9/19/2013

Az elmúlt idők legfrissebb kedvencei - 2013 nyár

A legtöbb blogon a havi kedvencek típusú bejegyzések mindig hatalmas sikernek örvendenek, de magam sem tudom miért. Egy időben próbálkoztam velük, de szerintem ez egy idő után nekem unalmas, másrészt havonta nem igazán változik annyi termék az életemben, amit érdemes lenne bemutatni. Pedig én tényleg annyira szeretném azt érezni, hogy hetente vagy akár havonta találok valami olyasmit, ami nélkül a további életem képtelen vagyok elképzelni. 


Testápolás
Azért azt lehet sejteni, hogy nálam inkább smink részen domborodik a paletta, semmi különleges testvaj vagy csodaterméket nem találtam az elmúlt hónapokban - habár nem járok olyan helyre, ahol bűnbe lehetne esni. Viszont sok mindennek imádtam az illatát.

Nem vagyok egy Palmolive felvásárló, de amikor vattakorongra vadásztam a DM-ben, akkor láttam ezt a verbénás-bergamottos akármivagymostmegveszlek terméket akciósan. Mindegy mi legyen, ha ilyen illata van, akkor nekem kell.  Ezenkívül még az Ahava fügés-hibiszkusos krémes csodája említésre méltó, mert rettentően jól táplálja a bőrt, isteni az illata, ahogy a Ziaja olívás tusfürdő is. Habár nem használok sok Avon terméket, annyira meglepett, hogy ezt a két testolaj permetet mennyire imádom, a Bali Botanica család illata pedig a trópusokra repít.



Arcápolás
Mindig azt várom a legjobban, hogy arcápolás terén történik valami csoda. De nem. Szeretettel használtam a levendulás-csodamogyorós Thayers tonikom az arctisztítás befejezéseként. A mese az, hogy a csodamogyoró valamiféle különleges pórusösszehúzó, bőrszépítő hatású és már az indiánok is használták. Ebből jelenleg nem sokat érzékelek, de a levendula illata kellemes; a maga 355 ml-es kiszerelésével pedig hatalmas. Az Ahava nappali arckrémhez is meglehetősen sokszor nyúltam mióta kettő is van belőle. Habár az összetevői nem a legszebbek, bennem mégis olyan megnyugtató hatást vált ki ez a márka. Jó érzés a bőrömön, hamar beszívódik, nem lettem tőle kiütéses. Viszont teljes méretben a jelenlegi bolti áron biztos nem venném meg.


Hajápolás
Ha lenne az elmúlt heteknek-hónapoknak abszolút kedvence, akkor ez, a Krémmánián vegyes értékelésekre szert tett, sampon-balzsam kombó lenne az. A The Body Shopos teljes csalódás után úgy érzetem a hajamnak kell valami, amitől ki tudom fésülni. Ez a termék az első hajmosás után teljesen rendbe hozta az állapotokat, a csomókkal is leszámolt. Januárban kezdtem arra figyelni mivel mosok hajat, mert egyáltalán nem nőtt és eléggé egészségtelen kinézetűvé vált a sok festéstől. Levágatni egyszerűen nincs szívem, de 10-15 centitiől nemrégiben megszabadultam. Először az Alterra samponjaival próbálkoztam, azok sem voltak annyira rosszak. Ez nagyon hasonlít rájuk, habár az illata kissé keserűbbnek tűnik, viszont alig 3 hónapja festettem hajat és már most úgy néz ki, mintha féléve nem láttam volna hajfestéket. Ez nem feltétlenül jó hír, hiszen próbálom annyira kevésszer kitenni a hajam agresszív vegyi kezeléseknek, amennyire csak lehet, ellenben pozitív, hogy végre nem stagnál a hossza. Az összetevők közt panthenolt találunk, aminek hajnövesztésre gyakorolt előnyös hatásaiban eddig erősen kételkedtem. 


Smink
Elsőnek a MAC Strobe Liquidet említeném meg, ami nélkül már nincs smink. Egyszerűen imádom, de leginkább csak optikai tunningnak tartom. Azért hiányzik a képekről, mert nem tudtam eldönteni, hogy arc-bőrápoláshoz tartozik-e inkább vagy a sminkekhez. Alapozóból a Mineralize Mouisture volt a kedvencem, mert annyira gyönyörű, éteri a finise, mellesleg az állagát is szeretem. Előkerült a nagy kedvenc pirosítóm is, a Spaced Out, ami habár barackos, de nagyon szép rózsaszínes fénnyel irizál a bőrön. Alapnak szinte mindig a MAC Bare Studyt használtam, füstös szemekhez sokszor szerepel a Cinderfella, nem füstösekhez a Bella Pierre Money és a MAC Bell-Bottom Blue - ami szinten évek óta nagy kedvencem, limitált volt és még azóta nem is láttam újra egy kollekciónál sem. A Smashbox palettát is többször vetettem be, mint bármi mást - najó, a nagyjából annyit, mint az Urban Decay Nakedet.

Nyáron sokszor használtam a régi típusú krémpirosítókból a Lilicentet és a Laid Backet, keverve is nagyon szépek, sajnos ez a két szín nem jött vissza, ahogy a Ladyblush-t is hiányolom [mármint azt a színt], viszont az újak sokkal jobb állagúak, kevésbé ragadós darabok. Ezenkívül a MAC Pink Bronze egy olyan termék, ami jót tesz a zöldes szemeknek, de egész vékonyan barnább bőrön, esetleg krémbe keverve, highlighter is lehet.

Az elmúlt hónapok egyértelműen kedvenc rúzsa a MAC Kinda Sexy volt, mellette azért a Rebel is sokszor szerepelt. Meglepő, de személy szerint a számomra nagyon új Avonos szájfényeket is is imádom. A Pale Peach például majdnem ugyanolyan, mint a MAC Live And Dye, azzal a különbséggel, hogy az utóbbi finomabb textúrájú és picit érdekesebb színű. 


Ecsetek
Kétség sem fér hozzá, hogy az eltelt hónapok kedvenc ecsetei a Real Techniques limitált duo-fiberei voltak. Habár nem találta el Sam mindenki ízlését velük, engem rajongóvá tett annyira, hogy a nyeremény célra vásárolt készletet is megtartottam magamnak, de még biztos rendelek egyet, remélem azt már nem csak magamnak tartom meg.


1 megjegyzés:

  1. Calo(z)24/9/13 09:26

    Az ecsetek nekem is izgatják a fantáziámat, de a Smashbox palettát is ha 100x nem néztem meg eddig, akkor egyszer sem.

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe