4/25/2013

DMU - 20130425 - Bridal

Ezt a sminket a tegnap ihlette. Nem is igazán ihlette, hanem ezt a sminket gondoltam ki esküvőinek, mert milyen szép lenne, különlegese, ne mindig csak a rózsaszín királylányok uralkodjanak. Aztán katasztrófába csapott át a dolog. Alapvetően jó ötletnek tartottam, hogy elmenjek egy sminktanfolyamra, egy rövidebbre, ahol izgalmas, új dolgokat tanulhatok.  Az első óra pont elég volt, hogy elmenjen a kedvem a tanfolyamoktól. 


Amikor elővettem a MAC termékeim és mindent, amivel én úgy gondolom, hogy sminkelni illik, már akkor furcsán néztek rám. Az én modellem egy hófehérke volt - tökéletes porcelánbőr, majdnem fekete haj, barna szem, szinte ovális arc [a hajtőnél szögletes és magasabb]. Rajta mutatták a demót, milyen egy klasszikus esküvői smink [khm...]. Két rétegben alapozták a vízálló Paris Berlin alapozóval. Smink, szempillaspirál - természetesen egyenesen a tubusból, honnan máshonnan, ki tudja hány ember esetleges szembetegsége és baktériuma van abban a festékben már. Mivel 3 kendőt elhasználtam a vízálló alapozó lemosására, így időhátrányból indultunk és miért ne, de tartottunk pisiszünetet.

Ezután egy kis aromaterápiás krémmel hidratáltam, szemkrém, MAC Stobe Liquid a kellő helyekre és az apróbb mélységekre, alapozó, korrektor, plasztikus alapozás Kryolan HD alapozóval [a kontúrok és a szimmetria (orr, áll, arányok a hajtőnél) miatt], púder, porkontúr, szembázis. Azt találtam ki, hogy ne a babás vonalra játszunk rá, hanem inkább legyen érdekes: rózsaszínes alap a teljes szemhéjra, erre az Urban Decay Naked és mivel azt kérte az oktató, hogy ceruzát satírozzunk felfelé-kifelé, így abból egy zöldeskéket választottam. A MAC Perky paint potra a belső zugba [szerintem] hideg arany selyempor került és ezt akartam barnákkal beárnyalni, hogy viselhető legyen. Itt kezdődtek a problémák. 

Feltettem a ceruzát a pillatőbe, magasan kifelé - maximum visszatörlöm a végét - és a mélyítő sarkába, hogy a forma izgalmasabb legyen. Erre tettem a MAC Surrealból és a Steamyből, illetve a Peggy Sage Nuit-ből szinte tusként. Ez lett volna az alap. Mivel a modellem szeme picit lefelé ívelt, rejtett és közel ülő volt, illetve egy baleset miatt az egyik szeme kicsit nagyobbnak tűnő, így tudtam, hogy a kiálló szemöldök csontot majd egy matt barna porral beljebb nyomom és a szemhéj hatását keltem, a forma pedig legyen széttartó-kívül felfelé ívelő [a külső zug rácát emeltem volna], de fent a szemöldök vonalát kövesse. Belül világosabb legyen, a szemét pedig majd alul kerekítem, hogy nagyítsam és kiegyensúlyozzam a minimális aszimmetriát és tökéletes lesz. 

Mivel közben beleszóltak a zöld formájában és állítólag addig húztam a mélyítőt hogycsakna, így a számomra nem látható hiba eltüntetésével töltöttem az időt. Mivel állítólag épp összenyomtam a modellem szemét, így a belső zugból is visszaszedtem és rámentem egy csillogóbb festékkel, biztos, ami biztos. Ezután az oktató még mindig a formával piszkált, amire nem értette, hogy barnákat teszek még és nem lesz brutálzöld. Majd a kis palettámból fényes sötétzöldet tettek fel a csontra, hogy felejtsük el az esküvőt, ebből sosem lesz az, legyen inkább báli! Majd a szemöldökcsontot telenyomták Urban Decay Virginnel - itt elfogyott a hányinger, mert undorodom ettől az erős, krémes fényű szemöldökcsonti highlighttól és akinek különben is előre áll a csontja, annak amúgy sem lehetne oda még fényt tenni. Rajzoltam egy szemöldököt porral, pír, rúzs. Itt még megkaptam, hogy egy tél típusú lányt meleg színekkel festettem ki és ettől olyan zavaró. Az idegességtől remegve elindultam haza. Majd hazaérve elsírtam magam, mert életemben nem lett annyira ronda az az ember, akit kisminkeltem, mint tegnap délután-este. Lehet én sem voltam épp a maximumon, de továbbra sem értem, hogy mégis hogy csúszott ki a kezemből az irányítás ennyire. Szóval ma megkreáltam, amit eredetileg szerettem volna, ugyanazokat a termékeket használtam a szempillaspirálon kívül, ami a sajátom és azt merem közvetlenül kenni, illetve tettem még rá egy kis szájfényt. Nálam a szemöldökcsonton nem érvényesül annyira a barna, a modellemnek erősebben árnyaltam volna, a rejtett szem korrekciójához.

Ma reggel kedvesen még egy e-mail fogadott, válaszként arra az e-mailre, amit a hazaérésem után öt perccel írtam [azt írtam le, hogy nem szeretnék erre a tanfolyamra járni, ha kell befizetem ennek az órának az összegét, de többet erre nem áldozok]. Még az alapokat [szemformák korrekciója] sem tudom és a színelméletet sem, így nem lennék felkészült az ő szuper tanfolyamukhoz, ők nem tudnának rákapcsolódni az én meglévő tudásomra. Igazuk van. bizonyára ezért írtam így le milyen korrekciókra van szükség egy hasonló szemformánál és hogy indul egy normális smink. Tényleg nem vagyok odavaló, jobb vagyok, sokkal.

Azt gondolom, hogy a modellem barna szeme csodaszép karamellszínben ragyogott a zöldtől. A zöldhöz párosított barack és enyhén rózsaszínes tónusok pedig egymást erősítették  Lehet egy vörös menyecskeruhához túlzás a komplementer miatt, de fehér ruhához ez a szem még szép lett volna. Szerintem.

Arc/Face
MAC - Stobe Liquid, Mineral mouistura Foundation NC20, Mineralize concelaer NW15, Supercontinental blush, Soft and Gentle MSF, Shell CCB; MUFE - Contour Kit #1; Kryolan - HD foundation creme, Ivory creme foundation, T0 blush; W7 - Moonlight highlighter, Dodó púder

Szemek/Eyes
MAC - Perky paint pot, Brow Duo [Brun], In Extreme Simension Lash #Black Extreme, Surreal, Steamy, Carbon eyeshadow, Soft and Gentle MSF; Essence - i Have A Green, Zao - #110 elefántcsont, Urban Decay - Naked, Virgin, Half Baked, Darkhorse, Buck, Smog; Peggy Sage - Nuit; Lumiere Minerals - Buttercreme 

Száj/Lips
MAC - Kinda Sexy lipstick; Artdeco - GlamShine #1 lipgloss



32 megjegyzés:

  1. Aviana Rahl25/4/13 21:30

    Milyen tanfolyam ez? Ki a "nagy mester" ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe25/4/13 21:38

      Nem akarom leírni itt. Lehet velem volt ott a baj, mert nekem a klasszikus esküvői demó sem tetszett és idegenek közt kétségbe tudok esni. Meg az is lehet, hogy úgy vagyok a sminkjeimmel, mint az anyák a ronda gyerekükkel.

      Törlés
    2. Sajnálom, hogy nem jött be a tanfolyam. De szerintem abban biztos lehetsz, hogy a te "gyermekeid" nagyon is szépek! :)

      Törlés
    3. Makeup Universe25/4/13 23:03

      :)

      Törlés
    4. smink és más25/4/13 23:45

      Hát erre a betonba ágyazott szemellenzős oktatóra én is kíváncsi lennék :-D

      Törlés
    5. evil-she-devil26/4/13 16:14

      őszintén, egy ilyen hányinger válaszlevélnél simán leírhatod a személyes blogodban, hogy mégis ki ekkora paraszt..hidd el, hogy aki téged olvas pontosan tudja, hogy nem veled volt a baj és az meg egyszerűen vérlázító, hogy ilyen válaszlevelet mernek írni.. a legrosszabb, hogy fizetsz ezért és te még szerencsések közé tartozol, mert tudod, hogy vadbaromságokat tanítanak..
      *bocs a hőbörgésért.

      Törlés
    6. Makeup Universe26/4/13 19:26

      :D

      Nem akarok iskolákról konkrétan ide rosszat kiírni névvel. :(

      Törlés
    Válasz
  • imádnám, ha egyszer kisminkelnél (nem bírom a sztereotípiákat), és igen, ennél te jobb vagy, sokkal

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe25/4/13 23:02

      Köszi. :)

      Törlés
    Válasz
  • Nekem nem lett volna annyi türelmem, mint amennyi neked volt, én utálom az ilyet. Vagy megvárja míg befejezed és akkor láthatta volna, hogy milyen és majd ráér kritizálni, vagy nem várja meg, de akkor meg ne is várjon semmit. Én nem értek a sminkeléshez, sosem voltam ilyen tanfolyamon, totál laikus vagyok. De a sminkjeid mindig is tetszettek, akár tanultad, akár csak egy reggel így ébredtél hogy már megy ez neked, mindegy, tetszik, szépek, mersz színeket használni. Ha értenék hozzá, és tudnék én is így sminkelni, akkor én is ilyen sminkeket készítenék - nem hiába van lementve pár képed inspirációnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe25/4/13 23:02

      Nem arról volt szerintem itt szó, hogy nem vagyok elég jó. Végig azt éreztem, hogy be akarják nekem bizonyítani, hogy nem érek fel hozzájuk és az tanulóikhoz, járjam ki a majdnem kétszer ennyibe kerülő "alap" tanfolyamot. Ilyenre pedig két-három embernél lennék hajlandó és ők nincsenek a listán. Még a modellem is írta FB-on, hogy annyira furcsán ellenségesek voltak velem.

      Törlés
    Válasz
  • Nuada Stenonis25/4/13 22:39

    Toll a fülükbe. Remélem, megnyugodtál. Értem, kb mit érezhetsz - én nem vártam volna meg a hazajutást a könnyekkel - de ne éld meg ezt kudarcként, mert szerintem a környezet és a nyitottság nem volt adott ahhoz, hogy minőségi munkát adhass ki a kezedből. Szép lett volna, ezt Te is tudod és ez a lényeg :) Saját magukat minősítették ezzel a hozzáállással és a reakcióikkal. Na meg az email is, mintha bármi közük lenne ahhoz, hogy valaki miért akar lejelentkezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe25/4/13 22:59

      Mivel nem fizettem már az első óra után, így gondoltam úgy illik, hogy megírom miért nem mennék. Persze a reggeli e-mailjükre válaszoltam, mert nekem az ő módszerük dogmatikusnak és elavultnak tűnik. Persze erre is olyasmit írtak, amit nem is értettem, hiszen nekem nem az ő szakmai múltjukkal van bajom, hanem azzal, hogy nem azt kaptam, amire számítottam. Hogy nem magyarázták el mit látnak a hibának, csak a legvégén, amikor már teljesen leírtak és átsminkelték a modellem kb.

      Törlés
    2. Nuada Stenonis26/4/13 10:09

      Értem. Én is leírtam volna a helyedben, csak ahogy ezt is kezelték, az háborít fel. Beszarás ez az egész.

      Törlés
    Válasz
  • Ha már Te fizetsz Nekik, akkor az lenne a minimum, hogy megvárják mit készítesz el, és mondjuk utána mondják el, hogy mi a gondjuk. (Az már más kérdés, hogy nem tudtak volna mibe belekötni :)) Nagyon szép lett a smink, tetszik, hogy ilyen színeket gondoltál ki egy esküvői sminkhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe25/4/13 22:56

      Fú, azért vannak kisebb hibáim, amik fotón látszanak. Persze én mindig 7000*4000-esben nézem őket, hogy legközelebb tudjam mire kell jobban figyelni. :D

      Törlés
    2. Makeup Universe25/4/13 22:56

      Köszönöm. :)

      Törlés
    Válasz
  • Arról nem beszélve, hogy a menyecskeruha manapság nem feltétlenül vörös. Jesszusom, mekkora földhöz ragadt rettenet emberek. :-D A helyedben elkértem volna a modell telefonszámát, és magánban kisminkeltem volna, hogy legalább ő lássa, igenis igazad volt.

    VálaszTörlés
  • Szerintem meg gyönyörű ez a smink, így ahogy van, én simán bevállalnám az esküvőmre.

    VálaszTörlés
  • Csiribiri Erica26/4/13 08:19

    Régóta olvaslak és számomra az jött le, hogy maximalista vagy és igenis kidolgozod a munkáidat. A színek összemosása vagy pl egy szemöldök pontossága ugyanúgy fontos az összképnél mint egy jó alap. De az is fontos, hogy a végeredmény harmonikus legyen a gazdájával :-) Nap mint nap nézem a videókat a make-up "GURU"-któl és van 1-2 (de inkább több) aki ezt sem nézi.
    Ebből azt akartam kihozni, hogy akikhez mentél nem valószínű, hogy tisztában vannak ezekkel az alapvető dolgokkal, azért is lehetett ez a vége.
    Ne keseredj el, találd meg a neked való "tanítót" akitől több leszel és nem visszafejlődsz. Go on :-)
    A smink nagyon tetszik, nem szokásos esküvői és ezért jó! (már elég uncsi a natúr esküvő smink, nem értem mások hogy nem unják még):-/ De gyönyörű sokszínben pompázik :-)A napon biztosan kiemeli a barna szemet.

    VálaszTörlés
  • Sajnálom, ami veled történt. A kreatív tevékenység pont az, amiben fontos az, hogy nyitottak legyünk mások felé és ne erőszakoljuk rá az elképzeléseinket. Az, hogy te nem tudod az alapokat egyszerűen nevetséges, és a reakció is. Kíváncsi vagyok a minőségbiztosítási rendszerükre. :D
    A sminked gyönyörű, szívesen viselnék ilyet az esküvőmön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe26/4/13 19:25

      Tuti nincs nekik olyan.

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen26/4/13 12:20

    Szerintem az lehetett, hogy az oktató baromira látta, hogy Te ezerszer jobban sminkelsz, mint ő, ez gondolom nagyon ciki volt neki, így ezért belédkötött...

    VálaszTörlés
  • Mara, miért mentél másik helyre, úgy emlékszem van saját mestered, akihez régebben jártál?
    Egyébként nyilván ízlések és pofonok... Mindkét oldalról nagy alázat kell és sok türelem, nah meg a másik tisztelete, megértése. Nem jó, h ha ez nincs meg. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe26/4/13 19:03

      A Csillát imádom is, de ki akartam próbálni mást is, hátha tanulok és fejlődök, újat hallok. Újat hallottam, csak nem úgy, ahogy szerettem volna... :D

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen26/4/13 21:12

    A sminkjeid gyönyörűek, kidolgozottak, rengeteg ötletet merítek belőlük.
    A maximalizmusodra újra és újra rácsodálkozok.
    A párom férfi létére tátott szájjal nézte, hogy mit tudsz művelni egy szemöldökkel, a tökéletesség jegyében.
    Biztosan igazad van, amikor úgy véled, még van hová fejlődnöd, de én azt látom, hogy inkább neked kellene tanítanod, oktatnod ezt a műfajt. Kreatív vagy, merész, és profi.
    Csak a legnagyobb elismerés hangján tudok a munkáidról beszélni.
    B. Andi

    VálaszTörlés
  • Ez nem a Te szégyened, inkább az övéké. Ahogy beszélgetés közben is végighallgatjuk egymást normális esetben, ugyanezt az elvet érvényesíthetnék máshol is az emberek....Én már csak azért is végignéztem volna, hogy mit hozol ki belőle, hátha tanulhattok egymástól valami újat. De úgy látom, ők azok akiknek inkább továbbképzésre van szükségük, emberségből is....Simán megtehetnéd, hogy kiírod a nevüket, bár igaz, lehet annak nem csak olyan negatív következményei lennének, mint hogy sokan elpártolnak tőlük. Az a baj, az ilyen dolgokkal vigyázni kell.
    Ahogy olvastam a sorokat, nekem is az irigység jutott először az eszembe. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de az vágna be nagyon, hogyha a saját ötletedet vissza látnád valamikor tőlük, vagy a munkáik között. Azt hiszem, akkor kapnál 1 láncfűrészt a kezed ügyébe....De reméljük, ilyesmire azért nem fog sor kerülni, és messziről elkerülitek egymást!

    VálaszTörlés
  • spacegirl27/4/13 19:22

    hát elég szomorú, ha egy tanfolyamon ennyire korlátoltak, és nem tudnak elszakadni az átlagos, bevett dolgoktól, még ha azok nem is előnyösek mindenkinek. nagyon szép ez a smink, szerintem nyugodtan büszke lehetsz rá :)

    VálaszTörlés
  • bokedo3/8/13 15:58

    Gyönyörűek a sminkjeid!!!!Meg szabad kérdezni,hogy ki az a Csilla aki téged tanít?Szeretném a tudásomat fejleszteni,és látom,hogy te vérprofi vagy,de gondolom,te nem tanítasz.ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday3/8/13 18:15

      Szia!

      Nem vagyok vérprofi, dehogyis! Nem, nem tanítok, talán majd hosszú évek múlva, ha már én is úgy gondolom, ezt megtehetem. :) Írj egy e-mailt az [email protected] címre és összekötlek vele. :)

      Törlés
    Válasz
  • bokedo4/8/13 22:59

    Köszönöm az szépen!

    VálaszTörlés
  • bokedo4/8/13 23:01

    Bocs,újra:nagyon köszönöm!!!!

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe