11/29/2013

Ildi és az ő szépségreceptjei

Valószínűleg már mindenkinek feltűnt, hogy a havi vagy ki tudja milyen gyakoriságú kedvences bejegyzésekben nem vagyok túl erős - jelenleg tulajdonképpen semmiben sem, ami íráshoz kötődik és rendszeresnek kéne lennie. Amiről viszont ma írok az egy olyan krém lesz, amit biztos beraktam volna közéjük,  csak nem megfelelő alkalom nem született hozzá. Hogy hogy jön ide a KM-s vendégposztjaiból talán már ismerősebb Mstindigo, azaz Ildi és az ő recepjei? A folytatás után mindenre fényderül! 


Egyszer már írtam a kedvec magyar beauty blogjaimról, az igazság az, hogy a listát kettővel kéne azóta bővítenem - a Krémesen szép az élettel és a Szépségreceptekkel. Mindkettőjüknek van saját hangjuk, nem azok a fajta a lányok, akik elhiszi, elfogadják a PR anyagokat, szóval érdemes hozzájuk benézni.

Nekem fontos egy blogban, hogy azonkívül, hogy érdekes legyen, nem árt ha hiteles is. Ildiről tudom, hogy állítólag nagyon csúnya bőre volt és sok mindent kipróbált. Már többször találkoztam vele és mindig nagyon szép a bőre, sosem gondolnám, hogy valaha problémája volt vele. Tehát ha pattanásos lennék, akkor hallgatnék rá, biztosan tud valamit. Itt leírja hogy is volt ez.

Tudom, hogy a blogjában rengeteg munka, kutakodás tanulmányokban és szakértői honlapok többórás bújása van, emellett naponta frissül - én mint blogger tudom, hogy egy rendesen megírt bejegyzés mennyi időt vesz ki a mindennapokból és mennyire nehéz ezt tartani. Jelenleg ezt a blogot hasznosabbnak és jobbnak érzem, mint a Krémmániát - utóbbi nekem inkább már egy adatbázis, ahol megírhatjuk, kikutathatjuk mit vegyünk, előbbi pedig szuper tanácsokat ad. Még nekem is, habár nem vagyok jellemzően pattanásos [csak a stressz bántja a bőröm, de erre nem krémet kell kenni; illetve ha több chilit tömködök az arcomba, mint általában], ezért engem nem igazán foglalkoztatnak a kutatások, mivel hámlasszunk, mennyit, milyen új hámlasztót vegyünk. Vannak bevált termékeim, de már többször vettem krémet, mert az Ildi azt mondta az jó lesz, a tegnapi jojobás tanácsát is imádom és biztosan használni fogom.

Szóval ha a bőrötökön szeretnétek szépíteni akkor ide, ha krémet készítenétek akkor pedig ide kattintsatok. No meg ide, ha szeretnétek a sok okosságról facebookon értesülni.

Node nézzük milyen csodakrémet kaptam Ilditől még szeptemberben!


Meglepetésként hozott nekem a frissen készített krémeiből egy-egyet. Az egyik egy argánolajos arckrém volt, a másik pedig egy kendermagos-avokádós testvaj. Az argánolajosról tudtam, hogy imádni fogom, amint megcsapta a leírhatatlanul isteni illata. Rózsára emlékeztet és ha nem tévedek, akkor nem illatosított, hanem a valódi összetevőktől ilyen. 

A kenderes helyett kaphattam volna egy igazi kakaó illatút is, de mivel nekem a csoki nem a kedvenc összetevőm, így inkább az avokádóra szavaztam. Ennek alig van illata, de ami van az elég megfoghatatlan - szénára emlékeztető, kissé savanyú illat, nekem a bőröm tőle leginkább lószőr illatúvá válik, így csak akkor használom, ha nem megyek emberek közé, mert nem hiszem, hogy más is lovascsaládból származna, szóval amíg nekem ez egy jó emlék, addig másoknak valami megmagyarázhatatlan furcsa szag.




Az arckrémet gyakran a hűtőbe teszem, aztán kiveszem és elfelejtem visszarakni, de mivel három hónapra szól a szavatossága és még mindig fincsi az illata, ezért karácsonyig biztos elfogy - már alig van az alján. A puritán gyógyszertári csomagolás igazi szépségelixírt rejt. Mindkettő nagyon jól hidratál könnyen beszívódik, pihe-puha bőrt hagyva maga után. Persze az arckrém már az illatával megvásárolt, de a bőröm is egyszerűen imádja, naponta többször is használom, ha itthon vagyok. Az állaga szokatlan, félig habos, puha és könnyű. Ritkán lelkesedek ennyire valamiért, de ha azt mondanák, hogy ez igazából egy nagyon drága krémből minta és az eredeti szépen becsomagolva negyvenezerért megvásárolható - egyszerűen elhinném. Nem igazán tudom mi van benne, de azt látom, érzem, hogy nagyon jó. Egyszerűen csillagos ötös. 5*/5 

Az Ildi leír egy krémreceptet a blogján itt, de bennem nem lenne kitartás krémet főzni, ha másban igen, akkor hajrá! De most fut egy játék is a blogján, amiben személyre szabott bőrápolási programot és bizonyosan hasonlóan jó krémet a saját bőrtípusodra.


Ti szoktatok házilag krémet készíteni?

4 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm ezt a csodás bejegyzést. :)
    Néhány kiegészítés: itt látszik, hogy 2-3 hét alatt már ilyen pattis leszek: http://bit.ly/1cDJo62 Itt azt akartam kikísérletezni, hogy csak a BHA hámlasztás elegendő-e a boldogságomhoz, de nem volt. :D Az arcom egyik felét rendes rutinnal, a másikat csak BHA-val kezeltem. A régi idők igazán borzalmas állapotáról nincs fotó, akkor még nem gondoltam, hogy bloggerkedni fogok. :)
    A krémekbe, amiket adtam, nem tettem illatanyagot egyáltalán, viszont az egyikben van rózsavíz, jó az orrod, az érződik át rajta. :) Majd átküldöm a teljes INCI-t, ha szeretnéd, át szoktam, csak valahogy elfelejtettem. :)
    A kémiai hámlasztás pedig nem csak pattis bőrre való, hanem mindenkinek szuper! Ezerszer jobb, mint a bőrradír, valamint a 10% feletti AHA az egyik legjobb tényleges ránctalanító készítmény, mert serkenti a bőr kollagéntermelését, szóval ezt mindenkinek ajánlanám, kivétel a rosaceásoknak, de ők is találnak alternatívát az oldalamon. :)
    Benéztem krémesen szép az élethez, tényleg nagyon szuper a blogja.
    Még egyszer köszönöm a fantasztikus bejegyzést! :) puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 01:50

      Én mindent kiszagolok! :D

      Törlés
    Válasz
  • A napokban találtam rá én is erre az oldalra és nagyon tetszik! Egy ideje a testvérem kísérletezik otthoni krémkészítéssel több-kevesebb sikerrel. Nyáron csak az általa készített fényvédős arckrémet használtam és az eddigi legjobb krém volt, amit a kezembe került. :) Várom, hogy megszülessen a tökéletes téli változat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 01:49

      :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe