2/10/2013

Real Techniques - Expert Face Brush - teszt, vélemény

Az utóbbi napokban megszaporodtak a Real Techniques ecsetek a magyar blogokon. Nem lep meg, hiszen viszonylag olcsók és az árukhoz képest jók is. Sajnos elmaradtam ezzel a bejegyzéssel, mert nem voltam elégedett a képekkel és persze ez éjjel kettőkor derült ki, illetve a mellkasomban lakó és időnként kitörésre készülő alienbébi is hátráltat, de vele még elbánok valahogy. Szóval három nap csúszás után jöjjön az új kedvenc alapozóecsetem!


Több Real Techniques ecsetet rendeltem iherbről, mert nagyon jó árban vannak és 40 dollár felett tavaly még a szállítás is ingyenes volt, idén már négy dollárt kérnek el érte, ami még mindig baráti. Ahogy pedig a  kívánságlistámat elnézem, az ecsetektől kezdve, az ásványi és állatbarát kozmetikumokon át, a vegán finomságokig már minden van; jobb, ha meg sem nyitom az oldalt. Két érdekesség van velük kapcsolatban. Az egyik az, hogy minden rendeléshez választhatunk egy ingyen terméket a freebies menüpontról. A másik, hogy mindenki kap egy [ha minden igaz] egyszerhasználatos kódot, amivel az ismerősei 40 dolcsi felett 10, alatta pedig 5 zöldhasúnak megfelelő kedvezményt kaphatnak. Szerintem megéri, ennyiből akár egy ingyen termék is kijöhet. Az enyém BWD650 lett. Gondolom mindenki látta már ezeket a kódokat valamely fórumon, gyakran osztogatják őket, nem véletlenül. Ha valaki kóddal rendel, akkor a kódtulajdonosnak 4%-ot jóváírnak a vásárlás ára után. Úgy tisztességes, ha ezt az olvasók is tudják.


A Real Techniques 'Pixiwoo Sam' ecsetvonala, a videóikban is nagyon sokat használják őket. Az ecsetek feje jó minőségű taklon szálakból épül fel - Sam vegetáriánus, így szemelőtt tartotta azokat is, akik nem használnak szívesen állati alapanyagból készült termékeket még ilyen szinten sem, másrészt a szintetikus szőrökkel mind poros, mind krémes termékek jól felvihetőek. Az ecsetek feje kézzel vágott az olcsóbbak jellemző gépi vágással szemben, így a formájuk tökéletesen illeszkedik az archoz. Az ecsetek nyele alumínium és műanyag, termékkategóriánként más-más színnel: az archoz valóak nyele sárga, a szemhez lila, a befejezők termékekhez megálmodottak pedig rózsaszínek. Ezenkívül sok megáll az asztalon a saját 'lábán'.




Nekem tetszik a megjelenése, strapabírónak tűnik, viszont könnyebb a fanyelű ecsetekhez képest. A higiénia miatt szeretem a megállíthatóságát, mert itthon nem terítek meg mindig az ecsetek és a termékek alatt egy zsepivel - erre azért lenne szükség, hogy az asztalon lévő bacik nehezebben találjanak olyan biztonságos helyre, mint a krémes termékek vagy az ecsetek szálerdője.

A feje viszonylag kis méretű és különleges formájú - teljesen lekerekített, oldalról lapított. A szőrök nem hullanak, rövidek és nagyon sűrűn állnak - nem hajlik el könnyen alapozás közben, ennek ellenére rugalmas és az arcon szuperpuha érzés, mintha egy nyuszi helyes kis pomponfarkincája simogatná az arcunkat. Teljesen csíkmentes, olyan airbrush-szerű hatást lehet vele elérni, mint egy MAC 188-assal vagy egy hasonló minőségű, direkt erre a célra kialakított versenytárssal. Jól egybedolgozza az alapozót a bőrrel anélkül, hogy viszonylag sok terméket enne meg. Ilyen szempontból sokkal gazdaságosabb, mint a Sigma F80-as ecsete, arról nem is beszélve, hogy mennyire könnyebb őt kimosni. A Real Techniques Face Expert méretének és formájának köszönhetően tökéletesen odafér az orrom és a szemem közötti árokba. Több nagyobb fejű ecset például a könnycsatorna körüli részt egyszerűen kihagyja, mert nem ér le oda, a reggeli rohanásban pedig sokszor én nem figyelek kifejezetten rá.

Jól használható még pirosításhoz vagy éppen kontúrozáshoz a lapítottsága miatt, de ez utóbbi szerintem elég arcfüggő. Használtam púderezéshez is, de leginkább folyékony, krémes és ásványi alapozókhoz vált be, ezzel lefedve az összes előfordulható állagot és mindnél ugyanazt a remek minőséget nyújtotta. Így lett ő az új kedvencem és mindenki imádta, akiken próbáltam. Negatívumot nem tudok ellene felhozni három hónap után sem. 5/5

Sigma F80 versus Real Techniques Expert Face Brush

Sigma F80 versus Real Techniques Expert Face Brush


Próbáltatátok már a real techniques ecseteket? Nektek van kedvenc alapozóecsetetetk?

13 megjegyzés:

  1. Iridiel10/2/13 10:18

    En is imadom. El se tudom kepzelni az alapozast nelkule

    VálaszTörlés
  2. Calo(z)10/2/13 10:19

    A következő ecsetem....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A (Anneke)10/2/13 11:09

      Az enyém is! :)
      Az elmúlt napokban pont az ecseteiket nézegettem, hogy melyik jó alapozáshoz. Jókor született meg a bejegyzés.

      Törlés
    Válasz
  • Szandra-The very style blog10/2/13 13:39

    Már kb. egy éve használok real techniques ecseteket, és nagyon szeretem őket. Ezt az expert face brusht én is csak nemrég szereztem be, de egyszerűen imádok alapozni vele. Eddig főleg a Sigma F82-es használtam alapozáshoz, de azt hiszem ez az ecset kiütötte a "nyeregből".

    VálaszTörlés
  • András Nagybendő10/2/13 14:19

    Nekem is régóta kedvenceim ezek az ecsetek, nem kényesek, könnyen tisztíthatóak, könnyen kezelhetőek. Nagyon szeretem őket, nem cserélem le egyiket sem.

    VálaszTörlés
  • evil-she-devil10/2/13 17:06

    Pont pár napja nézelődök, hogy mégis milyen Real Techniques ecsetet kéne vennem és sehogy sem tudtam dönteni. Fura, de amellett, hogy mindenki jókat ír róla, leginkább a kinézete/ praktikussága fogott meg. Köszi a tesztet, az F80-asom kezdhet rettegni :)

    VálaszTörlés
  • én csak attól tartok, hogy ahogy láttam, nincs lehetőség paypal-es fizetésre://

    VálaszTörlés
  • szia!
    mennyi idő volt a szállítás? én február 16-án rendeltem, de nem tudom mikorra számíthatok rá :) elég tág intervallum volt az oldalon megadva és hát nagyon izgulós vagyok az internetes rendeléseknél, hogy mikor érkezik a csomag... meg ahogy néztem a többi oldalhoz képest itt elég jó árban vannak az ecsetek, a te kódoddal meg 1 $ a szállítási költség, úgyhogy köszi utólag is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan 3 hét alatt érkeztek meg. Én anno azt hittem 8-10 nap lesz, mert mintha annyi lenne írva a szállításos infóknál, de több volt. Rendes postán jött és nagy kő esett le a szívemről, amikor végre ideért.

      Törlés
    2. huh köszi :) akkor így készülök és nem parázok rá, hogy nem küldik :)

      Törlés
    3. ^_^

      Törlés
    Válasz
  • nekem másfél hét volt amíg ideért:)

    VálaszTörlés
  • Megrendeltem én is egy face szettet, köszi a webshop linkjét! (Elképesztő, hogy a magyar beszerző a dupla áron adja...)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe