5/02/2017

NYX Face Awards Hungary 2017 | TOP20 A Természet Istene // Mindent a sminkről


Sikerült bejutnom a NYX Face Awards második körébe, ahol a Természet istene témát kaptuk. Most kedd hajnal van és én a vasárnapi videózás-fotózás után teljesen pánikban vagyok.

Pánikban vagyok, mert nem tudom eldönteni elég jó lett-e, amit csináltam. Az volt az elsődleges elképzelésem, hogy fakérget akarok az arcomra gombafüllel, viszont a smink többi részéről nem volt pontos tervem. Valami manósat és színeset szerettem volna, de az északi népek véres, nem túl kedves, sőt félelmetes erdővédő istenei is végig ott motoszkáltak a fejemben. Végül a manó mellett döntöttem, mert szerettem volna egy színesebb oldalamat is megmutatni, mert 'ne csak mindig a halálzombik legyenek'. A törzsi sminkeket nem akartam erőltetni, habár a természetközeli népek natúr, esetleges, geometrikus formái is tetszettek.

Szóval tudtam mit nem akarok: mohát, kérget, tésztát vagy valami ilyen egyszerű dolgot az arcomra ragasztani, olyasmit, amit nem én készítettem. Egyszerű tribal sminket sem akartam csinálni, ugyanakkor minden korábbi ötletemet sem találtam elég jónak. Emiatt pontos vázlatom sem volt, de megfogadtam, hogy ha esetleg továbbjutok nem lehetek ennyire könnyelmű. A másik ok, amiért nem itthon megtalálható egyszerű dolgot akartam használni az az elv. Ez egy verseny, egy halloween tutorialban vicces zsepiből izéket csinálni, egy versenyen már kevésbé jópofa. 

NYX Face Awards Hungary 2017 Top20 // A természet Istene moodboard

Az elképzeléseim közül végül a cuki manó  maradt és egy másik, amihez rendeltem mindenfélét, de a videóig nem érkezett meg, így mindenképpen manó lettem. Féltem tőle, mert valahogy nem érzem magam jól kedves, színes karakterekben. A rendelt kontaktlencse sem volt igazán isteni, rideg, hanem inkább hatalmas sötétkék babaszemeket csinált.



Bele akartam csempészni a vizet, mert inkább erdei manó lettem, mivel az erdő boldoggá tesz. Bizonyára sokan nem tudják rólam, de nagyon szeretem a lepkéket és elég sokat megismerek, szóval a lepkéknek is benne kellett lenniük. Akárhányszor lepkéket látok eltölt valami különös nyugalom és ámulat, hogy mégis hogy lehet valami ennyire csodálatos - törékeny, szép és mégis erős. Még biológus hallgató koromban jártam gombaszakellenőr OKJ-re, így a gombák is adottak voltak. Először a vállamra akartam két légyölő galócát tenni vagy tuskógombákat, de arra gondoltam, hogy a laskagombafül viccesebb lenne.

Azt kell még tudni, lehet ezt nem említettem még, de minden fordulóban, valami újat szeretnék csinálni, amit korábban még soha. Ehhez tartom magam és a maszk elkészítése is kihívás volt, sosem csináltam hasonlót, nem tudtam elég vastag lesz-e a latex, megáll-e majd a fül és a homlokom feletti kéreg rész, de mindez csak vasárnap reggel hatkor derült ki. Manófület sem készítettem még soha és arra gondoltam, hogyha jó nagy lesz, akkor majd jobban látszódik... Ezenkívül akartam még valamilyen technikát - látványosat és egyszerűt - mutatni, ezért találtam ki, hogy a szemráncok ide illenének is.

Ha pedig tetszik a színes-manós természet istenem, akkor szavazzatok rám a versenyen, nagyon szeretnék továbbjutni. Május 1. és 6. [akkor van a szülinapom is] között tudtok szavazni, elvileg naponta egyszer. Imádnám, ha újra sikerülne, annak ellenére hogy nem vagyok ismert youtuber és nincs egymillió követőm egyik közösségi médiámon sem. A megosztásokért pedig nagyon hálás vagyok. Nagyon számítok rátok.

http://faceawards.nyxcosmetics.hu/videok


Olyasmit szerettem volna, ami sminkként sem rossz, nem akartam csak odakenni valamit az arcomra. Nagy vonalakban megvolt a lilaság, viszont eredetileg a fakérges oldalra rétegeket terveztem, de ezt az utolsó percben elengedtem. Az átfutó 'gyökerek' gondolata is tetszett, de arra jutottam, hogy az olyan béna lett volna.



A maszkot úgy készítettem, hogy az előző körhöz készült gipszarchoz ragasztópisztollyal hozzáragasztottam egy plusz részt. Fóliába csavartam a fejem, a nyakam, a vállam, majd gipsszel és papírral építettem egy páncélt. Másfél órát bírtam így ki, aztán le kellett vennem, sajnos a vállrész letört. Mivel elég nagy lett ez a dolog, ezért a gipszlenyomat alá kis kéztörlőket hajtogattam, hogy elég magas legyen és ne hajoljon el a friss gipsz rész. Erre anyagból építettem a kérget, amit egy napig száradni hagytam. Erre jött nem is tudom hány réteg latex, hogy elég erős legyen.

A sminkhez használt NYX termékek |

  • Macaron Lippie #Citron, #Orange Blossom, #Violet
  • Slide On, Glide On, Stay On Lip Liner #Nebula
  • Color Mascara #Blue
  • Full Throttle Cream Shadow Stick #Dangerously, #Poison Proper, #Double Trouble
  • Slide On, Glide On, Stay On Eye Liner #Pure White, #Sunrise Blue
  • Pigments #Brighten Up, #Stunner, #Venetian, #Crazed, #Potion, #Metallic Velvet
  • Ultimatte Shadow Palette #Brights 
  • Tame&Frame Tinted Brow Pomade #Espresso
  • Pro Foundation Mixer #Olive, #Warmth, #Deep
  • Mineral Fondation Stick #Porcelain
  • HD Studio Photogenic Finishing Powder 
  • Sweet Cheeks Blush Palette 
  • Hightlight & Contour Pro Palette
  • Glitter Primer 
  • Mixing Medium
  • Ecsetek 02, 03, 07
  • HD Studio Photogenic Foundation #Nude








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe