9/20/2016

L`Artisan Parfumeur | Al Oudh // teszt, vélemény



Az L`Artisan Parfumeur Al Oudh számomra egy nagy szerelem a meleg, bátor illatok köréből. Biztosan megosztó darab, az egyik kedvencem, de a miértek a tovább után derülnek ki.  

A mögötte álló orr Bertrand Duchaufour, aki távoli országokba utazott hogy újabb illatokat fedezzen fel. Így születtek meg a L`Artisan Parfumeur olyan kreációi is mint a Traversee du Bosphore vagy Timbuktu - ezek mind meleg, fűszeres kompozíciók, az egzotikus és vad kelet virágcsokrai.

Az Al Oudh a sivatagba csábít, szinte látni a megpakolt karavánokat és a dűnéket ha az ember beleszagol. Ugyanakkor megszelídíthetetlenül állatias is: akárhányszor megérzem, feldereng előttem a kép egy arab herceg udvarán tartott tigrisről, a melegről, a növények illatáról. Ezt gondolom róla én.


Mindenképpen meg kellett szereznem ezt az üveget, mert annyira szép, az egyik utolsó hiszen a L`Artisan Parfumeur egységesíti az üvegeit, egy szürke, elegáns-de-unalmas csomagolásra. Imádom a 'régi' üveg gazdag részleteit.


Az illat maga egy orientális-fás-fűszeres összeállítás. Az első dolog, amit megérzek benne az valami hihetetlenül állatias és erős, ennek ellenére az illatpiramisban kardamomot, szárított gyümölcsöket és datolyát, rózsaborsot, köményt írnak. Ezekből nem tudom, hogy érzek-e bármit is, néha-néha kibújik ebből az őrült forgatagból valami mézesen édes. De csak egy pillanatra, mert elkapja a többi - a rózsa, az írisz, a neroli, a sáfrány és a bőr. Végül, hosszú órák után jönnek elő az igazán mély, állatias dolgok, a civet, a pézsma, a balzsamos mirha, amelyet tompít a szantálfa, a cédrus, a tonkabab és a vanília. Nagyon összetett illat. Csak EDP változatban kapható, rettenetesen kitartó, több mint 10 órát át érezni a bőrömön. 

Ez egy olyan parfüm, amit állásinterjúra nőként ne viseljünk [a pézsmás illatokat sosem javasolják ilyen helyzetben]. Mindenképpen uniszex illat, az állatiassága, a karcossága férfiassá teszi, gyenge nőknek nem ajánlott. Személy szerint hidegebb időben szerem viselni vagy ha éppen úgy érzem összecsapnak a fejem felett a hullámok, de erősnek kell maradnom, javít az önbizalmamon - azzal meg nem foglalkozok másoknak tetszik-e, hogy ettől éppen tigrisnek képzelem magam. 5/5



Ti próbáltatok már valami nagyon keleties illatú parfümöt? Mi volt az?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe