1/06/2016

Best of 2015 | Kedvenc termékek és rövid mivoltvelemazidén


Azt hiszem még sosem préseltem az év végi kedvences bejegyzésbe egy mi történt velem az idént is. Aki inkább arra kíváncsi, hogy milyen kozmetikumok jöttek be kattintson ide, aki másra is, az olvasson egyenesen tovább! 


Idén a blog döcögősebb volt, mint eddig valaha. Ennek az az oka, hogy egyszerűen nem tudtam írni, ennek pedig leginkább lelki oka volt. Tavaly december 30-án kezdődött velem valami, miután nem is tudom hány órán át retusáltam egyfolytában. Először azt hittem csak elültem a lábam, mert ilyenkor annyira megszűnik számomra a külvilág, nem veszem észre, hogy például három-négy órája ugyanabban a pózban vagyok.

A legtöbben azt hitték hipochonder vagyok, mert semmi látható és nyomós jele nem volt annak, hogy alig tudok járni. Nem volt külső sérülésem, kicsit bedagadt a bokám, de nem volt 'valódi' oka annak mi történik velem. Amikor rájöttek arra, hogy nem csak mondom, és nincs trombózisom és érszűkületem, heteket vártam arra, hogy kiderüljön csontrákom van-e. Ez a várakozás, a megmagyarázhatatlan fura fájdalom elvette mindentől a kedvem. Van 1-2 olyan fotó, amiket ezekből az időkből kellett volna kiretusálnom és a mai napig nem érzem azt, hogy tudnék velük foglalkozni; egyszerűen úgy éreztem nem tudok leülni a gépemhez, nem tudok mit írni, mert ez a blogolás olyan fotózós dolog is, de képtelen vagyok megnyitni a photoshopot. Közel egy évembe telt, mire majdnem teljesen utolértem magam retusálás terén, de így is van két elmaradásom [szánom-bánom]. Páratok kérdezett arról mi van velem, ez nagyon jól esett, ez is olyasmi volt, ami sikerült kimászni abból a negatívum spirálból, ami az év első hónapjaiban berántott.


Mindeközben nyertem egy smink fotópályázaton és történtek velem jó dolgok. Részt vettem fantasztikus projektekben sminkesként. Május környékén érzetem azt először, sikerült kihevernem ezt az egész mizériát és lesz időm írni. Aztán persze nem lett, mert grafikusként kezdetem el dolgozni - azért furcsa ez, nem? Mindenesetre az egyetem és a munka mellett nincs időm semmire, hajnalban kelek és este érek haza. Ezt nem panaszkodásképpen írom. Nincs időm bloggeres eseményekre járni, nagyon hálás vagyok azoknak, akik meghívnak és mindig olyan rossz nemet mondani, mert tényleg csak azokra tudok elmenni, valahogy megoldani, amik a szívem csücskei. 


Rengeteg minden feltorlódott ezekben a hónapokban, amin próbálok átvágni. Például 2-3 sminkes poszt jön egymás után, mert épp van időm sminkelni, de ha nincs akkor nem akarok kirakni két hasonló krémről tesztet. Ezzel még küzdök, teljesen kiestem a rutinból. Azért remélem újra rájövök hogyan is lehet ezt a sokaságot összeegyeztetni és többet aludni, mint három óra. De ez az év jó év volt, ha végiggondolom. Sok mindennel gazdagodtam, volt időm eldönteni mit akarok kezdeni a későbbiekben. 

Kedvencek 2015

Az előbbiekből látható, hogy a kedvencek közt leginkább olyan termékek lesznek, amit az év második felében vásároltam. Igen, pont olyan ez, mintha egy fél év kimaradt volna az életemből.


Bőrápolás



No, kezdjük a bőrápolással! A bőrápolási rutinom szinte teljesen átalakult, sok réteg kozmetikumot kenek magamra minden reggel és este. Az első említésre méltó ebből a listából a Benton Honest Cleansing Foam, ami egy habzó lemosó, ezt használom leginkább arra, hogy az ezt megelőző olajos lemosót eltávolítsa. Őt követi a sorban a Suiskin biológiai fermentált Panacea, amire nincs azt hiszem magyar szó - amolyan hidratáló tonik/esszencia/szérum. Ezt a terméket nagyon sokáig nézegettem, de mivel van benne illatanyag, nem akartam megrendelni, aztán rászántam magam, mert nagyon kíváncsi voltam. Olyan, mint egy tej, imádom használni és azonnal sokkal szebb lesz tőle a bőr. Ha a bőrápolós litániát követjük, akkor a következő a Neogence hialuronsavas széruma, azonnal hidratál és feltölt. A kedvencek közt helyett kapott az Uriage Isoliss szemkréme, ami nálam szintén nagyon bevált és perceken belül sokkal jobbak a szemkörnyéki mimikai ráncaim. Ezek sajnos elmúlni nem fognak, de ha elrejthető, én nem fogok az útjába állni. A MAC Fix+-ról nem tudtam eldönteni, hogy smink vagy inkább bőrápolási termék, mindenesetre ezt elég gyakran fújom magamra, mert a bőröm imádja. A Chica y Chica Astazet 4.0 is elmaradhatatlan már nálam, folthalványító és astaxantinban gazdag, az INCI is feddhetetlen. Utolsó pedig az extraszáraz bőrre való Uriage Xémose arckrém, ami nélkül nekem a tél nagyon fájdalmas lenne, de egy ennél gazdagabb krémet is el tudnék képzelni magamnak, főleg ha repkednek a mínuszok. Utolsóként pedig a MAC Strobe Cream is ott van, gyönyörű gyöngyházfényű, nem minden napra.

Sminkek arcra


Idén újra kacsintgattam a BB krémek felé, ezért pedig a SkinFood Mushroom Multi Care BB Cream az oka. Az aloésat is imádtam és ezt is nagyon szeretem, nem biztos, hogy vennék drágább vagy más kencét ilyen téren, túl nagy a szerelem. A másik abszolút nyertes a szívemben a MAC Studio Waterweight alapozó, annyira vártam hogy jöjjön, aztán jött és azóta is álmaim alapozója. Idén meglehetősen sok NYX terméket próbáltam, nem tudom, bűnös elcsábulások voltak. A NYX HD Photogenic Concealer egy jól fedő, de az emberi szemnek láthatatlanul természetes darab, lenyűgöző. Újravettem a Dodó púderem, mert ár/érték arányban ez csinálja a legszebb bőrképet. A Missha The Style Undereye Brightener pedig egy sárgás, teljesen fedő korrektor a nagy kihívásokkal teli napokra, ez is már a második darabom belőle.



Az óramutatóval megegyezően az első legyen a MAC Cheeky Bronze MSF. Itt kísértetiesen hasonlít a Stereo Rose-ra, de nem annyira korallos, nagyon szép és nem utolsó sorban vele lett teljes az állandó MAC MSF gyűjteményem. Mellette a Revlon Photoready géles priosítója van Flushed Rougissant színben, amit azért imádok, mert ha akarom csak épp látszik, ha akarom neon. A highlighter kategória abszolút nyertese a theBalm Mary-Lou Manizer, fantasztikus, maga mögé utasított olyan neveket mint a MAC Lightscapade vagy a Soft and Gentle. A testvére híréhez méltán hű NARS Deep Troath is bírta magát a kedvencek közé. Eleinte nem voltam tőle elájulva, de ahogy többet használtam rájöttem, nem véletlen a hype. Ez a 2015 már csak ilyen viszonyrendező év volt, mert a ByTerry zselés-krémes pirosítója is bekerült. Becses neve Cellurarose Blush Glace és ő a Flower Sorbet nevet viseli. Meggyőződésem, hogy egyszerűen nem éreztem rá mit kell vele tenni, de idén rájöttem és nem voltam rest alkalmazni. Ez az év a strobning nagy éve volt, a kontúrt csúnyán magunk mögött hagytuk. Habár... A NYX Taupe pirosítója a minimál kontúr, természetes árnyék kategóriában győzött.

Sminkek szemre



Azt hiszem már tavaly is volt Makeup Atelier Paris paletta a kedvencek közt, nem lepne meg ha ez lett volna az. A lilás-rózsaszínes társát is sokat használtam, de mégis a T03S az, amit állandóan mindenhova magammal viszek. A színesebb énemnek a theBalm Shady Lady dukált, a számát meg nem mondom most, de a leopárdos kiadásban. Nagy szerelmem a MAC Soft Ochre paint pot. Ez volt évekig a kötelező bázisom, aztán megcsaltam, de ismét megtértem. A kép közepén van talán az egész év legnagyobb kedvence, egy már rég nem kapható Beyu Eye Lights egy bronzos-barnás színben, semmi, komolyan semmi nem fogható hozzá, szerencsére lessan fogy. A Yamuna szemfestékei közül hárman kerültek be: a zöldes Izabell, a Szahara [ami a díjnyertes fotómon is szikrázik] és az Arany Szépia. Nem mondom, hogy a világ non plus ultrái ásványi szemfestékek közt, de 990 forintért akkora a kísértés...

Sminkek szájra


Idén kezdtem a giga swatcholós projektem, amikben a kedvenc rúzsaim vannak, úgy érzem sosem érek a végére, főleg hogy semmi sem elég jó. Node, a kedvenc rúzsok közé idén bekerült a Makeup Revolution The One, a fényes vörösök királynője a MAC Port Red, a vampos MAC Media és a könnyű, lágy és nagyon tartós ByTerry Hyaluronic Sheer Rouge Mango Tango. A folyékonyabb állagot képviseli a NYX Soft Matte Lip Cream Stockholm, a MAC Vamplify Anything But Demure [ezek legyenek állandóak lécci]  és a ByTerry Velvet Rouge Palace Garnet, aminél nehezen állom meg, hogy a testvérét is hazahozzam.

Körmök


Ha valamire biztosan nem költöttem idén, akkor az a körömlakk volt. Rendeltem pár lakkot egy közös rendeléssel és nagyjából ennyi volt az ez évi körömlakkozásom. A körmeim nem nőnek, folyamatosan letörnek, szakadnak, borzalom. Ha épp vitamint szedek, akkor jobb, aztán minden kezdődik újra.  Hogy a jó oldalát is nézzük a dolognak azt hiszem megvettem valószínűleg életem eddigi legszebb lakkjait. A KBShimmer Myth You Lots, a Cupcake Polish Blood Hound és a Colors by Llarowe Show Me Da' Money! személyében. Találtam jobb fedőlakkot, mint a Seche Vite, a China Glaze Ever Glaze-t. Sőt, 10% ureát tartalmazó Balea lábkrémet használtam kézkrémnek, hogy segítsen a körmeimnek megerősödni, működik!



Eszközök



Idén vettem talán a legkevesebb ecsetet. Mivel folyamatosan a Real techniques Nic's Picks szettet használom, ezért nekik ide kellett kerülniük, de a Shading Brush is praktikus a belső szemzugnál. Az év nagy kedvence a Philips VisaPure arctisztító készülék volt, nem tudom megunni. A legkevésbé glam kategóriában pedig teljesült egy nagy vágyam és lettek olyan igazi fodrászos hajcsipeszeim. 

Parfümök


Viszont ha valamire költöttem idén, az a parfüm volt. Nem is tudom idén hányat vettem, egyet sem bántam még, még azt sem, amit emlékezetből és azt sem, amit szaglás nélkül betegen próbáltam megfejteni. Hármat emelnék ki. Az Nez Á Nez Vanithé és Rosier Ardent nagyon jó illatok, de sajnos ez a márka megszűnt és csak utolsó darabokként csaptam le rájuk. Mindig az Ambre A Sade-ról álmodoztam, ami egy nagyon édes, fenséges illat. A Vanithé talán hasonló, mindenesetre imádom és minden fújásnál eszembe jut, hogy mi lesz az, ami a helyére lép, ha elfogy. 100 ml, így messze még a búcsú, de én szeretek előrelátó lenni. A Rosier Ardent egy fűszeres illat, rózsával a háttérben, nagyon megszerettem idén télen a fűszeres, borsos, különleges illatokat. Az utolsó pedig az Anna Sui parfüm, ami nekem egy nagy emlék jó régről.

Mit szeretnék 2016-ban?

Úgy éreztem a masszív sminkes kihagyás után berozsdásodtam, ezért szeretnék elmenni két sminktanfolyamra és mindenképpen szeretnék oroszos aquát tanulni Asztalos Krisztinától. Ez idén volt tervben, de annyira tervezhetetlenné váltak a heteim, ezért átcsúszott 2016-ra, de simán lehet belőle 2017 is, amilyen sok szabadidőm van. Aztán szeretnék rendszeresebben írni, több összehasonlító tesztet, kipróbálni pár ázsiai kozmetikumot és fantasztikus bőrápolási termékeket, felhalmozni pár Makeup Atelier Paris palettát és néhány indie márkát. Ja, és persze találni egy jó illatanyag- és alkoholmentes primert.

Nektek pedig köszönöm, hogy velem voltatok és remélem 2016-ban is itt lesztek!

Nektek mik voltak a kedvenceitek?

2 megjegyzés:

  1. Mea (Nail Polish Maniac Blog)6/1/16 11:15

    A ByTerry zselés pírre hirtelen azt hittem, hogy a Josie Maran Cheek Gele darabja...:) Annyira csodaszép színe van, legelőször az tűnt fel a képen, aztán a többi :D Nálam ez az év a kísérletezésé volt smink terén, találtam néhány állandó kedvencet (Maybelline Fit me korrektor) totális szerelemre lobbantam a matt rúzsok iránt (Mac Mehr, Gosh Velvet Rose, Sephora Coral Calling), valamint végre felfedeztem magamnak a piros-vörös árnyalatokat is. (Maybelline Siren in Scarlet, Milani Confident, Mac Ruby Woo)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday6/3/16 14:13

      A MAC Mehr sokan szeretik, én még sosem próbáltam. Lesz mit idén pótolni! :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe