7/30/2014

Himalaya Herbals | Gentle Exfoliating Daily Face Wash // teszt

Egy újabb nem teljesen átgondolt vásárlásom eredményéről szól ma a bejegyzés. Nagyjából másfél hónapja amikor elmentem egy Rossmann előtt belémnyilalt a felismerés, miszerint vennem kéne valamilyen arclemosót. Nos, a drogériákban egyszerűen nem ismerem ki magam és megint gyorsan kellett döntenem, „menjünk már”, „nem igaz, minek kell még ez is?!”. Nem véletlenül szeretek egyedül vásárolni.


Már többször néztem a Himalaya Herbals termékeket, de sosem szántam el magam velük kapcsolatban. Először a nimes arctisztítót néztem, de azt inkább zsíros bőrre ajánlják, az enyém száraz. Mivel nem igazán láttam más alternatívát, így azt vettem, amiben nem hiszek: minden bőrtípusra. Ellenben szappan-, parabén-, SLS/SLES-, ftalátmentes, nem tesztelik állatokon, hipoallergén, 100%-ban növényű erejű hatóanyagai vannak.


Egy masszív, elvileg újrahasznosított műanyag tubusban kapunk 150 ml arctisztítót. Ami a boltban nem tűnt fel, legalábbis valamilyen buboréknak véltem, az a fehéres barackmag őrlemény. Ott virít a tetején, gyengéden hámlaszt, tehát biztos voltam benne, hogy van benne valamennyi radírozást szolgáló szemcse. Itthon láttam, hogy szemcséből rögtön háromfélét is kapunk: nem csak a magok kemény héja - amikről azt feltételezem sötétek -, hanem a puha belseje is is benne van - ebből van a legtöbb benne -, illetve műanyag golyók. A gömböcskéket néhány gyártó például E-vitaminnal tölti, nincs ilyesmi rajta, pedig biztos büszkék lennének rá, tehát ez csak üres polimer. 

A tubusból kinyomva sokkal sűrűbb mint, amire számítottam és ezért gyorsan is fogyott. Napi két használat mellett három és fél-négy hét alatt teljesen kiürült. Az illatára nem igazán emlékszem, olyan tisztítószeres, habár van benne illatanyag. Jól tisztít, kellemesen radíroz, nem irritál. A szemcsék mérsékeltek elperegnek használat közben. 


Személy szerint nekem nyáron belefér egy kis fizikai radírozás, télen a kémiai hámlasztás miatt nem. Ha nem nyomjuk erősen az arcunkhoz a kezünk, nem dörzsöljük kefével, mint egy őrült, akkor szerintem ez az arcradír-arctisztító hibrid nem sok, habár a napi radírozás nem egészséges. Azt érdemes viszont észben tartani, hogy a háromféle fizikailag radírozó összetevő szemcsemérete nem egyforma, ezzel az ehhez hasonló termékek [nem látható] hámsérülést okozhatnak. Múltkor a Nonique-ra hármast adtam, a Himalaya Herbals Genlte Exfoliating Daily Face Wash a kétharmadába került, másfélszer akkora és mégis ugyanannyi idő alatt fogyott el. Nem ígér sokat, a különleges növényi összetevő-hatóanyagokból nincs benne túl sok. Igaz, az arcápolás kérdését én nem csak egy termékkel szeretném megoldani, viszont amíg nem láttam, hogy a Nonique-ra mennyit adtam, addig rá négyest akartam. 3,5/5

Ti milyen arctisztítót használtok?

5 megjegyzés:

  1. Régebben én is használtam ezt, de eléggé húzódott utána a bőröm, úgyhogy visszatértem a jól bevált gyógyszertári mosdókenőcshöz.
    Azt még régebben bőrgyógyász ajánlotta, nem szárítja vagy irritálja a bőröm, nagyon szeretem, ma már nem is kísérletezem mással

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday1/8/14 18:33

      Ezt a húzódást már írta más is facebookon. Nekem nem tűnt fel, hogy kifejezetten húzódna a bőröm, habár az enyém elég száraz és rengeteg krémet kenek rá. Sosem hallottam még a gyógyszertári mosdókenőcsről. Kicsit riasztó a neve. O.o

      Törlés
    2. PAncsi1/8/14 19:41

      A hivatalos neve Unguentum hydrophilicum nonionicum. Egy sűrű fehér krém, amit főként kisbabák fürdetéséhez használnak, bőrgyógyászok pedig ajánlják érzékeny száraz bőrre is :)
      Más, mint a szokásos lemosók, de ha hozzászoksz, nem szívesen cseréled le :)

      Törlés
    3. Monday1/8/14 20:33

      Majd lehet kipróbálom télen. :)

      Törlés
    4. PAncsi4/8/14 16:12

      Egy próbát talán megér, kb 400 ft egy tubus :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe