3/31/2011

Sleek - Original

Ebben a posztban az egyik legújabb szerzeményemet, a Sleek i-Divine Original palettáját mutatom be.

A Sleek hivatalos oldaláról rendeltem. Őszintén bevallom kicsit féltem a rendeléstől, mert mindenhonnan csak azt hallottam, hogy borzalmas a vevőszolgálati rendszerük. Egyszer, még a rendelés előtt pár nappal, írtam nekik, mert a Bohemian palettát nagyon szeretném és gondoltam megkérdezem, hogy esetleg valaha újra kapható lesz-e. Másnap reggel megjött a válasz: nem. T_T Ezt csak azért mondom, mert nekem elég gyorsan válaszoltak, ez nálam piros pont. A rendelésem pontosan 4 nap alatt ért ide, még aznap postára adták. Gondosan becsomagolták, kaptam hozzá egy ajándék mini szájfényt is. Tehát nekem nem volt gondom velük - szerencsére.A paletta maga egy fekete kis dobozkának néz ki, amely 12 színt rejt. Szerintem egész jól záródik, nem lötyög, nincs az a félelmem, hogy egy hónap után magától ki fog nyílni. Akár még utazáshoz is jó lehet, mert a tetejében van egy hatalmas tükör. [Persze nem olyan, mint egy asztali, de egy azért néha külföldön még egy ekkora tükörnek is örültem volna...] Egy duplafejű applikátorral érkezik, ami - ha valakit esetleg érdekel - egészen gumis tapintású. Személy szerint biztos nem fogom használni és inkább az ecseteimre bízom a festékek felvitelének feladatát.
A csomagolásnal két negatív pontja van. Az egyik az, hogy minden paletta teljesen ugyanúgy néz ki kívülről - habár  a hatán fel van tüntetve melyik -, ha valakinek sok palettája van, akkor hirtelen nehéz lehet a jót kivenni a fiókból. Illetve a színeknek nincs nevük, tehát csak úgy határozhatóak meg, hogy "a lila az Original palettából".
A másik pozitív negatívum az, hogy a hátán feltüntetik az összetevőket, de van egy 'tartalmazhat' sor is. Nos, nem tudom hogy hányan tudják mit takar például a C177510...

A Sleek leírása:
"The Original i-Divine palette contains a variety of highly-pigmented colours, ranging from green to purple, allowing you to create endless looks fit for day or night.

The velvet-touch consistency gives full and shimmering coverage to the eye lid for maximum effect. Each of the 12 shades can be applied alone for a dramatic effect or mixed to create a personalised look.

Best applied with the applicator enclosed." 


12 nagyon szép szín van benne, amelyek a fekete kivételével mind fényesek. Kicsit hiányolom a matt színeket, mondjuk minimum egy világos-bőrszínt [és/vagy barnát]. De ez csak az én véleményem.
Nagyon jól lehet ezekkel a színekkel dolgozni, ahhoz képest, hogy szépen csillognak mégis pigmentáltak, jól fednek, könnyű satírozni. Az egyik rózsaszín fekete alapon arannyá változik - igazából nem érzem annyira különlegesnek, egy más szín talán kicsit érdekesebb lenne. A színek egymással jól keverhetők.
Viszont azt kicsit negatívnak tartom, hogy a festékek darabosak. Mármint ha belenyúlok az ecsettel, akkor nem az a bársonyos textúrájú festék, hanem szemcsésebb [a 'pornál' nagyobbak ezek a 'szemcsék'].

A színek:
Egy világos arany, aranyfényű rózsaszín, világos rózsaszín, bronz, fényes barna, aranyfényű keki, matt fekete, lila, sötétkék [vagy kéken csillogó fekete], világoskék, kékeszöld, zöld.

Véleményem szerint lehet vele egyszerűbb-hétköznapibb-natúrabb és bulizós-színes-extrább sminkeket is készíteni. Ha valaki nem szeretne sokat kiadni viszonylag sok színért, akkor maximálisan megéri.[Acsomagolásról megtudtam, hogy 1.1 g méretűek a festékek, szóval ezért az árért tényleg megéri.]

Összességében szerintem nagyon jó vétel volt, biztosan újravásárolnám. Szerintem ennél többet nem érdemes róluk mondani, most következzék pár kép.
6 megjegyzés:

 1. megkaptam végre pár napja a tavaly nov. 11.-én elbarmolt rendelésem után az 50%-os kupont, kifejezetten reménykedek, hogy sikerült végre rendelni. mondjuk már rosszul kezdődik,h 4 napja rendeltem és még fel sem adták.. :/

  VálaszTörlés
 2. szia, megkérdezhetem, h mennyi volt a postaköltség? :)

  VálaszTörlés
 3. Szia!
  Ha jól emlékszem 6 font volt. Ezért megéri többet rendelni. ^_^

  VálaszTörlés
 4. köszi :)nekem az acid-re fáj a fogam o.O :)

  VálaszTörlés
 5. Lányok, ha még aktuális, Magyarországról is lehet rendelni, a MUP-ból ;)

  VálaszTörlés
 6. Igen, én is a MUP-ból rendelek Sleek termékeket (is), hisz ugyan annyiba kerülnek, mint a "hivatalos" (bár én gyárinak hívom, hisz a Magyar is hivatalos) oldalon, de itthon olcsóbb a szállítás.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe