3/24/2013

Körömlakktrendek az elmúlt években

Az elmúlt években bloggerként nem igazán sikerült kimaradnom a körömlakktrendekből sem. Pár éve még csak a szokásos színek és finisek voltak - mint a krém, a zselé, a csillámos, a gyöngyház é hasonlók. Viszont ahogy egyre jobban elérhetőek lettek a divatbemutatók backstage képei nagy felbontásban, utat törtek maguknak a csajos sorozatok, a körömlakkgyártók is ráharaptak a lehetőségre és jöttek évről-évre az újabb csodák.


Sminkkel Viki írt már az évtizedeken átívelő trendekről egészen az '50-es évektől kezdve, én viszont csak az elmúlt években feltűnt, rajongott, majd elhalványodó színekről, textúrákról szeretnék említést tenni.  Akármennyire is körömlakk-rezisztens vagyok, azért nekem is van pár emlékem. Az első, ami még gyerekkoromból rémlik az a repedezős lakkozás, ami akkoriban még aranyárban volt, a technológia miatt, viszont többek örömére pár éve újra felütötte a fejét elérhető kategóriában is, illetve a repedezés mintázatát is megválaszthatjuk bizonyos gyártóknál. A másik szintén régről rémlő lakk a mágnesezhető, ami időnként még mindig feltűnik, de a körülményessége miatt valahogy nem lett elég népszerű.

Mágneses lakkok - lakkomlakkom.hu











Nem rajongok a műkörmökért és nail artban sem vagyok túl tehetséges, de az átmenetesek méltán lettek népszerűek, még kifutókon is láthatóak voltak - hozzájuk hasonló a celluxos color blocking a körmökön vagy a színes francia, esetleg kissé a vintázst idéző félhold manikűr. A two-tone is bekerült bizonyos online magazinok próbáld ki rovatába, de egy példát kivéve, a Louboutin cipőre hajazó pinterestes csodát, nem hódított. 

Fade To Black a CND támogatásával


Félhold a Diortól


Amik szerintem megmaradnak, mert látványosak és jók, azok mindenképpen a holografikus-pelyhes-glitteresek, a duokrómok akár fedőlakk formájában és különböző színváltósak, mert szórakoztatóak és ez bizony jelentős faktor a szépségiparban is. Színek közt, ami talán elsőként tört be, együtt a hatalmas natúr áradattal a sminkek terén, az a vakondszürke és különböző bőrszínek, illetve érezzük azt is, hogy nyáron a neon és a fagyi színek még mindig divatosak, télen pedig a fémes-fóliás hatás.

Color Club - Wild At Heart


Taupe - F*ck Yeah pretty Nails




Nem kell többé a rúzshoz passzolnia - neon körmök, matt szájjal a kifutókról

Az utóbbi időben viszont nem is a szín  lényeg, hanem a hatás, a textúra. Először a matt fedőlakkok jelentek meg, amiket azóta is nehéz lenyomni; a Ciaté próbálkozott a kaviár körmökkel, majd a bársonnyal, a  Nails Inc. pedig a bőrrel és talán a farmerrel is; de létezik beton hatású is a Barry M-nél. Hódítanak az indie márkák, amik aztán tényleg különlegesek és talán ez is inspirálta idén az Illamasquát az új, fürjtojást idéző, szeplős lakkok megalkotására. 

Ciaté - kaviár




Illamasqua - gyönyörű tökéletlenség

Tavaly Deborah Lippmann álmodta meg a sellőkirály palotája előtti homokot körömlakkban, idén az OPI is kijött egy Mariah Carey kollaborációval, melyben négy folyékony homokra emlékeztető lakk kapott helyet - a pletykák szerint pedig ez a textúra későbbi kollekcióban is elérhető lesz. Lényeges megemlíteni, hogy utóbbi két márkát tartják a körömlakkok királynőinek - előbbi a luxus márka, utóbbi már inkább elérhető és mióta a Coty a hazai forgalmazó, már bizonyos Douglas, Marionnaud és Müller üzletekben is beszerezhető - nem kell többé neten rendelni vagy elkalandozni a Városligethez. 

Nekem összesen négy OPI körömlakkom van, élmény velük lakkozni, mert speciális, széles fejű ecsettel könnyen csíkmentesen eloszlatható a festék. Mint minden tudatosabb gyártó, ők is szem előtt tartják a "3-free" fontosságát, hogy a körömlakkjaik ne tartalmazzanak toluént, DBP-t és formaldehidet, ugyanis ezek a vegyszerek rombolják a körmök szerkezetét és erős allergiás reakciókat válthatnak ki. Nem tudom, hogy a liquid sand mennyire fog hasonlítani a Mermaid's Dreamre, fedőlakk nélkül ajánlják, viszont mivel a felületük rücskös, ezért talán érdemes őket lekenni, mert különben mindenbe bele fognak akadni. Lemosásnál pedig inkább áztassuk a híres fóliás módszerrel. Mint minden népszerű, különleges lakkhoz, hozzá is találni "csináld magad" megoldásokat.

OPI - liquid sand in action - Forrás

Felül a stúdió lakkok: A Butterfly Moment, Sprung, Pink Yet Lavender, Anti-bleak
Alul a 
színpadiak: Stay the Night, Get Your Number, Can’t Let Go, The Impossible 




Minden esetre azért várom jövőre melyik cég mivel rukkol elő, mi lesz a trend és mennyire lesz hordható. 

Nektek van/volt kedvencetek, micsoda?

12 megjegyzés:

  1. Szuper kis összeállítás :) Az a kék Deborah lakk, amit Nálad láttam, azóta is fel-fel tűnik álmaimban... Az OPI liquid sand tetszene bizonyos színekben (meg ezzel együtt a Zoya pixie dust), de a vásárlásig még nem jutottam el. Körömlakkok terén elég unalmas vagyok, keresem az alapszínekből az igazit, aztán meg is maradok mellette, ha megtaláltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D

      Én sokat rendelnék meg kipróbálnék, csak ugye valahogy általában pont erre sajnálom a pénzt. Mindig elhatározom, hogy "akkor köevtkező hónapban rendelek négyet" [mert ugye alatta a postaköltség miatt nem éri meg], aztán "jó, majd inkább legközelebb".

      Törlés
    2. Fogalmad sincs, hányszor pakoltam tele a kosaram az OPI webshopjában... :) Csak ilyen áron már jobb szeretek biztosra menni, élőben megnézni, stb. De ebben a nyomorult városban nincsen egy bolt se, ahol lenne OPI lakk. Pár száz forintos tételekkel nem vacakolok, de ez nekem már a lélektani határ felett van a látatlan vásárláshoz :)

      Törlés
    Válasz
  • fairyland25/3/13 04:06

    Nekem újabban a mágneses lakkok a kedvenceim, de szeretem a liquid sand hatásuakat is. Viszont mindennapi használatnál én is sokszor az alapszineket részesitem előnyben.
    Nagyon jó összeállitás lett :)

    VálaszTörlés
  • Én nagyon szeretem a lakkokat, szívesen kipróbálom/nám az új technikákat :) A liquid sandet már nagyon szeretném és így, hogy Douglasben is lehet már kapni OPI-t, eggyel közelebb került hozzám, viszont még győzködnöm kell magam egy ideig az ára miatt :)

    VálaszTörlés
  • kedvencem a taupe és a duo/triokróm, nah meg a legújabb mánia a liquid sand, pár napja én is beruháztam egy mariah szettre, nem bírtam ott hagyni. folyton vagy bámultam a körmeim vagy tapogattam. :)
    a holo lakkokat nem sorolnád ide? mármint nekem ők hiányoztak, bár lehet, h régebbi találmány már? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe25/3/13 11:50

      Ott vannak. :)

      Törlés
    2. Közben újra nyálaztam és rájöttem. Bocs Mara, ráfognám, h reggel van, de már annyira nem is... :)

      Törlés
    Válasz
  • csakViki25/3/13 12:41

    Nekem meg volt a Louboutin köröm, de nagyon macera alulról festeni a körmöt, és valahogy nem is volt annyira látványos, mint reméltem.

    VálaszTörlés
  • edina (lakkomlakkom)25/3/13 13:04

    Ez a Louboutin nekem teljesen kimaradt, nem is hallottam róla. Nagyon látványos, de képzelem, milyen lehet lemosni...a fekete és a piros is rettenetesen ragaszkodó és befogja az ujjat, együtt igazi élmény lehet. :D

    VálaszTörlés
  • Nuada Stenonis25/3/13 15:55

    Ez király bejegyzés volt :) nálam a duokróm az abszolút szerelem, meg a fémes hatású lakkok, de a matt és a repedezős is tetszik. Jól látszik szerintem, hogy általában azok a trendek maradnak meg, amik nem pepecselősek, mégis különleges hatást lehet velük elérni, ellenben nem túlságosan extravagánsak.

    VálaszTörlés
  • Nagyon jól összeszedted őket :)) Én már arra vagyok kíváncsi, hogy ezek után mi jön még, a Ciate "tábla manikűrje" azért elég vicces :D Ennek ellenére persze hordanám :DD

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe