1/25/2016

Fényvédelem | Uriage Bariésun Mineral SPF50+ // teszt, vélemény

2015-ben nem avattam kifejezetten kedvenc fényvédőt, pedig tavaly úgy emlékszem 5-6 tubust használtam el és köztük nem találtam olyat, ami még kapható lenne és makulátlanul elégedett lennék vele. Októberben vettem ezt az Uriage-t, ami a magyar piacon nagyon ritka típusú, tisztán fizikai szűrőket tartalmazó napvédőket képviseli.

Egy ideje keresem a tökéletes fizikai fényvédőt, mert a kémiaiak csípik a szemem, irritálnak, ezért muszáj találnom egy jobb alternatívát.

Most, amikor leírtam a teszt szót, elgondolkoztam azon mi lehet egy fényvédő tesztje, mi bizonyítja jó-e. Nem égtem le? Nem vagyok barna? Rájöttem, azt hiszem, kétféle dolog létezik, a működik és a nem működik. Ha leégek vele kuka, ha barnulok tőle és sokat kentem kuka. Szerintem évek óta most vagyok a legfehérebb, így az első teszten átment.

Érdekes a krém textúrája, krémes, sokkal egységesebb, lágyabb, könnyebb, mint az iHerbös fényvédőim, amiket egész nyáron imádtam. Ennek ellenére sokszor éreztem zsírosnak, olyan furán fojtogatónak. Valamennyire hidratál, de nekem kell alá hidratálókrém, különben száraznak érzem a bőröm. Meg kell említenem, hogy az illatmentessége ellenére tipikus fényvédő illata van, amitől viszolygok. 

Amikor elkezdtem használni nagyon boldog voltam tőle, mert nem lett nehezen eldolgozható fehér réteg a bőrömön, pedig én egy kiskanálnyit felkenek fényvédőből minden reggel - napközben kevesebbet kenek, illetve hazaindulás előtt [ha még van nap]. Valamivel szebb lett tőle a bőröm, egységesebb, de ez lehet attól, hogy C- és E-vitamint tartalmaz, ahogy a fizikai fényvédelemért felelős titánium-dioxid és cink-oxid közül az utóbbinak enyhe gyulladáscsökkentő hatása van. Nálam nem okozott igazi problémát, nem lettem pattanásos tőle, pedig egy ideig azt hittem allergiás vagyok a titánium-dioxidra vagy valamiért nem bírja a bőröm. 

Sajnos ez a fényvédő sem tökéletes: nekem ez a is csípte időnként a szemem - a szem körül is muszáj alaposan bekenni a bőrt fényvédővel - ugyan nem annyira mint a kémiaiak, de ez kellemetlen. Ennek a fényvédőnek bőrfénye van, nem szárad teljesen mattra, viszont ha az ember minimálisan megizzad akkor furán nyálkássá válik, ami nem egy kényelmes érzet. Én jobban szeretem a teljesen matt fényvédőket. Lehet rá sminkelni, de mindenképpen várni kell vele 10-15 percet, hogy eléggé beivódjon. 

Ez a fényvédő nem nanós, fizikai szűrőket tartalmaz, ezért a legóvatosabbaknak, legérzékenyebbeknek és a babáknak is jó lehet. Zsíros bőrre főleg nyáron nem ajánlom, a száraz bőrűek pedig hidratáljanak alá rendesen. A magyar piacon sajnos fizikai fényvédőkből a választék kettő, ha a többi bioboltos dolgot is hozzáveszem olyan négy. Ez nagyon szomorú. de ezért is valószínű, hogy emiatt ez az Uriage a nálunk kapható legjobb fizikai fényvédő. Nagy vetélytársa a Bioderma Mineral, amit én személy szerint csak testre kennék. Adok neki egy négyésfelet. 4,5/5

Ti próbáltátok már?

2 megjegyzés:

  1. Bar- BeautySaleBlog25/1/16 12:10

    .en is ezt hasznalom, nekem tokeletesen bevalt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday27/1/16 19:43

      Biztos vagyok benne, hogy én vagyok túl kukacos ebben. :D

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe