3/13/2016

MAC | Retro Matte Liquid Lipcolour // vélemény, teszt, minták


Januárban váltak a földi halandók számára is elérhetővé a MAC matt folyékony rúzsai, amikre azóta vágytam, hogy láttam őket a nyáron tartott trendprezentáción, de legalábbis hallhattuk azt, hogy lesznek ilyenek. Ezért teljes izgalomban január elején, a megjelenés másnapján már boldog MAC Retro Matte Liquid Lipcolour tulajdonos lettem. 


A MAC Retro Matte Liquid Lipcolour rúzsok 15 színben kaphatóak, 5 ml-es kiszerelésben. Folyékony formula, élénk színekkel és teljesen mattra száradó finissel. Nem mérik olcsón a jót, 7600 forintba kerül darabja. 

A szájfényszerű applikátora van, ami viszonylag hegyes, oldalról lapított. A hölgy a MAC-ben nagyon meg akart arról győzni ezzel mennyire jól fel lehet kenni és milyen tökéletes lesz a vonala a rúzsnak, mert ez olyan precíz fej. Jó, persze, gyakorlatilag én semmilyen rúzst nem kenek fel így, mert nekem nem egy „oké, vállalható” forma kell, hanem egy lézerpontos vonalú száj. Hasonló szőrös applikátorokkal még sosem sikerült szép szájat csinálnom, nem tudom ti hogy vagytok vele.


Három színt vettem, de talán még 4-5 olyan van, amit a színe miatt nem bánnék, ha az enyém lehetne. A színűk szerintem nagyon jó, szépek, tartósak, de... Szerintem rettenetesen nehéz velük dolgozni. Nekem egy rétegben mind minimálisan csíkos-foltos [tükörből nézve nem látszik], két rétegben sem tökéletes, viszont a három réteg már annyira sok belőle, hogy középen elkezd darabokban leesni. Ezért engem a formula kicsit a MAC Pro Longwearre emlékeztet, viszont ahhoz egy 'fixáló szájfény' van. Ha ezekkel a MAC Retro Matte Liquid Lipcolour szélén kicsit megremeg a kezem és kifutok a formából, akkor viszont eltüntetni sem könnyű a hibát, ahhoz túlságosan ragaszkodnak hozzám. 

Kezdetben teljesen krémes, fényes, majd folyamatosan mattra szárad. Nem szárítja kifejezettem a szám, habár érzem hogy rajta van. Miután matt lett, nagyon tartóssá válik - négy-öt órát simán kibír, a kézfejemről két napig nem tudom tökéletesen lemosni - viszont nem teljesen dörzsölésálló, tehát minimálisan el tudnám maszatolni a szélét, ha akarnám, ellenben magától nem kenődik el. A mattsága miatt figyelni kell arra, hogy ne nézzen úgy ki a szánk, mintha csak egy bevonat lenne rajta, ugyanis a hagyományos rúzsokhoz képest ez nem biztos, hogy befolyik az apró redőkbe, ami például mosolygásnál feltűnő lehet. Féltettem az ecseteimet ettől a formulától, szerencsére nem bizonyult kimoshatatlanabbnak, mint egy tartósabb rúzs, de ne hagyjuk az ecsetbe száradni. 

Kipróbáltam ezeket a folyékony rúzsokat szemhéjtusként, jelentem, működik! Nem irritálta a szemem, nehéz lemosni, viszont a vörös tus nagyon jól néz ki. 

MAC Rich & Restless Retro Matte Liquid Lipcolour

MAC Quite The Standout Retro Matte Liquid Lipcolour

MAC Recollection Retro Matte Liquid Lipcolour
Rich & Restless egy nagyon szép, egészséges középtónusú rózsaszínes lazacszín, a Quite The Standout egy dögös élénk narancssárgás vörös, a Recollection pedig egy igazi élénk ibolya. Mindnek imádom a színét, de a Quite The Standout lett az abszolút kedvencem, mert ezt a legkönnyebb felkenni hibátlanul és valahogy a textúrája is kellemesebb, puhább, mint a többié. Talán egyértelmű, de a Recollectionnel nagyon szenvedtem, mert a széleken inkább magenta akart lenni mintsem igazán lila. 

Ha értékelnem kéne őket, akkor nem igazán tudom mit adnék nekik, összességében nálam most egy 3,5-re vagy négyesre állnak, de  lehet ez idővel változik. Lip artokhoz nagyon jók, ha valaki precízen tud applikátorral rúzsozni, akkor hétköznapokra is jó lehet. A színűket imádom! 4/5

MAC Rich & Restless Retro Matte Liquid Lipcolour duokróm MAC pigmentekkel

MAC Recollection Retro Matte Liquid Lipcolour és Beyu Crystal Gloss 13



Ti próbáltatok már valamilyen folyékony rúzst?

1 megjegyzés:

  1. Petra R.17/3/16 14:45

    Hm, szépek ezek a rúzsok, de nagyon változó a minőségük. A Makeup Blogos Katánál láttam képeket, azokon nagyon foltos volt mindegyik, egyszerűen nem szép, de pont tegnap néztem meg Shaaanxo videóját, amin az összes színt felkeni, és ott nagyon szépek voltak. Én azt mondom, ennyi pénzért már biztosan lehet rendelni olyan folyékony rúzsokat, amiknek garantáltan jó a minősége és nem kell szenvedni vele.
    Én egyenlőre csak egy Manhattan és egy Sleek darabbal rendelkezem, a Sleek meglepően jó! :)

    VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe