4/05/2014

Etude House - Goodbye Pore Ever | Pore Primer Essence - teszt, vélemény

Az utóbbi időben elég kevés koreai vagy épp ázsiai termékről írtam, habár ezeknek a termékeknek nálunk egyszerűen hatalmas sikere van. Persze sokat próbálkoznék, csak ezek a gyártók általában nem rettennek meg az állatkísérletektől, én pedig próbálom ezt a blogot úgy vezetni, hogy inkább az állatbarát termékek szerepeljenek. Ezért nem veszek szuperszérumokat ebay-en vagy ázsiai sminktermékeket, inkább keresem a zöldebb, tudatosabb alternatívát. 


A termék csomagolása cuki, világoskék alapon sárga pöttyös, de ezt a fajta marketinget már más ázsiai kozmetikumoknál is megtapasztalhattuk, mint például a Baviphat gyümölcsös maszkjai és radírjai vagy a cicás szempillaspirál. Egyébként érdekes - legalábbis számomra - ahogy a sárga pöttyök kisebbednek, ezzel céloznak a pórusfinomító hatásra, a mosolygó szilikonról pedig inkább ne is beszéljünk. Távolabbról szemlélve pedig felfedeztem a külső csomagoláson egy profilt is, ami inkább csak zavaróan kimered a doboz oldalából. A belső csomagolás csőrös tubus, ami a higiénia szempontjából praktikus, emellett gazdaságos adagolást tesz lehetővé. 

A „Pore Primer Essence”-ből gondoltam, hogy ez egy nagyon szilikonos termék lesz, ami eltünteti a pórusokat. Megjelenésében egy sűrű krém, ami összetevőiben is igazolt: az első két helyen az INCI-ben szilikonok vannak, ezt követi a víz, de biztosra mentek és tettek bele még szilikonokat is. 

Ígérete szerint mattítja a bőrt - pontosabban a faggyú termelődését mérsékli, ezáltal lassabban fényesedik át rajta a fölé felvitt alapozó vagy inkább BB krém. Ezenkívül persze szebb bőrképet eredményez és az alapozót is tartósabbá teszi. Az nem vitás, hogy megfelelő mennyiségben alkalmazva tényleg egyenletesebb bőrfelszínt ad, hiszen kitölti a pórusokat, az egyenetlenségeket, a kisebb bőrhibákat és a finom ráncokat. Az elmúlt egy évben nagyon sokat használtam hidratálás után olyan esetekben, ha valakinek volt valami javítandó a bőrén. De ha nincs is hiba, akkor pedig természetesen szebben csúszik rajta az alapozó. 

Ez a primer megfelelő, ha valaki szeretne valami nagyon szilikonosat, ami viszonylag jól működik és enyhén mattít, de zsíros bőrön hamar megadja magát. Nekem alapvetően nincsenek azzal problémáim, hogy a bőröm felszívná a rá felvitt alapozót, de fotózásokon sem derült ki, hogy valóban tartósabbá teszi-e azt. Ami viszont kiderült: a bőrtökéletesítő hatása véges, ha normális mennyiségben használjuk, mert a nagyobb bőrhibákkal, régi pattanások hegeivel nem tud mit kezdeni. Az interneten fellelhető előtte-utána fotókból pedig úgy tűnik, a stiftes változata hatékonyabb. Ebay-en biztos megtaláljuk 8-10 dollárért - nálunk a JWG Beauty forgalmazza-, ezen az áron nem rossz, de hasonló árkategóriában vannak nálunk is elérhető egyéb szilikonos sminkalapok. A zsíros bőr gyors átfényesedése és a közepesen hatékony bőrtökéletesítő hatása mellett tartalmaz illatanyagot, színezéket és alkoholt. Emiatt hármasnál nem tudom jobbra értékelni. 3/5

Etude House: Goodbye Pore Ever  - Pore Primer Essence

Előtte-utána a száraz bőrű kézfejemen




Összetevők

Cyclopentasiloxane,  Dimethicone, Aqua,  Dipropylene Glycol, Dimethicone, Alcohol Denat, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Bis-PEG/ PPG-20/ 20 Dimethicone, Magnesium Sulfate, Sorbitan Sesquioleate, Silica, Ethylhexylglycerin, Triethoxycaprylylsilane, Phenoxyethanolta, Parfum, Mica, Titanium Dioxide/CI 77891, Iron Oxides / CI 77492, Iron Oxides / CI 77491, Iron Oxides / CI 77499

A terméket a JWG Beautytól kaptam közel egy éve tesztelésre. 

A posztot igyekszem előtte-utána fotókkal frissíteni, mert ezeket a képeket is egy éve készítettem.


Használtok valamilyen sminkalapot?

4 megjegyzés:

  1. Bar- BeautySaleBlog5/4/14 16:18

    .koszi a tesztet. Gondolkodtam regebben a megvasarlasan, mert eleg kedvezo az ara, de ez most akkor nem gyozott meg. Akkor az INCI-jet nem is figyeltem, ezek utan kizart. Smashbox Photo Finish Color Correcting Primer-e nalam a befuto, ez tokeletes. Aztan meg a Too Faced Porefessional primeret es a Becca Radiance primeret is hasznalom felvaltva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe14/4/14 10:08

      A Smashbox primert már nagyon rég szeretném kipróbálni, állítólag nagyon-nagyon szép lesz tőle a bőr. *-*

      Törlés
    Válasz
  • Tindigo7/4/14 22:54

    Nem teljesen friss, de jó cikk a koreai állatkísérletes termékek kapcsán: http://galelovescolors.blogspot.hu/2012/07/update-korean-cosmetic-brands-animal.html
    Most akarok írni én is a KARA-nak, ami kb. az ázsiai PETA, hogy azóta mi a helyzet. Emiatt nem rendeltem ezer éve e-bayről. (Bár most, hogy összehoztál az iHerb-bel, azért sikerül majd elköltenem a pénzemet. :D) Amúgy jó a teszt is! :) :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe14/4/14 10:07

      Tudom mi a KARA, az ő listájuk alapján veszek ázsiai terméket, ha veszek már évek óta. :) Régen a KARA listáján a tesztelők közt volt az Etude House, a BRTC és még millió másik.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe