11/01/2015

Yves Rocher | Quelques Notes d'Amour parfüm // teszt, vélemény


A Quelques Notes d'Amour parfümre fragranticán figyeltem fel, mivel a By Kilian Love By Kilianhez hasonló illatok szekcióban volt. A Glamour-napokon volt rá 40%, ezért a 30 ml-es kiszerelést megvettem, ugyanis ott hirtelen nem tudtam eldönteni tényleg akarom-e. 

A mögötte álló orr Domitille Bertier, aki a sokak által kedvelt Viktor&Rolf Flowerbomb illatát is jegyzi. A Quelques Noted d'Amour 2014 szeptemberében debültált az Yves Rocher-nél és ez az illat megtalálható tusfürdőként és testápolóként is. Az elgondolás mögötte az eufória és a szerelem érzésének megfogalmazása.


A parfüm a rózsás-fás-meleg fűszeres illatcsaládba tartozik. Az illatpiramis fejében bergamott és rózsabors van, a szívillatok közt damaszkuszi rózsát, pacsulit, gvajakolos fát, az alapban pedig cédrusfa, szantálfa és benzoin található. Nem tudom mennyire tudatos vagy csak valóban az illata miatt szerepel, de a gvajakolt sok évszázada szifilisz gyógyítására használták, nagyobb mennyiségben pedig hatásos méreg. 

Első szaglásra egy kicsit csípős citrus illat a háttérben némi rózsával. Leginkább hideg, esős időben szeretem, mert amikor reggel a buszon vagyok egyszerűen érzem, ahogy puhán beburkol ez a rózsás, édes, meleg parfüm, öt-hat órával később pedig egy szantálos-fás illattá alakul. 

Összességében egy elég édes illat, de szerencsére nem cukrosan édes, a fás és virágos jegyek jól kiegyenlítik. Többször kérdezték, ha ez volt rajtam, hogy mi, mert annyira jó illata van. Tartósságban olyan hat órát mondanék rá, ezután már alig-alig érezni és csak nagyon közelről; megjegyzem nem gondolom hogy olyan hatalmas aurája lenne, inkább közepes. Nem feltétlenül kiemelkedő, viszont ebben a kategóriában nem rossz vétel, az elején van benne egy minimális alkoholosság, szintetikus utóillat, de szerencsére ez 1-2 másodperc alatt elillan. Nekem nem feltétlenül ez az eufória és a szerelem illata, előbbi nekem egy pezsgőbb, utóbbi pedig egy határozottabban rózsás, fűszeresebb dolog lenne. 4,5/5

Ti próbáltatok már valamilyen Yves Rocher parfümöt?

4 megjegyzés:

  1. Evelin Kormos1/11/15 22:04

    Hmm jól, hangzik! Legközelebb megszimatolom, ha már a kedvenc parfümöm megszűnt...:( (Az Yves Rocher Flowerparty)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/12/15 23:43

      Sajnálom, sosem szagoltam, eddig számomra teljesen kimaradt az Yves Rocher-nak ez az oldala.

      Törlés
    Válasz
  • Ágihanna - Szelencetitkok2/11/15 16:00

    Én is ezt a parfümöt használom, és nagyon szeretem :] Mondjuk kedvezmény nélkül kicsit borsos az ára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday7/12/15 23:42

      :)

      Bizony, mondjuk most épp leértékelés van a parfümökre az Yves Rocher-ban.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe