12/14/2014

Paula's Choice | The Nude Mattes palette // teszt, vélemény, minták

Mindig híján voltam a barna szemfestékeknek, egyszerűen nekem a barna egy olyan szín, amire nem tudok igazán vágyni. Ha van lila fénye vagy tud valami pluszt, akkor jöhet, de máskülönben, ki akarna barnát? Negyedévszázadosan is így gondolom személy szerint, ellenben tudom, hogy néhány jó barnára szükség van.

Ez a paletta engem nem különösebben hozott lázba mindaddig, amíg meg nem tudtam, hogy Wayne Goss is szerepet játszik benne, akkor viszont azonnal kellett. Tavasszal a Paula's Choice Magyarországnál lehetett előrendelni, így tettem én is - habár eleinte nem voltam abban biztos, hogy ez nekem való lesz. A rendelés azt hiszem 2 nap alatt itt volt, ami nagyon jó a magyar webshopok többségéhez képest.

A paletta már első ránézésre luxus érzetet kelt, annak ellenére, hogy papírból van - amitől nagyon könnyű. Lenyűgözően egyszerű, minimalista fekete design; imádom, ahogy fekete kartonba volt csomagolva átlátszó plasztik helyett. A rendelésemhez pedig a külső csomagolás kartonjába két Shine Stopper mintát is rejtettek.


A palettához jár egy szintetikus laposecset is, ami méretében inkább egy nagyobb közepes, mint kifejezetten nagy. Szeretem, puha, jól lehet használni - főleg krémes alaphoz szoktam, mert pont megfelelő a szememhez és tapasztalataim szerint valahogy a porokat nem veszi fel annyira jól, ami nem feltétlenül rossz. Az kicsit zavar, hogy egy neon vörös festék elszínezte és azóta sem tudtam megszabadítani a bugyirózsaszíntől.

A csomagolásra visszatérve az elegáns fekete karton, akármilyen praktikusnak és letisztultnak tűnt elsőre, a sok használat, cipelés után már nem olyan szép. Az enyém helyenként behorpadt, maszatos, viszont eléggé masszív, mert a festékeknek semmi bajuk. 12 darab egygrammos festéket tartalmaz, melyeknek neve csak a palatta hátán van feltüntetve; a hűvös és meleg színek aránya nagyjából egyenlő.


Cream a legvilágosabb szín. Nagyjából olyan, mint a saját bőröm, habár kissé rózsaszínesebb, de ilyen világos árnyalatoknál ez nem feltűnő. Mögötte a Beige, ami egy fokkal sötétebb és sárgásabb, őket követi a Pink Sugar - a paletta egyetlen csillogó, nem matt színe - picikét rózsaszínes, de a bőrön nem tűnik annak, inkább egy sápadtarany highlighternek néz ki. A két következő, a Café Au Lait és Tan a két kedvencem a paletta első feléből. Hófehérkés bőrön lehet egy teljesen natúr smink mélyítője, egy egyszerű nappali sminkben pedig teljes szemhéjszín. A többi barnát egyformán szeretem, ezek a ChesnutClayPlum TaupeChocolate Truffle és Coffe. Nagyon szép füstös szemeket lehet velük csinálni vagy sötétebb bőrön natúrakat, mindenféle színű szemöldökhöz jók ezenfelül. A Gunmetal Grey szürkét és a feketét, az Onyxot keveset használtam, az utóbbi viszont igazán mély.

A festékek állaga jó, az én ízlésemnek kicsit száraz a textúrájuk; ha túl kemény ecsetet használok, akkor enyhén poroznak, ettől eltekintve nem. Jól tapadnak, pigmentáltak, a matt színekre jellemző nehezen satírozhatóság sem mutatkozott meg. Szuper ez a paletta, na. Egy ilyennel a fél világot végig lehet sminkelni mindenféle fennakadás nélkül - nem csak natúr sminkeket lehet vele készíteni szerencsére; én is nagyon sokat használom és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem - sokkal jobban szeretem, mint az Urban Decay Nakedet. 5/5 




Sajnos túl sok megörökített sminkem nincs ezzel a palettával, mert a natúr sminkeket nem szoktam lefotózni - nem azért vannak mindig színes és „nagy” sminkek, mert csak olyanban járok. Az első egy éjszakai kísérletezés volt az Onyxszal, pár barnával és a Pink Sugarrel [a szemhéjamon a hideg arany a Ben Nye Iced Gold]. A második pedig nem olyan rég került ki a blogra, minimális mélyítés a paletta legvilágosabb barnáival.  

Minták Urban Decay Eden Primer Potionön szórt vakuval:



Nálunk nem kapni állandóan a Paula's Choice Magyarország webshopjában, de most karácsony alkalmából van, ha a jövő héten megrendelitek meg a fa alá kerülhet! Ár/érték arányban 12 szín és egy jól használható ecsetért verhetetlen. :) 

3 megjegyzés:

  1. Ildiko Tajti14/12/14 15:50

    Szuper lett ez a teszt Mara! :-) Annyi csak, hogy szerinted ez miért jobb,mint egy Naked? Mert én azóta is a Naked 1 palettán gondolkozom, mióta egyszer sminkeltünk vele. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe14/12/14 16:37

      Köszi. Nekem a Naked annyira nagyon nem tetszik, azért gondolom, hogy ez a paletta jobb, mert ebben matt színek vannak, amiket sokkal jobban ki lehet használni. Csak csillogósból szerintem nem lehet igazán szép sminket csinálni.

      Törlés
    2. Ildiko Tajti14/12/14 20:30

      Köszi! :-) Nekem nagyon tetszenek a sminkek, amiket csináltál vele, de jobban tetszenek így, hogy tettél csillogó részeket is bele -hűűűdeszakszerűvagyok :-D - mintha teljesen matt lenne. Mindenképpen kipróbálom majd valamelyik fényes arany festékemmel kombinálni, mert nagyon szépek a sminkek! Törlés

    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe