11/28/2013

DN - Failing Dragon

Amikor megnyílt a Nailland, akkor az első alkalommal vagy ötször került a kezembe ez a lakk, már ott voltam, hogy megveszem, de aztán mégsem - majd legközelebb. Hat hétre rá ismét eljutottam a körömlakk mennyországba és a magamnak tett ígéretet betartva megvettem. Viszont nagyon sokáig nem kentem fel, ki sem próbáltam, mert mások voltak soron. Végülis úgy érzem, hogy ez a lakk többszörös csalódás, pedig az üvegben gyönyörű. Kár érte. :(


Ez a lakk egy telített ciklámen, apró kék, rózsaszín és ezüstös csillámokkal - legalábbis ennek néz ki az üvegben. Gyakorlatilag a csillámokból alig látszik valami felkenve. 

Az első csalódás akkor ért, amikor a lakkot kikenve elkezdett mattra száradni. Nem használtam a tesztert, mert eszembe sem jutott, hogy matt lesz. A felülete nagyon érdekes kissé homokszerű, de mégsem igazán sűrű - egy rétegben egészen világos rózsaszínes, két rétegben kicsit foltos, három rétegben már majdnem tökéletes, lehet szükséges lenne egy negyedik réteg is, amitől nem vagyok túl lelkes. Elégedetlen voltam vele, ezért lekentem egy fényes fedőlakkal, akkor a színe is jobban hasonlított az üvegben látott mély ciklámenlilára. Mesterséges sárgás fénynél egészen meleg püspöklilának tűnik.

Reggel rohantam ZH-t írni, egész nap mindenre másra figyeltem csak a körmeimre nem, így csak délután tűnt fel a buszon, hogy mennyire lepattogzott és úgy néz ki, mint egy olcsóbb lakk 2-3 nap után. Este úgy döntöttem, hogy kifestem a körmöm, aztán reggel még indulás előtt gyorsan lefotózom. Ébredésnél viszont olyan csalódottan néztem a kezem: három körmömről is lepattogott éjjel a lakk, most estére pedig a kisujjamon is alig van a lakkból, pedig tényleg nem csináltam benne semmit, ami igénybe vehette volna a körmeimet. A gyűrűsujjamon kitartóbb, de ezen a körmömön lett a lakkozás a legvastagabb. Lehet egy alaplakk segít neki, de egy China Glaze lakktól elvárom, hogy nélküle is kibírja legalább egy napig. 

Olvastam, hogy ennek a lakknak nem a legjobb a formulája, mert ha az alsóbb réteg nem teljesen száraz a következő rétegnél, akkor teljesen leszedi a alatta lévőt. Az meg persze már csak saját ízlés kérdése, hogy nekem jobban tetszik fedőlakkal. Eddig úgy szerettem a sárkányokat, de nem tudtam magam rávenni egy harmadik kísérletre. :(

China Glaze - Flying Dragon [3 rétegben]
Seche - Seche Vite Dry Fast Top Coat 

Ébredés után :(






11 megjegyzés:

  1. Mea (Nail Polish Maniac Blog)28/11/13 19:20

    Én is befürödtem a Too yacht to handle lakkjával ami olyan csíkos volt, hogy 5x kentem újra és nem tudtam normális eredményt elérni vele..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe28/11/13 19:30

      Nekem van több és egy kivételével nem mondanám őket rossznak. Az az egy, amit nem szeretek azt is csak felkenve nem szeretem és nem tudom miért. Ellenben szerintem szégyen, hogy reggel, amikor felkelek így néz ki 3 körmöm. Borzalmas, pedig direkt azért lakkoztam este, hogy reggel szép legyen, maximum leírom, hogy tényleg csak egy napig tart... Addig sem, mint kiderült. :(

      Törlés
    2. Mea (Nail Polish Maniac Blog)3/12/13 18:58

      Úgy néz ki, hogy a CG lakkok elég vegyesek ilyen téren.... Pedig imádtam volna a lakkot, de ez borzasztó, több helyen is olvastam már olyat, mint nálad hogy 1, max 2 nap után lepattogzott nagyon durván. Én picit félek már a márkától megmondom őszintén, akkor már inkább Essie 1.600 Ftért, bennük még sosem csalódtam.

      Törlés
    Válasz
  • Legalább a Naillend beismeri, hogy vannak egy egy márkának gyengébb lakkjai, pont a múltkor az egyik narancsos China Glaze-t is lehúzták. Érdekes... Lehet ilyenkor szabin vannak a "rendes" szín, állagfejlesztők, és más csinálja őket :D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe22/12/13 22:32

      Bármi elképzelhető. :D

      Törlés
    Válasz
  • Pedig tényleg gyönyörű színe van! Listámon van pár CG lakk,de pont az ennyire hullámzó,eltérő minőség miatt nem merek rendelni,mert mivan,ha az is amiért annyira oda voltam a képen,szörnyű lesz felkenve :( És ahhoz azért drágállom,hogy fél nap után lepattogjon a semmitől.Úgyhogy a rendelésem még várat magára és csak gyönyörködöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe22/12/13 22:33

      Sosem lehet tudni. Ezt a lakkot valahogy külföldön nagyon szerették, de biztos vannak tuti befutók, amik mindig jók!

      Törlés
    Válasz
  • Klaudia Orbán28/11/13 21:26

    Nagyon kár érte :(

    VálaszTörlés
  • Hát ez tényleg durva. :-(

    VálaszTörlés
  • Durva, pedig nagyon szép lakk, bár nekem is fényesen tetszik jobban :(

    VálaszTörlés
  • Makeup Universe22/12/13 22:32

    Én is sajnálom. :(

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe