12/03/2016

Halloween | Egyszerű eszközök, látványos sminkek

 
Idén több halloweeni bejegyzéssel akartam készülni, de egy baleset kicsit áthúzta a számításaimat, ezért most mondjuk úgy hármat egybeolvasztok. Szerettem volna kellékekről írni és sminkeket csinálni velünk, illetve tudtam hogy idén is megtartjuk a halloweeni fotós szeánszunk.

Az aranyfüst nagyon jó dolog

Két vonalunk indultunk el: az első a nőies és szép, a másik a koszos, véres, megkeseredett és őrületben ázó bohóc figurája volt. Tulajdonképpen mindkettő elég egyszerű, nem igényel nagy előkészületeket és mégis látványos. Az első sminkhez színes szemfestékeket [amik a MAC 15-ös palettámban vannak] használtam, illetve kobaltkék „zsírbázisú” testfestéket rúzsnak [Kryolan supracolor #545], feketét [Ben Nye Creme Colors #Black] pedig az arcon, majd Kryolan transzparens púderrel fixáltam.

modell | Bori Boróka // fotó | Balázs Gergely

A másodiknál mindenképpen azt szerettem volna, ha fekete háttér előtt koromfekete arcra ragasztunk aranyat, amolyan Rorschach-teszt jellegű dolgot szerettünk volna csinálni. Sajnos előző nap nem tudtam Kryolan aquacolort venni feketében [azt hiszem semmilyen méretben nem volt már], ezért egy Grimas nevű viszonylag olcsó és nagy festékkel kellett beérnem. A boltban is kedvesen felhívták rá a figyelmem, hogy a Kryolanos szebb, de mit tegyek, ez van. Vettem még fekete hajfestős sprayt is, mert kellhet. Ezt is az ó utcai Kryolan boltban vettem cirka 800 forintért, partykellékes boltok ugyanezt ennek a kétszereséért vagy többért adják. Vannak nagyon jó színek és tényleg működik.

Feketére festős Rorschach-tesztkellékek

A tapasztalat pedig tényleg az, hogyha az ember jól eltalálja a hozzáadott víz mennyiséget a Kryolan tényleg szuperfekete, amíg a Grimas fekete, de olyan sötétszürkés matt fénye van. Végülis több rétegben, a maradék Kryolan aqcolorommal kiegészítve és Paris Berlin fekete szemhéjfestékkel fixálva nem lett rossz ez a fekete. Mivel előző este még nem tudtam hogy lesz ez a másnap pontosan, ezért vettem két metál aquacolort [Kryolan Silver, Gold], amiket végül nem próbáltam ki, mert Gergő barátom tudott aznap reggel arany füstfóliát venni - ezzel képzeltük eredetileg. Műszempilla ragasztóval szerettem volna felragasztani őket, de ezt is már csak feketében találtam. Ehhez ajánlották a Kryolan Hydro Mastixot, ami olyasmi, mint a mastix csak speciális oldószer nélkül, vízzel lemosható. A mastix jobban ragaszt, viszont ezt könnyebb lemosni, habár pár perc kell neki mire bármi beleragad rendesen. Egyetlen hátránya, hogy ahol mégis bekentem a modellt és nem került rá aranyfüst ott kicsit csillog.
 
modell | Bori Boróka // fotó | Balázs Gergely
modell | Bori Boróka // fotó | Balázs Gergely

A másik két smink a már említett gonosz bohóc volt. Itt alapnak mindkét esetben Ben Nye Clown White-ot használtam, ami egy fehér krém. Azért szeretem jobban mint a Kryolan Supracolor fehéret, mert arcon szerintem szebb és nem olyan zsírosan csillogó. Az első bohócnál kicsit foltosan próbáltam felkenni és a vizes fekete festéket folyattam le a modell arcán egy nedve esettel. A szeme arany [Kryolan Gold] volt az orrán pedig piros pötty. Nekem fekete-fehérben jobban hozza ezt a hangulatot. 

modell | Kőműves Csilla // fotó | Balázs Gergely
modell | Kőműves Csilla // fotó | Balázs Gergely
A másodiknál előbb jobb a paróka mint minden más. Csak ez a rózsaszín [talán a fehér is, de az olyan semmilyen] volt leértékelve és kellett. Amikor kivettem a kis csomagolásából annyira megijedtem: kocka formájú és kemény volt. Azt a tanácsot kaptam hogy borzoljam fel és higgyem el, jó lesz. Felpróbáltam, úgy néztem ki mint egy idióta, de a legmeglepőbb az egészben az az volt, hogy a modellünknek valahogy mégis jól állt és hatalmasnak nézett ki képen. A smink itt is egyszerű volt - Ben Nye Clown White alapnak, ezt lepúdereztem. A szemére és köré sápadt rózsaszínes pirosítókat [MAC Desert Rose, Fleur Power] és bordós szemfestéket [Makeup Atelier Paris T16] vittem fel, majd a mozgószemhéjra Maybeline zselés tusba tapogattam fekete festéket.A szem körül használt színekkel csontosítottam, de itt már megjelent a NYX Taupe pirosítója is és a theBalm Mary-Lou Manizer highlighter. Vékony escettel és zselés tussal húztam pár függőleges vonalat, ugyanígy készül t a bohóc orra és szája is.

Amikor pedig a gonosz, gyerekevő bohóc is előjött, akkor a Kryolan HD Blood Light Arterialt használtam [amiből van sötét vénás vér is] egy borostaszivaccsal az arcra ütögetve. Tudjátok, az a spriccelős vér effekt. A sötétebb száj körüli vér a Ben Nye Stage Blood, mivel a Kryolant nem biztonságos lenyelni. A modell kezén pedig a Kryolan Show Bloodot kentük el, de lehetett volna több ebből - ez egy zselé állagú, világos, valami elég furcsa dolog.

Annyira cukik *-*
Gonosz bohóc #2 kellélek
modell | Kőműves Csilla // fotó | Balázs Gergely

modell | Kőműves Csilla // fotó | Balázs Gergely

2 megjegyzés:

  1. Nagyon királyak lettek szerintem, a kedvencem a füstfóliás smink!

    VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe