4/19/2013

The Body Shop - Vitamin C Microdermabrasion - teszt, review

Fontos a bőrünket rendszeresen radírozni - ez eltávolítja az elhalt hámsejteket, felpezsdíti a vérkeringést, lassabban alakulnak ki a ráncok - főleg, akkor ha ezt még C-vitaminnal fokozzuk is! Mostanság hatékony arcradírt keresek, habár a kémiai hámlasztás nagy kedvencem, olyat, aminek a hatása azonnal észrevehető. A The Body Shop a kemény szemcsék miatt ezt a terméket heti egyszeri-kétszeri használatra javasolja, viszont valóban políroz. 


A csomagolása magára vonzza a figyelmet, itt világít a fürdőszobai polcon. Nagyon jól zárodó, puha műanyag tubusa van és 75 ml-es a kiszerelése, amit átlag méretűnek mondanék - talán picivel nagyobbnak. 

Nekem tetszik az arcradír illata citrusos, kicsit olyan, mint a narancsos C-vitaminos pezsgőtabletta. Attól különleges és erős radír ez a termék, mert gránitőrleményt tartalmaz. Amikor kinyomjuk a tubusból, már akkor egészen sűrű - mintha tengeri sót kevertünk volna arclemosóval - és ez a polírozóanyaggal telített érzés használat közben is megmarad. Nem tűnnek el a szemcsék, nem folynak el, nem állnak össze és nem puhulnak fel a nedves bőrön, ezt nagyon élvezem benne. Körkörös mozdulatokkal masszíroz, majd leöblítem. A bőr teljesen felélénkül tőle, kicsit kipirosodik és várja, hogy bekenjük a szokásos hidratáló krémünkkel, mert a felülete már szép sima és piha-puha. A kőőrleményen kívül még shea vajat és camu camut [C-vitaminban nagyon gazdag dél-amerikai gyümölcs] tartalmaz, az előbbi hatását annyira nem érzem, az utóbbiról pedig nem tudom, hogy csak a vitamintartalma miatt került-e bele vagy esetleg más miatt is. 


Szeretem használni, habár biztos vagyok benne, hogy papírvékony érzékeny bőrre nem jó. Ezenkívül inkább csak radíroz, de úgy, mintha mikrodermabrázión estünk volna keresztül. Nem táplál úgy, mint a Sweetsation Therapy szupergyümölcsös radírja, de nála értelemszerűen sokkal erősebben hámlaszt. Mivel nem peregnek le a szemcsék és könnyű lemosni, így valószínűleg a közeljövőben a foltokban egyenetlen bőrű modelleken is fogom alkalmazni sminkelés előtt, mivel félek attól, hogy egy AHA-s hámlasztótól kellemetlenül kivörösödne az arcuk, az enyhébb peeling pedig nem mindig elég. Összetevők tekintetében elmegy, lehetne jobb, viszonr radírként csodás, hatékony darab. Az ára kicsit húzós, de a krémmániás vélemények szerint egy tubus akár egy évig is kitart - majd kiderül.  5/5




Összetevők

Aqua, Solum Diatomeae, Glycerin, Aluminum Silicate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Dimethicone, Butyrospermum Parkii, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol, PEG-100 Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polysorbate 60, Sodium Benzoat, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Xanthan Gum, Parfum, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Linalool, Limonene, Myrciaria Dubia Fruit Extract, Citral 

Mi a kedvenc erősen hámlasztó mechanikai radírotok?

*A terméket PR célokkal kaptam a The Body Shop Magyarországtól

4 megjegyzés:

  1. Nikolett19/4/13 17:51

    Eddig egyszer próbáltam erős mechanikai radírt, már nem emlékszem pontosan mit, de utána eléggé piros lett, húzódott a bőröm hiába hidratáltam és mellé még sokkal jobban zsírosodott, utána jött a Laneche AHA hámlasztója, minden másban szuper volt, de hámlasztásban gyengusz sajnos :( most én is TBS radírt használok, csak az Aloe Verásat, nagyon gyengéd, de abszolút hatásos nekem, nem húzódik a bőröm utána, nem lesz kipirosodott és nem is zsírosodott jobban, szóval most megvagyok vele, de ez is tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Névtelen19/4/13 21:53

    A body shop angol oldaláról mi magyarok rendelhetünk? most hatalmas akciók vannak :)

    VálaszTörlés
  3. Szami19/4/13 21:54

    Ez a C-vitamin elég csábítóan hangzik. Csak egy radírt próbáltam eddig, az a Balea Cream Peeling-je. Az első 2-3 használatnál okozott pár kiütést, akkor meg is ijedtem és nem használtam egy ideig, de a bőröm szörnyű állapotban volt, így mégis ráfanyalodtam. Azóta használom heti 1-szer, és nem okoz már semmi irritációt. Elég erős szemcséi vannak, nekem kicsit kellemetlen, de ennyi belefér. Nem csodaszer, de olcsó, könnyen beszerezhető, sokáig elég, a dolgát végtére is teszi, és az összetevői is egész tűrhetőek.

    VálaszTörlés
  4. evil-she-devil20/4/13 01:25

    Elkötelezett híve vagyok a Suiskin AHA&BHA peeling szérumának,kb. eddig egyedül az használt a szeborrheás bőrnél, de az alapján amit írtál lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnom ezt. Már hányingerem volt az összes radírtól, mert oké menő szemcsék vannak mindegyikben, de amint vízhez ér valahogy eltűnik, vagy max az ujjközökben futok össze egy-két golyócskával..

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe