasztó állag.

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen29/12/12 17:41

    Nekem a high gloss-sal az a problémám, hogy teljesen merevnek érzem tőle a lakkot a körmömön. És poén, de egyáltalán semmivel sem tartósabb a színes lakk ezzel, mint enélkül. Egyébként elég érdekesen kopik, mert darabokban vált le nekem, illetve ha megpiszkáltam, olyan volt mint egy vékony műanyagréteg, és csíkokban lehetett lehúzni a körmömről. Brrr. Ami miatt nagyon jó, h lefekvés előtt fél órával kentem fel, és nem lett a körmöm "párnanyomatos", ami pedig máskor még délutáni lakkozásnál se volt ritka. Szóval összességében nem tudom hogy szeretem v nem, jaaa viszont a szaga... hát az elviselhetetlen volt nekem :S Inkább nem is vettem levegőt amikor letekertem a kupakját.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe29/12/12 19:50

      Az enyémnek teljesen körömlakk illata van, szerencsére számomra nem elviselhetetlen, volt már rosszabbhoz is szerencsém. Én a másikat nem próbáltam, de ez is elég tartós, habár szerintem a színes lakk tartóssága is számít.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe