2/18/2014

DN - Bioszilva

Még sosem írtam 'bio' vagy 'organikus' körömlakkról. Alapvetően talán azért, mert nem is léteznek organikus lakkok. Ugyanis tudtommal - és az internet szerint is - körömlakkot nem lehet előállítani csak természetes összetevőkből. Kísérleteznek vízbázisúakkal, amiket nem igazán tudok elképzelni - mármint a kézmosással való kapcsolatukat. De majd meglátjuk. Ez a Zao lakk is amolyan 'bio' körömlakk, amit a Koi Biodrogériában lehet megvenni. A tovább után van több kép is!


Ez lakk az elképzelés alapján izgalmas, bambuszból nyert kovasavat tartalmaz; a divatos 3-free és 5-free kategóriába tartozik; habár ezen és a napraforgómag kivonaton kívül nem igazán tudom mitől lenne organikusabb, mint a többi. A benne található kovasav regenerálja a körmöt, az ígérete szerint.

A Koitól kaptam tesztelésre és nem tudom emiatt-e, de a kupakja elég kurta, számomra ez megnehezíti a lakkozást. Persze, lehet, hogy a 'rendes' változathoz már bambusz tető dukál. Az ecsete sem túl nagy az enyémnek. Eléggé folyik, enyhén buborékosodik, egy rétegben maszatosan fed. Ettől eltekintve nem mondanám, hogy csúnya szín. Elég nehéz volt lefotózni, mert tényleg szilvás - bizonyos szögekből kissé szürkés-hamvas lila, máshonnan pedig feketébe hajló szilva. 8 ml az űrtartalma és a maga 3050 forintos árával a drágább körömlakkok közé tartozik. Személy szerint akármennyire is fontosnak tartom a vegán és alapvetően egészséges kozmetikumok használatát, jelenleg inkább veszek ezen az áron két- vagy több másik lakkot, hiszen ha már háromszor-négyszer felkenem az már csoda.

Zao - 651 Szilva - 2 [vagy inkább 3?] rétegben
Seche - Seche Vite gyorsszárytó fedőlakk -  rétegben




12 megjegyzés:

  1. Calo(z)18/2/14 21:43

    Szép szín, de tényleg látszik h picit foltos maradt. Bosszantó ha még 3500 a pricetag mindemelett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/4/14 01:58

      Szerintem is drága, sajnos. :(

      Törlés
    Válasz
  • Mdollas Nails18/2/14 22:19

    nagyon szép színe van.

    VálaszTörlés
  • A vizbazisu festekek (fal-, beton- stb.) is vizalloak szaradas utan. Nincs abban semmi csoda. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/4/14 01:59

      Jólvanna. Csak nekem körömlakkban furcsa. :$

      Törlés
    Válasz
  • Szép a színe, bár tényleg bosszantó, hogy ilyen ár mellett nehezen fed és még buborékosodik is. Nálam a második az egyértelmű kizáró tényező egy lakknál. Víz alapú lakkja egyébként a Claire's-nek már van, a gyerekeknek való kozmetikumok között :)) Gondoltam is rá, hogy kipróbálom, de a színek túl tavasziak, a tél közepén valahogy nem volt hangulatom hozzájuk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/4/14 02:00

      De próbáld majd ki, ha még nem tetted! Személy szerint biztos rendelek valami vidám vízbázisút a nyárra. A buborékosodás engem is zavar minden lakknál, mert olyan lehangoló látvány, de nekem alapvetően az is kell, hogy maximum két rétegben szép legyen. :)

      Törlés
    Válasz
  • Szép a színe, de ennyiért és ilyen minőséggel, hát, nem valami biztató :\

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/4/14 02:05

      A színe nekem is nagyon tetszik, nagyon szilvás. :)

      Törlés
    Válasz
  • Anna Bajnóczi20/2/14 13:49

    Szia, benne lennél egy oldal cserében? Az oldalamon tudsz nekem írni.
    http://anegyelem.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  • Ildiko Tajti25/2/14 16:59

    Tök mindegy, milyen lakkot veszel, a kois linken felsorolt káros anyagok már egyikbe sem kerülnek bele, ezért felesleges bio lakkot venni. Ahogy írod is, nem lehet lakkot előállítani természetes összetevőkből. Nemrég volt a KM blogon egy tök jó cikk erről, Wishes írta, hogy mennyire nem éri meg emiatt drága lakkot venni, bár erről a Te cikked is meggyőzött most. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe6/4/14 02:04

      Igazából én 3500 forintért még lehet egy nagyon márkás lakkot sem vennék meg. Például a Chanel lakkok nagyon szépek, drágák is, de 1500-2000 forintnál nekem többet nem ér egy körömlakk, amit jobb esetben ötször felkenek, aztán megunom. :(

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe