3/09/2013

Health & Beauty - Karottás hidratálókrém - teszt, vélemény

A hidratálás fontos része a napi arcápolásnak. Ezért szívesen próbálok újabb és újabb arckrémeket, mert ugyan éreztem már azt, hogy megtaláltam a tökéletest, de valahogy mégis sikerült hűtlennek lennem hozzá. Mindig elcsábultam, zöldebb összetevők, táplálóbb, fényvédősebb, egyiknek jobb az illata, a másiknak az állaga, jujj ez még kicsit feszesít is, ez meg a pórusokat teszi láthatatlanná! Tehát ok és kifogás rendszerint van. Nem volt ez másképp most sem.


A Healt & Beauty izraeli parabénmentes natúrkozmetikum márka - különböző növényi kivonatokat, ásványokat és vitaminokat tartalmaznak. Állatokon sem tesztelik, ezt bizonyítja a csomagoláson látható nyuszkó is. 

Ami a magyar webshopot illeti: áttekinthető és szerencsére fizethetünk paypallal, amit hazánkban a legtöbb online boltnál hiányolok. 

Ami a krém külső dobozát illeti, nekem tetszik, annak ellenére, hogy kicsit idegenkedek a sok héber felirattól, de velük szemben hosszúságra megegyező angol ismertetőt találunk. Természetesen van rajta magyar tájékoztató is, ami kellően informatív. A krém egy mattítottüveg tégelyben csücsül, melynek tetején van egy füles lezárólapka, amitől már megszabadultam. Mindehhez mattított arany színű, fémmel bevont műanyag kupak társul. 



Nevét a benne található sárgarépaolajról kapta, ami állítólag az egyik leghatásosabb bőrápoló olaj - sok benne a karotin és ez normalizálja a bőrt. Rajta kívül még A-, B-, C-, D-, E- és K-vitamint, homoktövis-, gránátalma- és csipkebogyó olajat, kamillát, esszenciális Omega-3 és -6 zsírsavakat, és holt-tengeri ásványokat tartalmaz.

A krém pasztellbarack színű és púderes illatú. Az állaga egy cseppet habos, könnyen eloszlatható az arcon, de mégis gazdag, sűrű érzetű. A finom textúra miatt egyszerű picivel többen felvenni, mint kéne - én is estem az első napokban ebbe a hibába. Az a legjobb, ha alaposan belemasszírozzuk a bőrbe, különben mivel sok benne a méhviasz és más egyéb viaszok, ezért hajlamos kicsit megülni rajta. Azonnal hidratálással látja el a bőrt, másnapra már észrevehető a különbség. Ami nekem különösen tetszett, főleg ameddig betegeskedtem, hogy felélénkíti a bőr színét, de nem ad neki színt. A tükörbe nézve tényleg sokkal szebb, feszesebb bőrt látok, mintha újra tizenöt lennék. Amikor először láttam magam így, egy kézmosás alkalmával ahogy közelebb hajoltam a tükörhöz, muszáj volt megtapogatnom, hogy mi történt mitől olyan fiatal a bőröm. Egész nap tart a hidratáló hatása, a bőröm este is bársonyos tapintású.





Ami egy kicsit zavar a termékben az az, hogy ugyan tartalmaz fényvédőt, viszont a dobozon nem találtam egy konkrét számot az erősséget illetően. Személy szerint általában teszik egy elég erős fényvédőt a sminkem alá, de megnyugtató lenne tudni a krém magában mennyire véd a káros sugarak ellen. Illetve mivel sok benne az emolient anyag, ezért alapozó alá nem - félek megcsúszna rajta, habár velem eddig életem ez csak egyszer, betegen fordult elő [persze akkor, amikor nem kellett volna] -, inkább csak este használom.

A The Body Shop sárgarépás krémével összehasonlítva hasonlóan kellemes érzetű, habár a Health & Beauty krém nehezebb és élénkebb színű.

The Body Shop sárgarépás és Health & Beauty karottás hidratálókrémek

Összességében jó krém, egyértelműen a száraz bőrűeknek találták ki. Látványosan és érezhetően javít a bőrön, tartósan hidratál - köszönhetően a tápláló anyagokban gazdag összetételének. Pont emiatt melegebb időben és smink alá soknak érzem, imádnám, ha lenne belőle egy nyári "light" változat és pontosan tudnánk milyen erősségű fényvédelmet nyújt. Viszont parabénmentes, nem tesztelik állatokon és arcbőr számára fontos vitaminokban is bővelkedik. 4/5

Összetevők

Water / Aqua,  Cera Alba / Cera Flava / Beeswax,  Cetyl Alcohol,  Stearyl Alcohol,  Montan Wax,  Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba,  Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil,  Butyrospermum Parkii (Shea) Butter,  Titanium Dioxide,  Squalane,  Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil,  Glycerin, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract,  Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Oil,  Algae Extract  Sorbitol,  Olea Europaea (Olive) Oil, Camellia Sinensis (Green Tea) Extract,  Xanthan Gum,  Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract,  Tocopheryl Acetate,  Sodium Ascorbyl Phosphate,  Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Gel,  Rosa Canina Fruit Oil,  Punica Granatum (Pomegranate) Extract,  Linoleic Acid,  Gamma Linolenic Acid,  Alpha Linolenic Acid,  Honey Extract,  Daucus Carota Sativa (Carrot) Oil,  Anthemis Nobilis (Chamomile) Extract,  Pearl Powder,  Persea Gratissima (Avocado) Oil,  Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract,  Dead Sea Minerals,  Beta Carotene,  Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Oil,  Lactic Acid,  Glycolic Acid,  Potassium Sorbate,  Sodium Benzoate,  Red 4 / CI 14700,  D&C Yellow 10 
*A terméket PR célokkal kaptam a Health&Beauty Magyarországtól

4 megjegyzés:

  1. Névtelen9/3/13 20:01

    olyan béna szó az hogy karotta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe9/3/13 21:06

      Szerintem a sárgarépa bénább.

      Törlés
    2. smink és más10/3/13 15:52

      looool

      Amúgy szupi volt, köszi...lehet rámegyek:-)

      Törlés
    Válasz
  • ugyanezt akartam mondani :)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe