1/02/2015

Best of 2014 | Mit szerettem az „idei évben”

Idén úgy döntöttem, hogy az év kedvenc termékeiről való megemlékezést és az évértékelő beszédet, ami ugyebár egy egész univerzum irányításnál kihagyhatatlan, egyben tartom meg. Aztán kiderült, hogy túl hosszú lenne, tehát mégiscsak kettő lesz. Ebből a bejegyzésből kiderül, miért nincs túl sok időm blogolni abban a formában ahogy szeretném.


2014-ben nagyon kevés időm volt írni, amit valahol gyűlölök, de az egyetem és minden egyéb elfoglaltságom mellett nagyon nehéz többet blogolni. A január nehezen indult és arra gondoltam, hogy ez az év is olyan csapásokkal teli lesz, mint a korábbiak. Hittem a karmában és nem értettem, hogyha én nem teszek a világ ellen, akkor a világ miért tesz ellenem. Az év első-második hónapjában értek olyan csalódások, amik kihatottak az évemre, de nem adtam fel. Ekkor próbáltam megtanulni pozitívan gondolkozni, hozzáállni a dolgokhoz - ami az én megrögzött, mélyen gyökerező pesszimizmusommal nem volt könnyű -, végül azt kell mondanom, ez egész jól sikerült. Az év során elég sok fotópályázaton indultunk a Regivel, ezekből néhányat megosztok veletek.

Fotó Rátkai Viktória / Modell N. Liza / Haj Kovács Regina / Styling Szepesi Adrienn / Asszisztens Varga Máté


Fotó Balázs Gergely / Modell Violetta O. / Haj Kovács Regina


Tavasszal indultam a Remeka Trendteremtő versenyén, ahol negyedik lettem és első próbálkozásként szerintem ez nem rossz, ráadásul úgy, hogy megpróbáltak lebeszélni a mindenféle versenyzésről, hiszen én ahhoz nem vagyok elég jó. Emiatt aztán volt bennem egy adag kiábrándultság is, amit szerencsére később sikerült leküzdenem. Igazából nekem a versenyzés nem a nyerni akarásról szól, hanem arról, hogy megmérettessem magam; hogy egy témára kitaláljak valamit. Persze érzem, az esetek kilencvennyolc százalékában nem azt fogom kitalálni és megvalósítani, amit mások elvárnak - habár szerintem ezzel nincs semmi baj.

Foró Balázs Gergely / Modell H. Bettina / Haj Kovács Regina
A fotópályázatnak köszönhetően eljutottam a Mask Sminkiskolába és megismertem Kristóf Ilust, akinek a személyisége és ahogy tanít meggyőzött arról, hogy van értelme Magyarországon sminkelni tanulni és nem mindenki csak az egyfélét látja jónak. Hosszú idő óta először éreztem magam igazán szerencsésnek. Itt tudtam meg, a Beauty Fórumos verseny témája a '20-as évek lesz és mivel azonnal beugrott rá valami, úgy döntöttem, benevezek az esélytelenek nyugalmával. A nyár elment, és valószínűleg nagyon sok dolog történt, négyéves lett a blog például, de a legközelebbi igazi emlékem a szeptember-októbert behálózó versenyfelkészülős időszak volt.

Fotó Kyra Simon / Modell Emili @ NINE, Flóra @ OMG / Styling Váradi Anna / Haj Kovács Regina

Fotó Fehér Lóránt / Modell F. Bettina / Haj Kovács Regina
Fotó Kyra Simon / Modell Adrienn @ FACE / Styling Váradi Anna

Az alább látható húszas évek sminkkel indultam és jutottam az élőben is sminkelők közé. Ezzel letudtam azt, amit a versenytől vártam idén. Nem szerettem volna nyerni, mert fogalmam sincs, hogyha kvalifikáltam volna magam egy nemzetközi versenyre, akkor megfelelően tudtam-e volna képviselni az országot; másrészt nálam jópár sokkal gyakorlottabb, ügyesebb sminkes indult, akik mind-mind megérdemelték volna ezt.

Nem, ez nem egy echte '20-as évek smink, ezt nem tagadom. Engem a 1920-as évek formatervezése, az art deco inspirált, azt a sok mindent szerettem volna belesűríteni, amitől szerintem jellegzetes volt ez a korszak. Sejtettem, hogy ezt nem látják meg benne, mert csak fekete körsatírt várnak, de úgy gondoltam egy versenyre az túl kevés. A gyakorlások során sokkal szebbek lettek, mint a képen, a versenyen az izgulás következtében pedig a 40 perc alatt biztosan tudott sminkem totális káosz lett... Nem baj, majd legközelebb jobb lesz!

Fotó Balázs Gergely / Modell F. Móni / Haj Kovács Regina
Ebben az időszakban voltam Asztalos Krisztinánál Hódmezővásárhelyen orosz aquatechnikát tanulni, mert szerencsém volt és nyertem egy ilyen lehetőséget. Szokatlan milyen sokszor volt idén szerencsém. Nem vagyok egy biztos vonalhúzó, sosem voltam az, és ez a technika teljesen más, mint amit megszoktam. Egyszerűen nem állt rá a kezem és annyira akartam, hogy jó legyen, közben felidegesített és dühös voltam magamra amiért nem megy. A korábbi tanfolyamos rossz tapasztalataim pedig eléggé kísértettek még. Nem mondom, hogy belőlem lesz a legjobb „akvás”, viszont a Krisztinánál tanultak nagyon sokszor segítettek a későbbiekben, nagyon megkedveltem és imádtam, hogy ő sem az az egyforma. Szeretnék hozzá még menni, csak tudnám mikor lesz időm. Q_Q

Fotó Balázs Gergely / Modell Sz. Orsi, Sun Bloom / Styling Bessenyei Ágota / Haj Kovács Regina 

Fotó Balázs Gergely / Modell T. Bogi / Haj Kovács Regina


Fotó Kyra Simon / Modell Martina / Styling Göbölyös Ági 
Ja, és 2014 nagy sikere hogy megtanultam hatalmas, formás, atombiztos vonalú szájakat rajzolni - akárhányszor eszembe jut ez, biztos, hogy a következő nem sikerül és megint arra jutok: van még mit gyakorolni.

Mindent összevetve az első két hónapot leszámítva 2014 volt az egyik legjobb évem, sikerült elengednem olyasmiket, amik mindig visszarántottak. A blog tekintetében nem alakultak rosszul a dolgok, viszont nem mondanék igazat, ha magamnak sem ismerném be, hogy az ingadozó rendszerességű, sosincs időm; „ó, erről még nyáron szerettem volna írni”; pár hetente 1-1 bejegyzés nem látszik meg az adatokban. Ellenben ennek ellenére is sokan olvastok, voltak nagyon jó élményeim bloggerként - jártam a TGFWB és a CEFD-n a MAC jóvoltából. Megismertem a ByTerry káprázatos termékeit a Madisonban, voltam az első Paula's Choice sajtótájékoztatón. Sok dolgot kipróbálhattam, tesztelhettem, de még várnak arra, hogy élesben is megmutassák magukat. Megvettem az első tükörreflexes fényképezőgépem és úgy érzem sok szép fotót csináltam azóta.

ByTerry @ Madison Budapest
MAC backstage @ CEFD


Hihetetlen, eltelt megint egy év. Nem utolsó sorban pedig valamiért kitartotok mellettem, ami számomra nagy öröm. Nekem fontos ez a hobbi, igyekszem dolgozni azon, hogy rendszeresebb legyen, de elég nehezen megy. Remélem 2015-ben is velem tartotok és jobb év lesz, mint a tavalyi, együtt biztos sikerül. :)

Miben lesz más 2015?
A blog véglegesen elköltözik egy WP platformra - ezt már másfél éve halogatom. Személy szerint biztos megyek valamilyen sminktanfolyamra, még van 1-2 iskola, ami szimpatikus és szívesen tanulnék náluk. Igyekszem majd többet írni, de erre továbbra sincs biztosíték.

Többen kérdezték, hogy nem akarok-e sminkvideókat csinálni. Nos, az igazság az, hogy nem. Néha van bennem vágy, de nem tudok videót vágni, nincs hozzá megfelelő felszerelésem és a szereplési vágy is maximálisan hiányzik belőlem. Ha nem lesz valami elsőre jó, akkor nem venném fel ugyanazt a sminket addig, amíg elég jó lesz. Ezenfelül nem is gondolom, hogy nálunk lenne értelme videózni. Az ilyen típusú videózást sokan nem értik a sminkesek közt és nem is tartják jónak, hiszen bizonyos etikai kérdéseket is felvet - „ha valaki ezt tanulta és fizetett ezért a tudásért, akkor más miért osztogatja ingyen?”, „akik ezt megnézik, elhiszik, hogy ezt tényleg így kell?”. Nem akarom ezt egy olyan „környezetben” csinálni, ahol ezt ennyire elítélik, sőt állítólag bizonyos magyar vloggerek sminkvideót sminktanfolyamon vetítik elrettentő példának. Sokan azt hiszik, én mindig nagy és „érthetetlen” sminkekben járok, nem hiszem, hogy nagy sikerem lenne, legalábbis a világ még nincs felkészülve a zsenialitásomra. Így én maximum 1 perces videókat vennék fel azokhoz, amiket írásban nem tudok átadni, amolyan szemléltetőeszközként.

Remélem nektek is jól telt az évetek és velem tartotok 2015-ben is. ^_^

6 megjegyzés:

  1. Én tökre megértem, hogy nem csinálsz videót, pedig szerintem nagyon ügyes vagy, és szeretem a blogot, de a videóhoz rengeteg önbizalom kell, és rengeteg tudás. A magyar videók, meg inkább hagyjuk, de a rosszabb, a kommentek. Tuti nem esne jól ahogy szétszedik a videót, mert persze mindenki jobban tudja dolog elég erős.
    Továbbra is szeretni fogom a blogot, meg a krémmániás véleményeket is.
    Hajrá továbbra is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday3/1/15 19:21

      :))

      Köszi. Nekem nincs elég önbizalmam ehhez, ellenben ha belevágnék nem biztos, hogy érdekelnének a kommentek. Sokkal jobban a dolog „általános” megítélése zavar, például ezt a blogolós részt sem vallom be sokszor mások előtt. Pedig jókat mosolygok, ahogy mások épp belevágnak valamibe és másnap már a fél város tudja - azért ezt mindig irigyelni fogom másokban, hogy tudnak „nyomulni".

      Törlés
    Válasz
  • Zalán Anyukája2/1/15 21:24

    Örülök, hogy nem csinálsz videókat, mert nem szeretek videókat nézni. Nincs hozzá türelmem, és egy-két kivételt leszámítva a magyar (és egyre inkább a külföldiek is) vloggerek kritikán aluli teljesítményt nyújtanak. Az írott média szerelmese vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday3/1/15 19:24

      Én is jobban szeretek írni, viszont az emberek jobban szeretik a videókat nézni, mint egy tartalmat elolvasni, ezt azért sajnálom. Másrészt személy szerint is unom a videókat, alig van videó, amit az elmúlt egy évben végignéztem. :/

      Törlés
    Válasz
  • Csiribiri Erica2/1/15 23:34

    Veled leszünk, én biztosan :-) Boldog 2015.-öt! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday3/1/15 19:24

      Köszi, neked is! ^_^

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe