1/28/2013

Sweetsation Therapy - Choco*Smooch Organic Lip & Face Balm - teszt


Még talán november végén rendeltem ezt a terméket, mert úgy éreztem a nagy hidegben kell valami, ami megvédi a bőröm. Mivel babáknak gyártják, ezért biztos voltam benne, hogy jó lesz - nem fog irritálni és a száraz bőröm is szeretni fogja. A kiszerelésétől idegenkedtem már a képek alapján is és valahogy nagyobbnak képzeltem. Első sorban azért szimpatikusak nekem a Sweetsation Therapy termékei, mert biztonságosak, nem tartalmaznak káros anyagokat és állatbarátok.


Ez az baba ajak- és arcbalzsam tényleg olyan mint egy gigantikus ajakápoló. 22 ml ezzel a képen látható Labellonál négy és félszer nagyobb, az Avalon Organics-nél viszont csak háromszor. Nagyon jól záródik, könnyű kitekerni és vissza is, nincs vele olyan probléma. Nekem kicsit bántja a szemem viszont, hogy az oldalán lévő kisfiú/lány kicsit túlságosan magenta tónust kapott.


Az illata pontosan olyan, mint amikor fair trade kakaóporba szagolok - nem az az édes, cukrozott csoki illat, hanem az a kicsit száraz és keserű, nagyon kellemes. Először elég viaszos és tömény állagúnak tűnt, de hamar megolvad a felülete és könnyű kenni. Ez azért fontos, mert arra számítottam, hogy valami nehéz, eloszlathatatlan dologra kell majd számítanom - ehhez képest csak vékony vonja be a bőrt, mintha valamilyen finom növényi olajjal kenném, de nem ragacsos, folyós vagy nehéz. A mérete miatt arcra és szájra is tökéletes - én közvetlenül a tubusból kenem vele a számat is, habár hatalmas, viszont én ügyes felnőtt vagyok. Babáknak ez a módszer biztos nem megfelelő. Nagyon puha lesz tőle a szám, habár nekem nem szokott kicserepesedni az elmúlt években. Arcra is próbáltam, hiszen azért vettem, de mivel intenzív kakaóillata van, így nekem ott nem vált be, oda még mindig az Elizabeth Arden krémem használom. Volt rajtam többször is, védi a bőrt, de a nagy fagyban a száraz bőrömnek úgy érzem magában nem elég, egy erősebb védőrétegre szomjazik, viszont nem farkasordító hidegben megfelelő. Miután hazaértem szívesebben használtam, mert napközben nem szeretem, ha csoki illatúnak érzem az arcom; leginkább ezért nem kentem többet, mivel az illat nagyon kitartónak bizonyult. Vízhiányos a bőröm, ezért nem féltem magamra így is kipróbálni.

Száraz bőr ápolására ez a balzsam tökéletes. Egyszer elfelejtettem felvenni a kesztyűm [egy olyan napon, amikor a hóviharban az utcán összefagytam a szempilláim], így természetesen sajgó vörös, száraz kezekkel kellett megbarátkoznom. Este aztán eszembe jutott, hogy bekenem ezzel a kezeimet, majd reggel megismételtem és teljesen rendbe jött. Tapasztalatból tudom, hogy ez máskor napokig tartó gyakori kézkrémezéssel sem sikerült. Ilyen szempontból nekem nagyon megérte. Lehet hogy jövő télen újra beszerzem, de csak ajakbalzsamként és hidegből hazaérve arca kenni talán kicsit drága. Ha lenne belőle kisebb jobban szeretném, vagy ha lenne babám, akkor nem sajnálnám tőle, mert ez is ugyanolyan kiváló, mint a többi eddig próbált Sweetsation Therapy termék. Azért kap négyesnél jobbat, mert engem egyedül csak az illata tántorít el arcon használni, ajakbalzsamként ez nem zavar. 4,5/5

A csokoládé- és vaníliaimádó macska akcióban, ennek az illatnak ő sem tudott ellenállni
Összetevők

Organic Theobroma Cacao (kakaóvaj*), Organic Beeswax (méhviasz*), Organic Cocos Nucifera (kókuszolaj*), Organic High Oleic Helianthus Annuus (napraforgóolaj*), Organic Persea Gratissima (avokádó olaj*), Butyrospermum Parkii (sheavaj), Vanilla Absolute, Mel (méz), Theobroma Cacao (kakaó mag olaj), Organic Argan Oil, Citrullus Lanatus (görögdinnye) fruit extract, Organic Calendula Officinalis (körömvirág*), Hippophae Rhamnoides (homoktövis olaj), Prunus armeniaca (kajszibarack) fruit extract, Macadamia Ternifolia Seed (makadámdió olaj), Organic Vaccinium Macrocarpon (vörösáfonya*), Rubus Idaeus (málnamag olaj), Punica Granatum Linn (gránátalma olaj)

* ökológiai gazdálkodásból származik
 

4 megjegyzés:

  1. szaglócica :3 Nagyon szimpi ez az ajakápoló, bár én tuti csak sima ajakápolót rendelnék, mivel nálam egy ekkora mennyiség kb akkor sem fogyna el, ha testápolónak is használnám :D. Már amúgy is jó ideje szemezek a Sweetsation termékekkel, pár blogon talákoztam velük, és nagyon szimpatikusnak találom, hogy nincsenek tele káros anyagokkal, és ehhez képest még árban sincsenek elszállva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday1/2/13 22:44

      Bizony, nekem furcsa is, hogy kevésbé ismertek, pedig tényleg nagyon jók. Én azért tartom az asztalomon az ajákápolókat, mert akkor eszembe jut, hogy használni kéne és ezzel a csellel sokkal hatékonyabb vagyok. Ha csak beteszem a táskámba vagy "van valahol", akkor mindig elfelejtettem, csak akkor tűnt fel, hogy "kéne valami", amikor már nagyon száraz volt a szám vagy fájt.

      Törlés
    Válasz
  • Saját tapasztalatból mondom, babáknak arcra tökéletes ez a méret. És őket az erős csokiillat se zavarja, sőt. :-) Mi kiütésekre és rovarcsípésre is használjuk.
    De szerintem pl. síeléskor is elő lehet kapni a zsebből. Pici természetes fényvédelem is van benne. Kézkrémként viszont még nem próbáltam, de jó ötlet.
    Ja, és napokon belül újra kapható lesz belőle a rendes ajakápoló méret!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday1/2/13 22:47

      Szuper. Nekem nincs babám, szóval lehet kisebbnek képzelem őket. Az illat engem itthon sem zavar, de napközben valahogy nem szívesen kenek fel ilyesmit, mármint úgy érzem ez közösségbe annyira nem jó, de a gyerekeknek biztos nincs ilyen félelmük. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe