1/09/2013

Nadler - Sós-szenes-kecsketejes arcszappan - teszt

Erről a szappanról is már szeretnék írni egy ideje, mivel nyár óta az arcápolási rutinom része. Még akkor vettem, amikor megpróbáltam a bőrápoló termékeimet is natúrabbra, egészségesebbre, jobbra cserélni. A Meskás leírás alapján nagyon kecsegtető volt, de az összes Nadler szappan annyira hívogató, mind azt szeretné, hogy kipróbáljam őket. De az még a jövő, most ez a mindenféle ápoló olajjal gazdagított szürke tömb türelmetlenkedik.


A Nadler szappanok csomagolása nagyon egyszerű: egy fóliatasakban érkeznek, a nevüket viselő papírcsíkkal lezárva. A küllemét tekintve szerintem ő egy esztétikus darab, tetszik benne a szürkesége.

Picúrnak nagyon tetszett az illatuk


Az illata finom, most már hozzászoktam, ezért nem érzem annyira mint kezdetben - nyugtató, sós-levendulás emlékeim szerint. Mivel ez a szappan magában hatalmas, így a hatékonyabb használathoz négy darabba vágtam, minimálisan morzsolódott, de ez igazán belefér. Örülök annak, hogy ő nem olyan olajos-zsíros tapintású, mint a samponszappan. Használatkor nedves arcom egy bevizezett darabkával átdörzsölöm, ilyenkor viszonylag kemény habja lesz, ezzel alaposan átmasszírozom az arcom. Leöblítéskor mindig meglep mennyire tisztának és frissnek érzem a bőröm.

Sok jó dolog van benne - azért szeretem a Nadler szappanok leírását, mert úgy érzem olyasmiket is megtudok az összetevőkről, amiket előtte sosem gondoltam volna. Ebben a szappanban van aktív szén, ami szépen tisztítja a bőrt, mellesleg több természetes bőrradír alapja is. A himalájai só úgy tűnik egy csodaszer, mert a száraz bőrbe zárja a nedvességet, zsíros bőrnél szabályozza a faggyútermelést; gyulladáscsökkentő hatású és felpezsdíti a vérkeringést. A kecsketejről pedig köztudott, hogy nagyon jót tesz a bőrnek és egészséges is. 

Megpróbáltam elkapni egy előnyösebb oldalát
Nekem nincs alapvetően problémás arcbőröm, csak nagyon stresszes időszakban őrül meg a bőrképem és valami olyasmit mutat, amit nem szeretek. Ez a szappan nem szárította a felületi vízhiányos bőröm, szép simává és rugalmassá tette. Nem tudom tesz-e valamit a pattanásokkal, nálam nem okozott kiütéseket, viszont meg kell említenem egy számomra negatív élményt. Kellemesen dörzsöl használat közben, de sajnos vannak benne nagyobb sókristályok, a só nehezebben olvad mint a szappan többi része, ezért időnként karcolja az arcom és úgy érzem, hogy minimálisan felsebesíti. Ezeket a szemcséket ki szoktam belőle szedni, de kellemetlen. Mivel sós, ezért a még csíp is, ha figyelmetlen vagyok, ugyan a karcolások nem látszanak és a só azonnal össze is húzza őket, de ez számomra nagyon rossz tapasztalat volt.

Ha ez nem történt volna, akkor biztos újra megvásárolnám, viszont így inkább egy másik szappant fogok kipróbálni, amiben nincs só. Első használat óta engem a Lush Coalface szappanjára emlékeztet, ugyan az rózsásabb-szantálosabb illatú és simább, kevésbé dörzsölő érzetű. A karcoló nagyobbacska kristályok miatt csak négyest adok rá, mert ezt leszámítva tényleg szerettem használni. 4/5

Ti próbáltatok már arctisztító szappanokat? Milyeneket?

17 megjegyzés:

  1. Joutsen (rita)9/1/13 17:51

    Kb. mennyibe kerülnek az ilyen szappanok?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe9/1/13 17:56

      Ez 750 vagy 800 forint volt [+postköltség, de 4 darab felett nincs], szóval nem drága.

      Törlés
    2. Névtelen19/2/13 14:58

      És azt nem tudod mennyi a postaköltség?(nem Bp.-i vagyok...)köszi

      Törlés
    3. Monday20/2/13 00:11

      Fent van az eladó webshopjában Meskán, ha több szappant rendelsz, akkor 290, de egy után én olyan 300 forint körüli árra emlékszem, de nem vagyok benne biztos. Kérdezd meg a hölgyet, biztos szívesen válaszol és ő tényleg tájékozottabb ebben.

      Törlés
    Válasz
  • rusalka9/1/13 19:14

    Nagyon megtetszett ez a szappan. Kérdezhetnék valamit? Nagyon érzékeny a bőröm, főleg így télen. A kristályok miatt ezt elvetettem, de erről mit gonodolsz? http://www.meska.hu/ProductView/index/605131 Szerinted hasonló?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe10/1/13 20:59

      Nem próbáltam, kecsegtető leírás alapján, de a Meskán tudsz kérdezni az eladótól vagy e-mailben, ő biztos jobban tud ebben segíteni neked. :)

      Törlés
    Válasz
  • CRaPTRaSH9/1/13 20:00

    Már jó ideje vacillálok, de nagybevásárolni egyelőre nem akarok, a postát meg a legtöbb helyen sokallom, de itt Veszprémben csak ilyen bolti natúrszappanok vannak, akkor meg már inkább megbízható helyről vennék. Mindenesetre a sós sztori annyira nem jó :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe10/1/13 21:02

      A só nekem sem tetszik benne, de finomabb szemcséjű sóval imádnám. A postaköltséget általában én is sokallom mindenhol, de náluk 4 szappan után - ha jól emlékszem - már ingyen van. Engem jobban megvisel az, ha még sok ezer forint után is fel akarnak számolni 1000-1500 forintos költséget bizonyos webshopok, holott tudom, hogy nem nehéz a termék és 410 forintnál biztos nem több a Magyar posta díjszabása szerint.

      Törlés
    Válasz
  • DOTTY10/1/13 19:14

    én most ruháztam be egy Nadler Rhassoulos-homoktövisolajos arctisztító szappanra, egy Nadler hennás rhassoul agyagos samponszappanra és egy Ligetszépe olajos Nadler arckrémre. valószínű seborrheas bőrbetegségem van (nemsokára megyek bőrgyógyászhoz kideríteni), így áttérek a természetes arcápolásra, remélem a rhassoul agyag és a ligetszépe (amik pont erre a problémára jók) segíteni fognak helyrerakni az arcomat és a fejbőrömet is. biztos lesz nálam is teszt róla :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe10/1/13 22:00

      A homoktöviseset én is ki szeretném próbálni valamikor. A rhassoul agyagra mindenki azt mondja csodaszer, széppé teszi a hajat és a bőrt, egyszer szeretnem kell már belőle is! :D

      Törlés
    Válasz
  • HeniManUtd12/1/13 16:59

    Tetszett a poszt, én is gondolkodom a vásárláson. Csak egy kérdésem lenne: mennyi ideig elég egy ilyen szappan mindennapos használat esetén? Hajra és arcra való szappannál is érdekelne. köszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe13/1/13 12:39

      Elég sokáig elég, ebből a szenesből még mindig van egy kis darab, igaz az utóbbi időben mást is használok mellette. Illetve azt figyeltem meg, hogy egy ideig olyan, mintha alig fogyna, amin elkezd rajta látszódni, onnantól kezdve rohamosan olvad - lehet meg kéne törölgetni használat után, csak azt mindig elfelejtem.

      A samponok nekem egy-másfél hónapig tartanak ki, igaz én kétszer mosom át velük a majdnem derékig érő hajam és hetente kétszer vagy háromszor. Ha valaki kevesebbszer, rövidebb a haja vagy nem dörzsöli át vele az egész hajhosszát, akkor biztos tovább is elég.

      Törlés
    Válasz
  • Ellin13/1/13 13:00

    Imádom a szappanokat, én most újra áttértem a kénszappan használatára, és utána a mindenféle piperekrém helyett csak egy kis illóolajos olivaolajos shea vajat teszek az arcomra és már 3 nap után sokkal szebbnek látom az arcom, mint a rengeteg drogériás készítmény után. A cikked ismertette meg velem ezeket a Nadler szappanokat, és nagyon kecsegtetőek, lehet hogy én is rendelek majd. :) Körülbelül hány grammosak ezek, nem tudod? és a rendelés csak annyi, hogy írok a megadott e-mail címre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday14/1/13 00:31

      A Meskás boltban minden terméknél ott van a tömegük, általában 80-100 grammosak. Gondolom írhatsz az e-mail címre is, de én Meskára regisztrálva vásároltam, de a hölgy nagyon segítőkész. :)

      Törlés
    Válasz
  • Anastasia D.2/3/13 00:51

    Nekem vajon miért száradt ki a bőröm az egyik kecsketejes Nadler szappantól? :( Sőt, érzem a bőrömön a szappanmaradékot, mint a legtöbb szilárd szappannál. Mara, a te szappanod nem hagyott semmiféle ilyen érzést?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday2/3/13 12:27

      Nem, nem éreztem szappanosnak a bőröm tőle. Engem csak ezek a só darabok karistoltak. Próbáltam a kamillásat is az arcomra, az kicsit szárít, ha nem krémezem be utána, de ő sem hagyott az arcomon szappanmaradékot. O.o

      Törlés
    Válasz
  • mesi20/5/13 17:04

    Én is kipróbáltam a Nadler sós szappanját,de nagyon kellemetlenül karcol. Nekem ez nem jött be. Nekem a gyógynövényesek a kedvenceim, de ki szerettem volna próbálni valami újat. Bár a gyógynövényeseket nem a Nadlertől veszem, de elcsábultam egy kicsit :)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe