11/22/2016

Jungle Botanics | Forest Leaves Cooling Shampoo és Warming Treatment // teszt


Azon szerencsések közé tartoztam, akik kipróbálhatták a megjelenés előtt a Jungle Botanics Forest Leaves sampont és a Forest Leaves Warming Treatment balzsamot a Wishtrend jóvoltából. Lelkesen teszteltem, habár nem igazán tudtam mi bennük az [eső]erdei, de biztos jó lesz. Jó volt? A tovább után kiderül!

A csomagolás megnyerő, a doboza fehér, letisztult, dombornyomott levelekkel. A praktikussága miatt tetszik a sampon pumpás megoldása és az, hogy a balzsam puha műanyagból készült tubusban van. Átlagos méretűek: a sampon 250 ml, a balzsam 200 ml. Csak együtt vásárolhatók meg, most épp 24,68 dolláért Wishtrenden.A legtöbb hajápolótermékhez hasonlóan ők is illatosak.


Jungle Botanics Forest Leaves Cooling Shampoo
A leírás szerint ez inkább érzékeny és zsíros hajra/fejbőrre való, szilikon- és ftalátmenetes sampon. Hipoallergén, megnyugatatja a fejbőrt és benne található mentolos kapszulákkal hűsíti azt. Eltávolítja a fejbőrről és a hajról a felesleges olajokat, amik elnehezítik a hajat és az enyhén savas pH-ja jót tesz a hajnak. A szilikont a saját „Amazon Forest Complex”-ükkel pótolták, ami különböző növényi kivonatok és olajok keveréke. Az össztevőlistában többféle növényi kivonatot találunk, mint a szurokfű, bazsalikom, acerola, lóretekfa, eukaliptusz, kókusz, keserű narancs; az olajok közt pedig teafaolajat, szőlőmag-, avokádó-, barack-, makadámiadió-, acai-, argán-, napraforgó- és homoktövisolajat.

Egy zöld zselés állagú sampon, engem arcradírra emlékeztető kék gyöngyökkel és eukaliptuszos-aromás illattal. A derékig érő hajamra nagyjából négy pumpálásnyi kellett, elsőre sosem habzott fel vagy vált olyanná, amit rendesen el tudtam volna oszlatni a hajamon. Ha picit a hajamon hagytam elkezdtem érezni az először meglepő mentolos hideget ahogy átjárta a fejbőröm, biztos vagyok benne hogy vérbőséget okoz, ami nem feltétlenül rossz dolog. Jól tisztít a tapasztalataim alapján és úgy általában azt hozza, amit ígér. Lelkes pár használat után észrevettem, hogy három nappal hajmosás után mindig elkezd viszketni a fejbőröm, nem nagyon, de valami nem jó. Aztán amikor este a tükörben azt láttam hogy a fejbőröm tele vörös foltokkal és a kisebb sebekkel, akkor felhagytam vele. Azóta nem volt ilyen problémám, de pici sebek viszonylag lassan tűntek el. Utólag azt gondolom hogy ez egy remek mentolos reggeli ébresztő tusfürdő lehetne, de samponként senkinek sem ajánlom, pedig vannak benne jó összetevők. 1/5


Forest Leaves Warming Treatment
Elsősorban festett, göndör, száraz és sérült hajra ajánlják. Melegítő hatásával felnyitva a kutikulát, így mélyebbre jutnak a hatóanyagok - pracaxi gyümölcsöt és a antioxidánsokban gazdag paradióolajjal táplálja, fényessé és egészségessé teszi a hajat. Az összetevőkben található növényi kivonatok és olajok nagyjából megegyeznek a samponéval, de ebben van a fent említetteken kívül sáfrány is.

A samponnal ellentétben ezt a balzsamot az utolsó cseppig nyúztam. Krémszerű az állaga, kifejezetten csúszós és könnyen el tudtam oszlatni a hajamon, amit nagyon puhává és könnyen fésülhetővé tett. Nem okozott irritációt és sajnálom hogy nem lehet külön megvásárolni, esetleg nagyobb méretben - egy hajmosás alkalmával elég sok balzsamot használok, mert a porózus derékig érő hajam magába szívja teljesen. Nem nehezítette ez a hajam és nagyon fényes lett tőle. A melegítő hatából semmit nem éreztem, talán jobb is így. Zöld-növényes illata van. 4/5


Ti próbáltatok már valamilyen koreai sampont? Bevált?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe