8/30/2015

L'Oréal | Pro Fiber Reconstruct sampon, szérum, hajmaszk // teszt

A L'Oréal Professional termékei között vannak nagyon érdekes és jól működő darabok, amire sok fodrász ismerősöm esküszik. Épp ezért döntöttem úgy, hogy élek a lehetőséggel és kipróbálom a Pro | Fiber Reconstruct termékcsaládot, súlyosan károsodott hajra.

Több mint 12 [14?] év festés után a hajam nem mondható egészségesnek. Ezért gondoltam, habár biztosra vettem ez egy durva szilikonbomba lesz a hajamnak, de kipróbálom és meglátom működik-e. A sajtótájékoztatón nem voltam, ezért kicsit homályos volt mi is ez a Pro Fiber dolog. A sajtóanyagból aztán kiderült, ennek a vonalnak a szalonkezelés és az otthoni ápolás a lényege. Mivel a szalonkezelést nem próbáltam, ezért ezekről a termékekről csak úgy tudok nyilatkozni, mint bármely más korábbi hajápolóról. 

A Pro Fiberről annyit érdemes tudni, hogy három különböző erősségű, azaz a károsodáshoz igazodó - gyengén [Rectify], közepesen [Restore] és erősen [Reconstruct] károdott hajra - termékcsalád van. Ezek samponból, balzsamból, hajmaszkból és szérumból állnak. Az otthoni kezelést még kiegészíti egy reakvitáló, a Re-Charge hajregeneráló újratöltő koncentrátum [ampulla]. Ennek a hajregeneráló rendszernek az a különlegessége, hogy a szalonban a fodrász megállapítja a hajkárosodás mértékét, ehhez javasol egy termékcsaládot és egy gyors sampon-ápoló koncentrátum-Aptyl 100-szérum sorozat, majd az azonnal látható wow eredmény után már mehetünk is haza az újra élettel teli hajunkkal, aminek szépségét elvileg végtelenszer, minden hajmosásnál újraaktiválhatjuk. Az otthoni kezelés akkor hatásos ha legalább hat hétig tart, szóval a végtelenségig elégetett hajunkból valami nagyon szépet hat hétig biztos élvezhetünk. Minden negyedik hajmosáskor pedig az ampullát kell alkalmazni balzsam és/vagy pakolás helyett. 

A rendszer lelke az Aptyl 100 nevű molekulakomplex, amely a hajban tartja a nedvességet. Belülről az amino-szilán, kívülről a kationos polimer hat. Előbbi újjáépíti a kortext és megerősíti a hajrostokat; utóbbi védőréteggel vonja be a hajfelszínét, ettől puha és sima lesz. Röviden ennyi, nézzük a tapasztalatokat!

A Recontsruct család az nagyon sérült, fénytelen, töredezett, kifakult hajra való. Az illata nagyon mély, vaníliás-balzsamos-tömjénes illatú, olyan keleti luxusfürdős világba repít hajmosás közben. Ezeknek a leggazdagabb a textúrájú, egészen olajos, krémes termékek. Ezt a kicsit lombikra hajazó forma nagyon jól néz ki.

A sampon [250 ml // 3850 Ft] gazdag, selymes, azonnal puhábbnak érzem tőle a hajam. Jól tisztít, tiszta szilikon, nagyon habzik, szulfátos, de szerencsére nem viszket tőle a fejbőröm 2-3 nap múlva. Tényleg nagyon luxi, talán a leggazdagabb textúrájú, legselymesebb szilikonos sampon, amit eddig használtam, habár azt gondolom, ha az illata nem állna ennyire közel a szívemhez, nem lenne ez a hatalmas luxusérzet, török spában vagyok igen-igen, akkor nem gondolnám különlegesebbnek, mint bármely más, jó minőségű szilikonos sampont.


A hajmaszkot, hajpakolást, sőt hajvajat [200 ml // 5600 Ft], használtam balzsam helyett, mert az én hajamra ha nincs balzsam és rögtön fésülködés hajmosás után, vagy szuperroncsolóan balzsamozás közben, akkor a határban feltűnnek az Apokalipszis lovasai. Ez a sűrű, vajszerű textúra isteni, habár a hajamra nagyon sok kell belőle, összességében hatékonyabbnak éreztem volna egy balzsammal megfejelni a dolgot, tudjátok, ahogy a száraz haj szeret tocsogni az ilyenekben. Ez a világos rózsaszínes-levendulás krém nekem pontosan hat hétig tartott, az utolsó hajmosásnál lett teljesen üres, a majdnem derékig érő hajammal.

Kezdetben a szérumot [75 ml // 5600 Ft] gondoltam a legjobbnak: azonnal simít törölközőszáraz vagy akár száraz hajon is. Hat pumpálásnyi kell belőle a hajamra és még most is olyan nehéz, mintha tele lenne. Ez is egy nagyon szilikonos, gazdag krém, de pont emiatt át lehet vele esni a ló túloldalára, amikor már elnehezíti a hajat. Magában ezt sem érzem annyira különlegesnek. Ha már szilikonos szérum, nekem a Toni & Guy Shine Gloss jobban működött, könnyebb is volt és a hajam sokkal-sokkal puhább lett tőle.

Rózsaszínes levendulaszínű vaníliás hajvaj

Mivel nagyon kíváncsi voltam, ezért lelkesen elkezdtem a hajam állapotát dokumentálni a mosások után. Ez persze megbukott, mert este hat után érek haza, mire megmosom, megszárítom vagy egyáltalán eljutok a hajmosásig már este tíz van és a lámpafénynél nem az igazi. A nulladik állapottal kezdődik, itt még az Alterra gránátalmás sampon-balzsam kombó után frissen, majd olyan négy nappal később az első Pro Fiberes hajmosás előtt. Látható, hogy a hajam nagyon száraz, igazi brutálpiros. Alapvetően 4-5 naponta mosok hajat, mert nem zsírosodik, de a szárazságtól, a töredezettségtől összegubancolódnak a helyes kis loknijaim. 

Az látható, hogy az első használat után tényleg szép, azonnal fényes, puha, minden ami kell, de feltűnt, hogy sokkal fakóbb a pirosom. Az ötödik hajmosás azért kakukktojás, mert itt este fotóztam le a hajam, pedig munka előtt, reggel mostam meg [a vakus képeken mindig nagyon vörös a hajam, akár milyen rezes igazából]. A hajam négy hétig simán megtartja a pirosságát, ezután kezd egyenletesen fakulni, habár a hajtöveknél pirosabb marad. Ezekkel a termékekkel pikk-pakk 2-2,5 hét alatt teljesen kifakult, majdnem sírtam is emiatt. A hajvégeimet is fotózgattam egy ideig, de nem látható a töredezés így, másrészt ugyanazt a részt sosem tudnám lefényképezni.


A teszt ideje alatt nem festettem hajat, nem olajoztam, nem vasaltam és csak a L'Oréal termékeket használtam. Végeredményben, mint sampont, pakolást és szérumot nem tartom kiemelkedőnek, szerintem ezt az ennél olcsóbb szilikonos termékek is tudják. Ha valakinek van lehetősége kipróbálni a szalonkezelést is, akkor lehet használhatóbbak, jobbak. 

Nem lehet azt mondani, hogy rosszak, hiszen a hajam tovább tartja a nedvességet velük, mint egy szilikonosmentes termékkel, puha, nem nehezedik el, illatos, fényes, könnyebben fésülhető. Ugyanakkor a bébihajaim és a rövidebb hajszálaim mindig az égnek álltak, ettől elég kócosnak tűntem állandóan - utáltam a göndörödő apróbb hajszálakat a tükörben. A hajszínem instant elvesztéséért nagyon haragszom, mert nekem, akinek ilyen haja van és nem akarja négyhetente festeni a további roncsolás elkerülése miatt fontos, hogy ne szipolyozza ki a vörösségem egy sampon. [Mivel sima balzsamot nem használtam vele, ezért színezni sem tudtam a teszt alatt - ez már egyéni nyavalya.] 

Hiába lett a hajam könnyebben kifésülhető, annyival nem lett jobb. Megeshet az is, hogy az én hajam ezeken a samponos-balzsamos-ettőlmajdjobblesz dolgokon már rég túl van és csak az olló segíthet. Nem tudom van-e egyéb negatív érzésem vele kapcsolatban, a lelkemnek biztosan jobb ha olyan sampont használok, amiben vannak szép és jó összetevők, növényi kivonatok, sok szépség. És persze utólag nem úgy értékeled, hogy minden pozitívuma ellenére a hajad hosszú idő óta most néz ki a legrosszabbul. >.

*A termékeket a L'Oréaltól kaptam tesztelésre.

10 megjegyzés:

  1. Ildiko Tajti30/8/15 20:31

    Ahh de csúnyán kifakult tényleg. :( Amúgy nagyon szép a hajad, és hogy megnőtt! Gigahosszú!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday30/8/15 21:35

      Valahogy én a növekedését abszolút nem érzékelem, látom ahogy lenő, de mégsem érzem hosszabbnak. Régen ennél 20-30 centivel hosszabb hajam volt, azt akarom vissza! :D

      Törlés
    Válasz
  • Csiribiri Erica30/8/15 21:13

    Hát én nem tudom...nem túl bíztató :-( A legutolsó képen mintha fele annyi hajad lenne. A teszted alapján nekem nem szimpi.
    Viszont grat mert jó részletes teszt lett!
    Az első képen nagyon szép élénk a színe és az a hajtömeg! VálaszTörlés

    Válaszok
    1. Monday30/8/15 21:34

      Azért nem hullott ki, csak összefésülgettem, hogy beleférjen egy képbe, de tényleg kevésnek néz ki kicsiben. De simán lehet, hogy sok szérumot tettem rá és attól ilyen. Mindenesetre visszatérek a jó kis szilikonmentes samponjaimra, mert vele nem volt az a szuperhaj érzésem, mint régen. :)

      Törlés
    Válasz
  • Csiribiri Erica30/8/15 22:15

    Nekem is ez a bajom a szilikonossal, szép fényes lesz de úgy összecuppantja a vékonyszálú hajamat mintha 2 szál lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday10/9/15 21:20

      Hú, ezekre már nem is emlékszem, annyira rég használtam szilikonos terméket! Úgy érzem maximálisan megérte ez a döntés. :)

      Törlés
    Válasz
  • Ildie31/8/15 02:03

    Nem győzőtt meg, nagyon nem. Egyrész ezek az árak csillagászatiak egy egyszerű drogériás samponért másrész pedig a márka. A L'oreal az a márka, amitől semmim sincs, és nem is lesz, valahogy messze elkerülöm, mert vagy egy hatalmas ellenérzésem vele szemben, többnyire ok nélkül, mert esélyt sem sokat adtam neki.
    Gondolom milyen megváltás volt újra hajat festeni.
    Így, hogy a "készlet felét" küldik tesztelésre, nem is értem mit vár a cég, hogy majd barack nélkül lekvár lesz... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday10/9/15 21:24

      :D

      Ezek a mondásaid mindig meglepnek.

      L'oréált én sem vettem nagyon régen, talán már vagy 10 éve nem. Szerintem is húzós az áruk, a Kevin Murphy van hasonló árban és ők teljesen állatbarát, mindenjóbenne márka. Ahogy olvastam a környező országok bloggereit, ott a sajtótájékoztatón megkapták az alapkezelést és ezután tesztelték a sampont, balzsamot ésatöbbit. :)

      Törlés
    Válasz
  • Nekrocica2/9/15 17:34

    Alterrával csodagyönyörűszép a hajad *.* (Kifésülésre nekem nagyon jól bevált a Gliss Kur Oil Nutritive fújkálósa, bár szintén szilikonos, de két hajmosás között, ami nálam néha 2 hét is - kövezzetek meg -, simán tök lazán kifésülhető marad és kevésbé gubancolódik. Szintén majdnem derékig érő, iszonyat durván száraz, de egész egészséges hajam van. És plusz zárójelben, én is az Alterra gránátalmás családjára esküszöm :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday10/9/15 21:25

      Köszi! ☺

      Szerintem az Alterra gránátalmás családja az egyik legjobb sampon és 700 forint körül vannak, egyszerűen verhetetlen!

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe