6/02/2015

WiseTree Naturals | Krém Stresszcsökkentésre És Intenzív Hidratálásra, Randikrém // teszt


Bloggerkedni nem mindig könnyű. Nekem például szuper, sok lépéses, alkohol- és illatanyagmentes bőrápolási rutinom van, melyben minden van, amire a bőrömnek szüksége lehet. Viszont arckrémekből szívesen próbálok ki újakat. Amikor A WiseTree Naturals megkeresett azzal, hogy kaphatnék két krémet tesztelésre úgy döntöttem, élek a lehetőséggel. Leginkább azért, mert a Randikrém plakátjával már korábban találkoztam és nem igazán hittem az ígéretben.

A WiseTree Naturals magyar cég, ami mögött mérnökök állnak. Ez az egésznek ad valami speciális, hiteles, tudományos hatást. Fő profiljuk a gyógynövény alapú natúrkozmetikumok és a hozzájuk kapcsolódó, a hatásukat erősítő étrendkiegészítők gyártása. A weboldalukon minden termékről lehet olvasgatni bőven, milyen összetevők vannak bennük és a termékeiket milyen tudományos forrásokra alapozzák. Felhívják a figyelmet minden krémnél, hogy színesek, mert a bennük található növényi kivonatok elszínezik őket.

Ami nekem kifejezetten nem tetszik a weboldalukon, hogy minden termék majdnemhogy a csillagokat is leígéri az égről. Annyi lehetséges hatás és mese tartozik hozzájuk, hogy szerintem a vevő nem tudja mit is vesz. Inkább ígérjenek maximum három dolgot és azt tartsák, minthogy mindent megígérnek és ebből majd valami bejön. Ez azért is lenne nekik is fontos, mert azt mondják, hogyha egy termék túl sokat, túl jót ígér az általában nem működik. A krémek nevén is dolgoznék még.


Elkövettem azt a hibát, hogy a Randikrém mellé nem étrendkiegészítőt kértem, de mivel alapvetően szedek mindenféle hasznos vitamint, ezért azt gondoltam a krémmel jobban járok. A krém [Krém Stresszcsökkentésre És Intenzív Hidratálásra] tégelyes, ránézésre picike [pedig 50 ml]. Tudtam, hogy tégelyes lesz, de mégsem értem miért az. Ha én krémet gyártanék és tennék bele 17 hasznos, aktív összetevőt, akkor egy percig sem akarnám, hogy fénnyel, levegővel és a baktériumokkal érintkezzen. 

A másik, ami nekem sokkoló volt: a színe és az állaga. Az állaga kissé híg, de mintha mégis habos-zselés lenne. Ezenkívül nem is az fura benne, hogy van színe és természetes színe van, hanem az, mert az engem szerecsendiós illatával együtt egyszerűen egy fahéjas muffintésztára emlékeztet.


De mit tud a krém? Az előbbieken még mindig túl tudnék lendülni, ha nem jelezné a bőröm azt, hogy valamit nem szeret benne. Többször próbáltam, de eddig egyhuzamban négy napnál tovább sosem jutottam vele. Az első alkalommal az arcom egyik felét nagyon csípte, de ez pár perc alatt elmúlt. Pár órával később láttam, hogy apró vöröses kiütéseim lettek. Ezután abbahagytam pár napra a tesztelést, később visszatértem rá. Összesen három kísérletet tettem vele, mindig ezt tapasztaltam. Ennyi elég is volt.

Ezenkívül úgy éreztem, a száraz bőrömnek nem elég hidratáló. A házi krémekre jellemző, enyhén méhviaszos érzést hagy maga után, mintha elzárná a bőröm. Könnyen felszívódik, ellenben félóra múlva ismét kennék valamit az arcomra, mert száraznak érzem, ha sokat kenek összeáll kis hurkákba. Amikor négy napig eljutottam vele, akkor az alapvetően sima és puha bőröm még selymesebb tapintásúvá vált, tehát van benne potenciál, csak az kiütéseket nem tudom mire vélni. Az összetevői alapján pedig reménykedtem, habár tartalmaz illatanyagot. 

Miért ne használjunk illatosított krémet?
Az illat alatt azt értem jelen esetben, amit az INCI parfum/fragrance néven, a natúrkozmetikum-gyártók természetes illóolajokként vagy konkrétan megnevezett kémiai összetevőként [linalool, citronellol, stb.] utalnak. Első sorban azért, mert az illatanyag irritálja a bőrt, főleg az érzékeny bőrt. Az irritáció nem mindig jelentkezik azonnal, mert az emberi szervezet nagyon jó abban, hogy ezeket az apróbb kellemetlenségeket elrejtse. Hirtelen, kiterjedt vörös foltok, kiütések már csak akkor jelentkeznek, ha az illatanyag tényleg nagyon kellemetlen a bőrnek, és a szervezetünk azonnal azt akarja felénk kommunikálni, hogy akármit teszünk rá, ő utálja, hagyjuk azonnal abba. Másrészt fontos azt is mérlegelnünk, amikor az INCI listában csak egy parfum feliratot látunk, tulajdonképpen fogalmunk sincs, hogy az az illatanyag miből származik, mit tartalmaz, ezért kockázatos. 


A Randikrém plakátját láttam korábban és azonnali ránctalanítást ígér. Persze, léteznek szuper bázisok és lifting készítmények, amik azonnal képesek a bőrt és az apróbb ráncokat simítani, de ezek közül egyre sem igazán illik a természetes jelző. A Randikrémben viszont nincsenek „rossz” dolgok. 

Nagyon jó, hogy pumpás flakonban van. Tejeskávészínű, nincs benne illatanyag, de szerintem kissé sárgabarack illata van. Az állaga könnyű krémszerű, majd eldolgozva vizessé válik, nagyon könnyű, azonnal felszívódik, nem hagy ragacsos vagy nehéz érzést. Ugyanakkor hidratálónak sem érzem száraz bőrön. Kevés elég belőle, nagyobb mennyiségben morzsolódik. Ne várjunk hatalmas változást azonnal, emiatt a reklám kicsit félrevezető, de a bőr érezhetően puhább és simább lesz, jó sminkalap. Ha az ember kitartóan kenegeti, akkor látható is a változás, de az a puha bőr, amit csinál nagyon tetszik. Ajánlják szemkörnyékre, elsőre persze rögtön fel is kentem és a szemkörnyékemet rendesen kicsípte ez is. Ha szemkörnyékre nem kenem, akkor néha csipkedett, de nem lettem tőle kiütéses; mindenesetre ez némileg aggodalomra int.  



Ajánlom a termékeiket? Krémmánián kevés vélemény van róluk, de többségében jónak tartják őket. Szerintem jó, hogy van egy környezeti szempontokat szem előtt tartó, tudományos alapokon nyugvó magyar márkánk. Személy szerint a termékeiket középkategóriásnak mondanám az áruk alapján. A Randikrémmel talán érdemes egy kísérletet tenni, ha nem várunk valódi azonnali ránctalanítást, a másik krém is érdekes, de mivel kiütött és illatanyagos, ezért javasolnék neki némi fejlesztést.

Azért, hogy a teszt ne legyen egyoldalú és ne csak arra alapozzon, hogy nekem milyen tapasztalatom van vele, ezért most a WiseTree Naturals véleményét is közlöm. Nem is gondoltam arra, hogy kaphatnék a cégtől szakmailag pontos választ, mert nekem nem ez a tapasztalatom. Mindenesetre ez egy elég pozitív cselekedet a részükről.

„Ha sok gyógynövény van egy krémben, akkor nagy a valószínűsége, hogy szerkezetromboló hatással vannak az érzékeny komponensek szerkezeteire. Pl. a hialuronsav egyből tönkremegy és hatástalan lesz.

Ez sok kozmetikum esetében azért nem "gond", mert nagyon kevés hialuronsavat használnak (ugyanis 1 kg több száz ezer Ft, volt amikor 4000 euróért kínáltak nekünk). Főleg azért, hogy rá lehessen írni, hogy van benne.. Jó a marketing értéke.

Mi sok hialuronsavat használunk a hidratáló krémben is (a randikrémben a maximum van, amit egyáltalán bele lehet tenni), ezért ad többek között selymes érzetet felkenés után. A hialuronsav szerkezetet tehát védeni kell. Ezt egy gabonából kivont anyag teszi (nátrium-fitát). Teljesen ártalmatlan, de érzákeny bőrűeknél csíphet. Másik megoldás, hogy szintetikus komponenssel oldjuk meg mindezt (EDTA), de akkor mar nem natúr. Persze hazudhatnánk, hogy az, de ez nem opció...

Teljesen igazad van, hogy a tégely nem a legjobb csomagolás egy krémnek. Viszont a nők meg mindig előnyben részesítik (pl. a boltban nem lehet megszagolni, kipróbálni ha airlessben van. A teszter legtöbbször nem megoldás, mert a boltból valaki úgyis hazaviszi. Ez a valóság. (Volt olyan, hogy 200 kiadott tasakos mintánk tűnt el. Az eladó hazavitte magának, nem szétosztotta a vásárlóknak). Szóval a tégelyhez képest az airless kb 3-4-szer drágabb is. Egy eleve drága krémet (amiből nincsenek kispórolva a hatóanyagok) ha még drágábbá teszünk a csomagolással akkor vajon ki fog bizalmat szavazni neki?”

*A termékeket a WiseTree Naturalstól kaptam tesztelésre.

Ti próbáltátok már tőlük valamit?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe