7/10/2013

EcoTools - Fresh & Flwaless [5 piece complexion set] - teszt, vélemény

Ezt a szettet hirtelen felindulásból rendeltem, amikor iHerb küldött arról egy értesítést, hogy az egyik EcoTools ecsetszett, név szerint a kabukis, már nem lesz többé, hiszen limitált volt, én pedig rövid eszű. Ilyenkor szinte látom magam, ahogy elkerekednek a szemeim és még egy utolsó kétségbeesésként megpróbálkozom az ebay kínálatával, de felháborít, hogy milyen drága az, amit ide is elküldenének. Így maradt ez az iHerb-es kosaramban. Képek és vélemény a tovább után!


Három hét várakozás után csengetett a postás és megkaptam a helyes kis csomagom. Az ecsetek egy könyvszerű mágneses dobozban voltak; kihajtva, balra pedig az ecsetek leírása. Mind extrapuha szintetikus szőrből készült, bambusz nyéllel. Nagyon könnyen tisztíthatóak.


Azért rendeltem meg a szettet, mert tetszett a "virágos" díszítés az ecseteken, olyan kis különlegesnek tűntek, az áruk nem volt vészes. Mindenesetre nem tűnt fel milyen olcsók, hiszen nem csak őket rendeltem. Habár az ecsetek feje viszonylag használható méretű, a nyelük nagyon rövid. Valódi "travel size". Nem is néztem a méretet, az hüvelykek nem jelentenek semmit, annyira európai vagyok. Viszont képen valahogy sokkal hosszabbnak látszottak - így kicsit olyanok, mint egy gyermek sminkkészlet darabjai. Egyéni preferencia alapján nagyjából öt centi hiányzik a hosszukból.

Az óriás keze - ennél jobb képet a méretet illetően nem sikerült alkotni.
Flat Concealer - Lapos korrektorecset
Ezt az ecsetet inkább gondolnám szemfestékhez a mérete miatt, mint korrektorhoz. A korrektorecsetek közül jobban szeretem azokat, amik macskanyelvszerűek. A feje a MAC 239-es és az urban Decay Eye Shadow Brush közt van. Utóbbit rendszeresen paint potokhoz használom, mert mert túl nagy, de nem is kicsi, így az EcoTools ecsete is tökéletes lesz erre, hiszen szintetikus szőrből készült. Szem alatti korrektorhoz is jó lenne, rugalmas, tömött feje van.

Buffing Concealer
Ha ezt magyarítanom kéne, akkor nagy gondban lennék. Azt sugallja a neve, hogy ez egy olyan korrektorecset, amivel a korrektort teljesen a bőrbe lehet polírozni. Én egy MAC 224-es minit használok erre a célra magamon vagy egy Lumiere Eye Bukit. Az EcoTools ecset teteje nem teljesen lapos, inkább kicsit domború és igazán remekül működik. Kísértetiesen hasonlít egy ecsetre, amit ajándékba kaptam a Bobbi Brown Eye Contourra [sosem láttam hasonlót a Bobbi Brownnál, talán évekkel ezelőtt létezett, így az eredetiségét megkérdőjelezném] - ezt az orr kontúrozására szoktam használni vagy szemfesték széleket elpuhítani, gondolom a szintetikus is ugyanolyan jól működik erre a célra is.


Precision Foundation Brush - Precíziós alapozóecset
Az biztos, hogy nagyon precízen lehet vele alapozni, de elég sokáig tartana, mivel alig nagyobb annál az ecsetnél, amit korrektorokhoz, illetve alig kisebb annál, amit krémekhez, bázisokhoz vagy krémpirosítóhoz használok. Ha meglátjuk benne az alternatív lehetőségeket, akkor biztos remek ecset, csak nekem nem sikerült. Krémes korrektorokhoz szem alá, esetleg csontosításhoz tudom elképzelni, de pont két jól kihasználható méret között van, ami engem zavar.



Complexion Blending Brush
Ez amolyan alapozóecset szerepet tölt be a csomagban. Ő a kedvencem, a legjobb ecset mind közül. Láthatatlanul, csíkmenetesen lehet vele alapozni, egy leheletvékony réteget visz csak fel a bőrre, gyönyörű, természetes lesz a hatás. Ha ici-picivel nagyobb lenne, akkor lehet jobban szeretném, mint a Real Techniques Expert Face Brush-t. Lehetne vele pirosítani is, mert elég kicsi, de annyira jól teljesít alapozókkal együtt, hogy kár másra használni. Nem ül bele kimoshatatlanul a festék.

Full Powder Brush - Púderecset
Nekem a púderecset hatalmas, főleg ha full powdernek nevezzük. Ez az ecset nagyjából akkora, mint egy kisebb fejű pírecset, ami hasznos, hiszen a legtöbb pirosítóecset szerintem túl nagy, ezért a nagyobbakat púderezéshez használom. Vele nagyon vékonyan, tévedésmentesen lehet a pírt az almácskákra varázsolni. Egy kicsit púpos, ezért a highlighterekkel is jól használható. Nagyon puha, imádom.



Szeretem ezt a szettet, mert jól használható, szintetikus ecseteket kapunk, habár az én ízlésemhez mérten kisebbek a kelleténél - ez bizonyosoknál előny, egyedül a precíziós alapozóecsetnél tartom hátránynak. A rövid nyéllel viszont nem tudok megbarátkozni, mert így biztos elkallódnak a nagyok között, pedig szívesen használnám. Első EcoTools-os barátkozásnak jó, de remélem a többi ecsetük nem ennyire táskabarát méretű. 4/5

6 megjegyzés:

  1. Én is ezt szerettem volna megvenni, még pár hónapja volt nagy akció rá, csak máson keresztül rendeltem volna, de nem volt levédve az oldal ott, ahol az adatokat meg kellett volna adni, így nem kockáztattunk :(

    VálaszTörlés
  2. Nuada Stenonis11/7/13 14:35

    Nekem öröm olvasni, hogy léteznek rövid nyelű ecsetek is :) nagyon furcsa és nehézkes volt átállni az applikátorról a hosszú nyelű ecsetekre, és bár essence-féle ecsetekkel rendelkezem, amiknek van tokjuk, mégsem érzem kompaktnak őket.

    VálaszTörlés
  3. olyan guszták pedig, kár, h ennyire rövidek. :/

    VálaszTörlés
  4. Arabella11/7/13 18:45

    Megkérdezhetem, milyen lakk van a körmödön? Nem vagyok nagy pink-barát, de ez az árnyalat olyan jól mutat.:)

    Hogy a lényeghez is hozzászóljak: az első képeken nagyon szimpatikus volt ez a szett, olyan különleges ez a virágos díszítés, viszont ilyen rövid nyéllel én sajnos nem tudnám használni őket. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe13/7/13 22:36

      OPI - Pink Flamenco - Kicsit másabb a körmön, de a hónapban lesz még róla poszt remélhetőleg.

      Ilyen kicsi nyéllel még magamon is nehezen használom. :(

      Törlés
    Válasz
  • Calo(z)15/7/13 19:00

    Nagyon szépek ezek az ecsetek, de nem rajongoka rövide nyélért...nekem valahogy kényelmetlen.

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe