2/21/2013

ZAO - #202 barnás bézs - teszt, vélemény, minták

Vannak napok, amikor a bloggerek csak ülnek és azon gondolkoznak hogyan kezdjenek egy posztot. Máskor jön az ihlet, a szóáradat, de bizonyos napokon percek-órák gyötrődése után sem. Így vagyok ezzel a szemfestékkel én most. Tudom, hogy szeretnék róla írni, mert szeretem, de nem tudom hogyan kezdjek bele. Ez egy szimpla bio, matt textúrájú festék, de valami extrát mégis tud - a tovább után kiderül!



Ez a szemfesték utántöltő formában jött hozzám a Koi Biodrogériától. Neki nincs szép bambusz tokja, ahogy a zöldesnek. Műanyag tokban van, viszont a régi, barnás csomagolópapír, amire a számát nyomtatták ad neki egy kis nosztalgikus-organikus atmoszférát, mert ugyebár a ZAO nagyon természetes sminkvonal, mindenféle "zöld" tanúsítvánnyal mint az Ecocert és a Cosmebio [angol linkek sajnos, magyarul nem találtam semmi használhatót, de dolgozom az ügyön]. 3 gramm festéket préseltek a fémtégelybe, ami bármely mágnesezett palettába betehető, ezzel is kíméli a környezetet. 


Ő a 202-es színt, de amíg nem néztem meg a webshopban, addig abban a hitben éltem, hogy ez a legvilágosabb szín. A leírás szerint egy barnás bézs, bézsnek bézs, de nekem a barnástól messze van - inkább tojáshéjszínnek mondanám minden segítség nélkül, mert szerintem elég világos. Teljesen matt, nem porzik annyira, mint a gyöngyházfényű  kicsit száraz a textúrája - biztos az egyedi, teljesen natúr formula miatt -, de ennek ellenére kellemes és jól használható. Én általában ezt a színt satírozáshoz használom porpúder helyett és vele váltom ki a fényes szemhéjpúdert a szemöldökcsonton, esetleg még kiemelőnek használom az arcon. Hogy mire jó még egy matt bőrszínű festék, arról Belle írt hosszabban. Nagyon megszerettem, mert imádom ezt a könnyen satírozható matt textúrát, szóval nálam ő egyértelműen ötös! 5/5

A szemöldök csonton highlighterként


A mintákat általában az alkaromra húzom, kivételesen most a kézfejemet vettetem be. Én egy NC15 vagyok alapvetően, az alkarom ennél valamivel világosabb, a kézfejem sötétebb. Ez a szemfesték az alkarom bőrén szinte teljesen eltűnik, nem látja a fényképezőgép. A MAC Vanillát használtam általában szemöldök alá és satírozáshoz, ami szaténfényű, picivel világosabb és összehasonlítva rózsaszínesebb. Mindkét kép lámpafénynél készült, az első vaku nélkül, a második vakuval - nem használtam alapot hozzájuk. 


Ti mire használtok bőrszínű szemfestéket?

Ha a Koi Biodrogériától rendeltek és használjátok az universe7 kódot, akkor 7% kedvezményt kaptok a rendelésetekből. 

4 megjegyzés:

  1. Van egy kedvenc Clarins highlighterem, mármint amit én annak használtam. Az egyik (kedvenc) sminkesünktől kaptam még 3 éve karácsonyra. Teszter műanyagban van, így fogalmam sem volt, eredetileg micsoda. Ha sminkelek, mindig használom. Szemöldökcsontra, illetve mostanában már a pirosító fölé is picit és a szemem alá. Decemberben voltam a cég karácsonyi vásárán, jól meg is jegyeztem a nevét (desert blonde), h ilyet venni kell, hiszen már erőteljes mélyedés van benne (bár még az alját nem látni).
    Oda megyek, nézelődöm, egyszer csak meglátom a szemfestékeket, amik között ott van az én kedvencem is. Jót somolyogtam, h akkor ez mono szemhéjpúder, sebaj, azért vettem egy szép csomagolásút. :)

    (És persze a másik ugyanilyen teszterem is szemhéjpúder, azt ugyan leginkább szemre használtam, ill. 2-3x, mikor nagyon csontossá akartam varázsolni magam a púder alá, de valamiért teljesen azt hittem rá, h kontúrozó:) A Hot chocolate név tökéletesen expresszív színének leíráshoz... :))

    Tudom, h poroknál pláne nem számít, mit hova használ az ember, így nem is érzem se problémának, se cikinek, h másnak hittem, csak jót somolygok rajta, ha ez eszembe jut, felmerül vhol. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ^_^

      Én már annyi mindent használok nem rendeltetésszerűen, hogy jobb nem is számolni. MAC-nek van egy Sculpt nevű kontúrozó festéke - az is elég beszédes név... :)

      Törlés
    Válasz
  • Nagyon szép a ZAO is, de az én figyelmemet most a Vanilla keltette fel, gyönyörű a képen, ha legközelebb MAC közelében járok, mindenképp megnézem majd.:)

    (És köszönöm a linkelést, nem gondoltam volna, hogy bárki emlékszik még arra a bejegyzésemre.:) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ha tudnád én még mikre emlékszem! :D

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe