5/08/2015

Fényvédelem | Aubrey Organics Natural Sun SPF30, Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream SPF35 Sport // teszt

Május a bőrrák elleni küzdelem hónapja, ezért úgy döntöttem, a sorrendben előrébb kerül az a két fényvédő, amelyet most használok. Az egyik az Aubrey Organics Natural Sun SPF30, a másik a Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream SPF35 Sport. Huh, jó hosszú nevük van. Azért is tartom fontosnak ezt a témát, mert az emberek nagyrésze még mindig „feleslegesnek”, „hülyeségnek” tartja a fényvédőzést. Másrészt, nálunk elég nehéz igazán jó, magas faktorszámú, nem nanós, nem kémiai alapú, nem alkoholos, nem illatos naptejet venni. A napokban a egy DM-ben és egy viszonylag nagy patikában összesen egyetlenegy[!] olyat találtam, ami ezeknek a szempontoknak megfelelne.

Szerintem ez így nincs jól, emiatt elfogadható összetételű és árú fényvédőt szinte mindig iHerbről rendelek. Az elmúlt másfél-két évben nyolc-kilenc fényvédőt használtam el. Itt elolvashatjátok miket próbáltam. Remélem, ti is rendesen kenitek magatokat, mert sem a bőrrák, sem a korai bőröregedés nem az, amire az ember vágyik.

Idén úgy döntöttem, inkább fizikai fényvédőket fogok használni, habár ezekből nem gyakori az ötvenes faktorszám. Ezt a kettőt egyszerre, illetve felváltva használom. Egy ötven faktorosnál is sokszor rétegezem őket, viszont az SPF30-35-nél az a félelmem, hogy nem kentem el eléggé egyenletesen vagy lejött, ezenkívül ragaszkodom ahhoz, hogy napközben újrakenjem őket. Az előnye az, hogy látom a tükörben hol hiányzik vagy hol van túl sok, hátránya is ugyanez: ha elszámolom magam az adaggal, akkor egy albínó napcsókolta mellettem. 

Aubrey Organics Natural Sun SPF30 | | iHerbön itt található.
Az Aubrey Organics sokkal könnyedebb, folyósabb, olyasmi mint egy nem eléggé felvert tejszínhab. Nem is értettem miért van ennyire kicsi szája a tubusnak, aztán amikor izmosan megnyomtam, rögtön megértettem. A Badgernél gyorsabban fogy, mert jelentősen könnyebb eloszlatni, emiatt többet is kenek. Kellemes száraz érzést hagy maga után, ugyanakkor a sok növényi olajtól nagyon tápláló a száraz bőrömön. Rendesen el kell masszírozni: 12% cink-oxidot és 5,6% titánium-dioxidot tartalmaz. Egyszerre nem is tudom felkenni az ajánlott mennyiség felét sem - amit például kémiaiból könnyen magamra pacsmagolok -, legalább két-három turnusban szoktam [amikor már egy réteget alaposan elkentem, jön a következő]. Maximálisan ajánlom száraz, érzékeny bőrűeknek, fantasztikus, de állagában a Kiss My Face fényvédőmet jobban kedveltem. Pedig vele elég nehezen kezdődött a barátságunk. Legközelebb a 45 faktorost is kipróbálom. 5/5 

Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream SPF35 Sport | | iHerbön itt található.
A Badger masszív, kinyomni is nagyon nehéz, látszatra alig fogy. Nagyon-nagyon keveset lehet belőle kenni, különben az ember megnézheti magát. Engem a fehérsége nem zavarna, ha nem lennének mások is a buszon és nem néznének a „jajjszegénybiztosnagyonbeteg” pillantásaikkal. Rendesen el kell masszírozni, valamennyire falványul pár perc után, de muszáj időt fordítani az elkenésre. Érzetre teljesen vízálló, szokatlanul zsírosnak tűnik eleinte, de nem nehéz, megtapogatva érezni csak, ott van. Ez a márka legerősebb fényvédője, amit kifejezetten sportoláshoz [szörfözéshez, úszáshoz] ajánlanak. Őt szoktam az Aubrey Organics fölé kenni, ha reggel van időm, ha nincs akkor magammal viszem és napközben kisujj körömvégnyi mennyiségeket kenek az arcomra, mert 22,5% cink-oxidot tartalmaz és már egy fél borsónyival is harcolni kell a fehérség ellen. Összesen öt összetevőből áll, elég egyszerű krém ilyen szempontból. Nem biztos, hogy hétköznapokra újra megvenném, viszont vízparti nyaraláshoz, túrázáshoz, szerintem nagyon jó lehet. A kínálatukban van egy színezett változat, azt fogom kipróbálni legközelebb. 4,5/5

Mindkettejük nagyon kíméletes, vízálló, fizikai fényvédő, nem nanósak, nem tartalmaznak illatanyagot, alkoholt, parabéneket. Nem okoztak nálam irritációt, nem tömítették el a pórusaimat. Az Aubrey Organics Natural Sun SPF30 inkább száraz bőrűeknek fog tetszeni, a Badgert pedig nyaraláshoz ajánlom. 

Ha kipróbálnátok őket vagy iHerbről rendelnétek más szuper kozmetikumot, ecsetet, bármit először, használjátok a BWD650 kódót, mellyel 40 dollár felett 10, alatta 5 dollár kedvezményt kaptok a vásárlásotok végösszegéből.

Most ti jöttök, milyen fényvédőt használtok most?

8 megjegyzés:

  1. Csillu8/5/15 15:57

    http://www.iherb.com/Aubrey-Organics-Kids-Natural-Sun-Sunscreen-SPF-30-Unscented-Spray-6-fl-oz-177-ml/56646
    nálam most ez a nyerő, könnyű,jól véd, nem fehérít, viszont kell aláhidratálás nekem, mert szárít a nap végére eléggé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe8/5/15 20:34

      Mindig hidratálok a fényvédők előtt, najó, ha 30+ fok van, akkor kihagyom. :D
      Ezt is néztem már. Túl sok mindent szeretnék... *-*

      Törlés
    2. Csillu8/5/15 22:28

      Nem csodálom h OuS épp ... :)
      (ne is mondd, 200+os a wishlistem iherbön :P )

      Törlés
    3. Makeup Universe9/5/15 18:49

      Nekem már 1000 fölött van. Egyszerűen minden kell. :$

      Törlés
    Válasz
  • Ildiko Tajti8/5/15 16:38

    Szerintem egészen jó a Bioderma Mineralja, ami minden kritériumodnak megfelel. (Én se vagyok kevésbé háklis. :D) Én a Glamour napokon 4.000-ért vettem a 100 ml-t, szóval még nagyon olcsó is és nem marad utána fehér réteg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe8/5/15 20:31

      Azt kerestem, de nem volt. T_T

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen25/5/15 13:55

    Én most őt szemeltem ki:
    http://www.iherb.com/Babo-Botanicals-Clear-Zinc-Sunscreen-SPF-30-3-fl-oz-89-ml/49619
    Rozaceás az arcom, ráadásul a szilikont se nagyon bírom, gyakorlatilag ez volt az egyetlen, ami minden kritériumomnak megfelelt, és nem Out of Stock :D
    Ráadásul erre a márkára szerdáig -20% vonatkozik, szóval kb. 3400 Ft most, szerintem megéri. Elvileg ez egy lotion, de persze iHerb-ön megoszlanak a vélemények az eldolgozhatóságáról, kíváncsi leszek. Szép az INCI-je :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már én is néztem! Majd írd meg milyen, mert a megoszló vélemények miatt végül nem rendeltem meg. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe