1/22/2017

Best of 2016 | Mivoltvelemazidén


Mi volt velem 2016-ban? Sok minden. Szűkszavú, blogközéppontú, kicsit személyes válságos.

Fotó Nicky Papastergiou // Modell-Sellő-Hős Kocsis Zita
2016 egy nehéz év volt. 2015-ben is már azt éreztem, hogy blogolás térén nem nagyon akarok abba az irányba haladni, amibe sokan és egyre többen. Emiatt sokszor azt éreztem, hogy kimaradok dolgokból, mellőzött vagyok, ismerősök ismeretlenként tekintenek rám. 2016 jól indult, kamatoztattam a kreatív energiáim, második lettem a Remeka Trendteremtő versenyén, aztán beszippantott az egyetem-szakdolgozat-munka ördögi háromszöge. Sminkesként születtek emlékezetes munkáim és lesznek még sokkal fantasztikusabbak is. ;)

Ez is januári és ezt is nagyon szerettem. // Fotó Balázs Gergely / Modell Munkácsy Barbara / Haj Kovács Regina

Semmire sem volt időm, emiatt szinte mindent visszautasítottam, rengeteg mindenre egyáltalán nem jutott energiám, ezek bántanak. Azt gondoltam majd nyáron, aztán nyáron sem. Szerettem volna indulni a NYX Face Awards-on, és persze, perszehogynem nem tudtam kirenderelni a teljes videót, valahol megsérült vagy nem tudom, de legalább lett youtube csatornám. Ha lesz 2017-ben is, remélem több szerencsém lesz. 

NYX Face Awards Hungary próbálkozás
Sosem beszélek személyes dolgokról, nincsenek tagek, csak a blog témájába vágó bejegyzéseket írok és teljesen kizárom a világot az életemből, ezért sokan nem kedvelnek, nem értenek, semmit sem tudnak rólam. Viszont volt valami, ami teljesen megingatott abban, amit annyira szeretek és azt gondolom jó vagyok benne. Nyáron munkahelyet váltottam és úgy éreztem romokban az életem, belekerültem egy olyan spirálba, amit nehéz ép ésszel felfogni. Az új munkahelyemen felmondtak rövid idő után, mert nő vagyok. Ez rettenetesen megviselt, sokkal könnyebb lett volna, ha azt mondják hibáztam, kárt okoztam vagy szimplán hülye vagyok ehhez a munkához [ami egyértelműen nem vagyok], mint valami olyasmit amin változtatni nem tudok és nem is akarok. Ért már diszkrimináció a tetoválásaim és a vörös hajam miatt, rossz volt, de nem ennyire rossz. Másfél hónapig teljes önbizalomhiányban éltem, valahogy elhittem, hogy nyomdászként nem lehet belőlem semmi, nem tudok elég jól semmit, mert nő vagyok és mert fiatalnak tűnök [most jöttem ki az egyetemről, az igazság viszont az, hogy évek óta ez a munkám, de folyamatosan tanulok hogy még jobb legyek, ezért mentem egyetemre]. Jelenleg is ennek a hatásait nyögöm, de idővel elmúlik, változtatnom kell. Nem hittem hogy bármi így képes lesz megingatni. 

Ott vagyok! Ott!
Aztán jött az ősz, bejutottam a Cosmopolitan 'Az év beauty bloggere' kategória jelöltjei közé, ez lelkileg segített, legalábbis motivált arra, hogy újra rendszerese[bbe]n írjak. Habár maga egész 'bloggerday' egy hatalmas csalódás volt. Szóval amikor felém valaki azt akarja kommunikálni hogy értéktelen vagyok, mert nem videózok és nem vagyok 'divat' vagy méginkább 'életmód' blogger az nem helyes. Ahogy az sem helyes, hogy olyasvalaki, akiről azt hittem a barátom nem képes köszönni egy ilyen eseményen egyszer sem. Túlélem. Viszont a bloggerdayen számomra elképesztő volt, hogy mennyire számokká alakítanak minket, hallottam olyasmit, amivel érdemes élni és megfogadni. Novemberben a kedvenc márkám péerese éreztette velem és még másokkal is mennyire örülhetnek egy hírlevélnek, amivel nincs baj, csak mégis mi ez. 

Az év során olyan háromnaponta írt valaki, hogy mitől van ilyen piros hajam és rengetegen olvasták az elmúlt évek halloweenes bejegyzéseit. Semmi kedvem sem volt sminkelni 2016-ban, felesleges nyűgnek tűnt, pedig nyáron még ebben is olyan pozitív voltam. Így telt 2016, hiszek abban, hogy 2017 sokkal jobb év lesz!

Ezek az összefoglalók többségében pozitívak szoktak lenni, idén nem nagyon van amire szívesen gondolnék három dolgot kivéve: a viktoriaminyaparfums kedvelte instagramon az egyik parfümös képem, bejutottam a Cosmopolitan az év bloggere versenybe és egyre többen jegyzik meg milyen remek blogot írok - ettől annyira zavarba jövök állandóan. Ja, és tök nyálas leírni, de azt gondolom hogy azok a rossz dolgok, amik idén történtek velem, megváltoztattak, erősebb vagyok mint valaha és sokkal jobban tudom mit akarok. Mert velem aztán ne szórakozzon senki. 2017-ben szeretnék jobb blogot írni mint eddig, mindemellett mindent megteszek azért is, hogy még jobb szakember legyek a munkámban. Látom a  gyengeségeimet, és tudom hogy ez az út sok tanulással jár majd, főleg önképzéssel, tanfolyammal, de ha ez kell ahhoz hogy odajussak ahova szeretnék, akkor nosza, nem vagyok feladós és félős. :)

2016-ban sok parfümöt vettem, a parfümös vonal marad, de lesz mellettük jó pár szórakoztató vagy csodatévő kozmetikum is, ezek mellett szeretnék sokkal összetettebb bejegyzéseket írni idén. :) Jó azt már le sem merem írni, hogy a karácsonyi nyereményjáték nyereménye sem ért ide 2016-ban...

Köszönöm nektek, hogy vagytok és kitartotok az eddigi leghosszabb hobbim mellett!

4 megjegyzés:

 1. A munka dologra csak azt tudom mondani, hogy pfffffff, az egyetemen pont azt tanulom, hogy mennyire rohadt káros a hülye szexizmus a társadalmunkra, aztán tessék, nem csak a falnak beszélünk...
  És tényleg jó blogot írsz ;)

  VálaszTörlés
 2. Névtelen23/1/17 00:47

  "mert velem aztán ne szórakozzon senki" pont így.
  és szeretem a blogod.
  (jikkavoltam)

  VálaszTörlés
 3. Szeretem a blogodat, és azt, amilyen elvek mentén vezeted. Kívánom, hogy ez az év jobb legyen számodra, mint 2016!

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe