5/18/2011

Kérdés[szerűség] nektek

Még pár hete jutott eszembe ez a kérdés, gondoltam felteszem, mert érdekel ki hogyan látja ezt a helyzetet. Nagyon nehéz egy konkrét és jó kérdést megfogalmazni a témával kapcsolatban. Lényegében arra lennék kíváncsi ki hogy látja a magyar blogoszféra ezen kicsiny részletét. Külföldi társainknál elég ritkán látni drogériás sminkeket, nálunk gyakran.

Tehát: Szerinted jó az, hogy a magyar blogokban sokkal többször lehet találkozni "elérhető" termékekkel, mint mondjuk MAC-kel, Chanellel vagy valami más, drága márkával?


Én majd később megírom, hogy mit gondolok erről. Csak nem szeretnék senkit sem befolyásolni a véleményemmel.

40 megjegyzés:

 1. Mindenképp jó, hiszen sokan leginkább a drogériás árkategóriát engedhetik meg maguknak. Nem mindenki vehet meg mondjuk egy Mac terméket (bár az még a jobb kategória), de egy Chanel kozmetikumot én sem szívesen vennék meg, bár ha nagyon akarnám megtehetném. Egyszerűen nincs kedvem kiadni 10000 Ft-ot egy szemhéjpúderre mikor tudom hogy annyival nem jobb a minősége. Ahogy egy másik bloggerina bejegyzésében is olvastam nemrég, meg lehet találni a hasonló árnyalatokat olcsóbb termékeknél is. Én személy szerint szeretek a közép árkategóriánál maradni. Igyekszik az ember jó terméket keresni korrekt áron :)

  VálaszTörlés
 2. Én személy szerint örülök az elérhető drogériás termékek szerepeltetésének. Általában azokat vásárolom én is. Annak nem látom értelmét, hogy átlag emberek számára elérhetetlen vagy nehezen megfizethető/beszerezhető cuccokkal legyen tele. Csak a szívem fájdulna bele. Én általában ha valami új dolgot akarok venni szétnézek a kedvenc blogjaimon, ki mit ír róla. Jobban hiszek nektek, mint bármelyik reklámnak.

  VálaszTörlés
 3. Én nagyon szeretem Lolly blogját, vagy a Make you up blogot, mert olyan termékeket is bemutatnak, amik valóban nem gyakoriak. Viszont tudom, hogy pl. én ezt még egy jó darabig nem engedhetem meg magamnak, pedig melozok is suli mellett.. de szívesen olvasom, mert tudom, hogy a későbbiekben milyen márkától kb. mit várhatok.
  És szerintem mindenféleképpen jó az, hogy drogériás (olcsó) márkákkal foglalkoznak többen, így senki nem érezheti azt, hogy valamit csak azért nem tehet meg, mert mondjuk nincs elég pénze. És szerintem a drogériás márkák sem feltétlenül rossz minőségűek, csak ki kell tapasztalni, hogy melyik jobb és rosszabb vagy elolvasni a bloggereket akik pont ilyen tapasztalatokkal látnak el minket.
  És tényleg tök sz*r a pénzzel példálózni, de sajnos ez van..:S

  VálaszTörlés
 4. Nekem tetszik, hogy itt-ott megjelenik egy felsőbb kategóriás márka is, de nem csak ezek folynak a képzeletbeli csapból. Hazudik, aki azt mondja, hogy nem venne drágább terméket, ha megtehetné, mert mindenkiben ott van az, hogy "De jó lenne egy Chanel a gyűjteményembe"...na jó, nem feltétlenül Chanel, de hasonló árkategória.
  És ha egyszer tényleg odaállok a Chanel pulthoz azzal a szándékkal, hogy akkor én most veszek valamit, örülni fogok, hogy nem csak külföldi bloggerek véleménye alapján tájékozódok, hanem néhány magyar lány is a segítségemre volt.

  VálaszTörlés
 5. Nekem egy, azaz egy darab MAC (hogy a sokat emlegetett márkát hozzam példának) cuccom van,egy pigment. Azt is akkor vettem,amikor még megengedhettem magamnak, jobb élethelyzetben voltam. Én szinte megszállottként keresem az olcsóbb de legalább olyan jó megoldásokat, és ezért is írom a saját blogomon, hogy nálam high end márkákról nem lesz szó...
  Szeretem olvasgatni a többieket, Lollyt is, Andit is, mert az érdekesség varázsa vonzó, ha ritkább termékekről írnak, de nem csak ezekért olvasom őket, hanem a számomra is hasznos és használható tippekért. Amiket meg is kapok. A drága sminkek meg...a marcipángyöngyök a tortámon.
  Szóval, örülök, ha az itthoni viszonylatokat vesszük figyelembe:)

  VálaszTörlés
 6. Szerintem mindenképpen jó! Ezeket mindenki eléri, akár árban, akár megközelítésileg. Én nem tudnék jelenleg kiadni annyi pénzt egy kozmetikumra, amennyibe a Mac, Chanel...kerül, talán egyszer igen.
  Viszont egyszer-egyszer jó lehet olvasni erről a felső kategóriáról is, 1. álmodozni, 2. ki tudja mikor nyerjük meg az ötös lottót. :)

  VálaszTörlés
 7. szerintem nagyon is jó. bosszantó tud lenni olyan termékekről olvasni, amilyenek nekem nem valószínű, hogy mostanában lesznek. jobban szeretek sok kicsit venni, mint egy nagyot. úgyis nagyjából ugyanazt tudjuk megvalósítani az elérhető termékekből is.

  VálaszTörlés
 8. Egyértelműen jó, legtöbbünk csak a drogériát tudja magának megengedni. ... vagy mondjak jobbat? Ugye volt a Max F. találkozó, abból jönnek a tesztek, és el is hiszem, hogy nagyon jók, de én sokszor azt se engedhetem meg, hogy 3000 ftot kiadjak egy alapozóra, rúzsra stb. Mondjuk úgy felét, vagy max. 2000 ftig? ... Semmi bajom nincs a drágább márkákkal, meg azokkal a lányokkal se, akik high end cuccokról írnak postokat, imádom őket, csak azon kívül, hogy belenézek, csöpögtetem a nyálam, hogy milyen jó :D, nem csinálhatok többet. Sajnos.

  VálaszTörlés
 9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 10. Szerintem is jó, általában a drágább termékek felett el is siklok, egyrészt pénzem sincs rá, másrészt nem is sminkelem magam napi szinten, arra meg bőven elég a Max Factor, L'oreal és társai. :D

  VálaszTörlés
 11. Meli: pont erre gondoltam, amire te, csak dagályosan fogalmaztam meg:)))

  VálaszTörlés
 12. Az gondolom mindenkinek egyértelmű,miért van ez így. Ha a külföldi bloggerekhez hasonlóan nyugodt szívvel vásárolhatnánk felső kategóriás termékeket,mi is megtennénk,és akkor nem állna fenn ez a helyzet. De amíg egy átlagembernek spórolnia kell egy drágább termékre és nem veheti csak úgy meg,addig ez így marad..

  Hogy jó vagy nem jó,ez érdekes kérdés,nézőponttól függ. Amíg a társadalom 80%-a nem teheti meg,hogy havi 30-50ezreket költ sminkcuccokra,addig jó,mivel így tényleg arról hallunk véleményt,amit meg tudunk venni. (kereslet-kínálat ugye..)

  Ugyanakkor ahogy említettétek páran,vannak,akik rendszeresen vásárolnak nagyobb márkákból,szerintem ez elég is,ha érdekel valami,ezeken a blogokon utána nézek vagy egyszerűen megnézem egy külföldi blogon,mit gondolnak a termékről.

  VálaszTörlés
 13. Én nagyon örülök annak, hogy "elérhetőbb" termékeket mutatnak be ezek a blogok. Sajnos nekem sincs ahhoz kedvem, hogy több pénzt adjak ki márkásabb sminktermékekre, ha a minőségük nem megfelelő. Jártam már így, épp ezért keresem az olyan termékeket, amik közép árkategóriások és esetleg jobban teljesítenek márkásabb, nagyobb nevű társaiknál.

  VálaszTörlés
 14. Persze, hogy jó... a luxusmárkák nyálcsorgatásra valók leginkább, legalábbis a legtöbbünknek. Sokkal inkább van így úgymond gyakorlati haszna is a sminkblogoknak, mert az ember tényleg olyasmiről olvas, ami számára is elérhető, el tud lesni egy-két dolgot, és hozzá is tud szólni akár a bejegyzésekhez.

  VálaszTörlés
 15. én úgyvagyok vele hogy legyen vegyesen..
  a drágákat szeretem nézegetni, de az olcsóbbaknak meg a tesztjeit nézem szívesen hogy tudjam érdemes e megvennem

  VálaszTörlés
 16. Megemlítettek, szóval úgy érzem muszáj hozzászólnom, meg egyébként is van véleményem a dologról.:)

  Egyrészt természetesnek tartom valamilyen szinten, sok blogot vezető lány még bőven diák, a zsebpénzükből vásárolnak, és nyilván egyébként sem engedheti meg a többség, hogy high end kozmetikumokat vásároljon, tehát a kereslet-kínálat szinte egyensúlyba is kerül. Másik oldalról én kicsit már unalmasnak tartom gyakorlatilag ugyanazokat a dolgokat látni sok blogon, ilyenkor már sokat számít az, milyenek a képek, hogyan írja meg a blogger a bejegyzést, kit olvasok szívesebben, és mit kezd azokkal a dolgokkal amik a birtokában vannak.

  Én azzal nem értek egyet, hogy nincs szükség a középkategóriás és high end termékek tesztjére, több oknál fogva sem.. Az egyik, hogy hiába vannak bosszantó biztonsági őrök a drogériákban, sok mindent jól ki lehet azért próbálni. Tudom, hogy a nagyobb parfümériákba sok lány/nő nem szívesen megy be komoly vásárlási szándék nélkül, és nem fog a Chanel vagy YSL pultján egy órán át swatcholgatni, szóval igenis jól jönne, ha feltudná előtte térképezni a helyzetet, de erre egyáltalán nincs a magyar blogokon lehetősége. Attól függetlenül, hogy valaki megteheti, hogy vesz high end kozmetikumokat, nem jelenti azt, hogy dobálná is ki a pénzt az ablakon, és venne olyat, ami nem is éri meg az árát. :)

  Felmerül a külföld és az amerikai blogok, de ha jobban belegondoltok, ott sem vesz mindenki Chanelt és a többit, mert igenis rengeteg embernek drága, vagy szimplán drágállja. Pont ezért high end, mert nem elérhető mindenki számára, és a középkategóriás Mac sem. Szerintem a külföldi blogokon utánanézek opció azért is nem tökéletes, mert akkor ezzel a lendülettel nincs is szükség magyar blogokra, a német blogokon is utána tudok nézni a Catrice-nek meg az Essence-nek és a többi európai márkának.:)

  Illetve én még említenék egy kis szeletet, méghozzá azt, hogy én borzasztó kíváncsi vagyok, mivel más, mitől több vagy nem több, hogy tágítsam a látóköröm, és ezáltal is jobb bejegyzéseket tudjak írni, pl ezért ugrottam bele a BB krémekbe is azonnal. Csak akkor tudom összehasonlítani a dolgokat, ha ki is próbálom, és falra mászok attól, ha valaki azt írja, ugyanolyan az Essence szemhéjpúder, mint a Mac, mert ez nem igaz, és mondom ezt annak ellenére, hogy bőven nem vagyok Mac fanatikus, sőt.. És alkot úgy véleményt, hogy látom a blogján, nem is próbálta. Miért ír ilyet az olvasóinak? Ez megtévesztő. Nem gondolok egyébként senkire, már nem is emlékszem melyik blogban olvastam hasonlót egyszer.

  Szerintem egyébként a legjobb egyveleg az lenne, ha minden kategóriából tudnánk vásárolni és véleményezni, illetve lennének olyan blogok is, amik csak a high enddel, csak a drogériással, foglalkoznak, és így tovább (most pl tisztán high end blog nincs ugye). Sajnos ez annyira nem találkozik a lehetőségekkel. :( Nekem a vegyesvágott szimpatikus, igyekszem is úgy írni, hogy a legolcsóbbtl kezdve sok mindent találjatok nálam, de többen írták, hogy örülnek a high end bejegyzéseknek, aki ott volt a La Praire prezentáción biztosan emlékszik rá, hogy ők sem haldoklanak nálunk, sőőőt.. és az nagyobb beruházás mint egy 8000 forintos rúzs, vagy alapozó, amit szintén jó sokáig használhat az ember.

  Bocsi ha kicsit csapongtam, de elsőre elveszett, másodszorra írtam.:)

  VálaszTörlés
 17. Andi köszi, hogy megírtad helyettem a gondolataimat :D én is pont hasonló dolgokon törtem a fejem. Mindenre van kereslet a mi országunkban is különben nem lehetne ezeket a termékeket kapni. Én, mint bennfentes, aki belelátott a parfümériák működésébe, tudom, hogy pl volt és van (és lesz is) olyan limitált kollekció, aminek egyes darabjai hiába kerülnek 10-20ezer forintba elfogy egy héten belül. Úgy vélem, hogy amíg ez a helyzet, addig igenis szükség van mind a két oldalra, még akkor is ha sokkal többen vannak azok akik az olcsóbb márkákat veszik. Hiszen, ahogy írtad is nagyon sok blogger és olvasó még a diákéveit tapossa (de jó is nekik, kis fiatalok :D), nincsen önálló keresetük vagy nem túl sok, de hamarosan dolgozó nők lesznek, akár baromi jó helyen, baromi jó fizuval és akkor persze, hogy szeretnék magukat kényeztetni és drágább holmikat vásárolni. Akkor legalább lesz hol körülnézniük visszamenőleg is, ha véleményeket akarnak olvasni.

  VálaszTörlés
 18. Pontosan, a Guerlain limitált dolgok is rendszeresen hipp-hopp elérhetetlenek lesznek, és talán a legdrágább darabok. Bőven van ezeknek helyük, csak azt sajnálom, hogy nem tudok többet megvenni és megmutatni.. Egyébként nem tudom Lolly te hogy vagy vele, de szerintem hasonlóan mint én, speciel nem hiszem, hogy tudnék csak high end termékekkel foglalkozni, ugyanúgy megtetszene egy olcsó szemhéjpúder ha baromi szép, és ugyanúgy meg akarnám mutatni.:)

  VálaszTörlés
 19. Én szeretem ha vegyesen lehet olvasni mindenféle márkáról véleményeket a blogokban. Aztán lehet válogatni kinek igénye, pénztárcája szerint.

  VálaszTörlés
 20. Névtelen19/5/11 15:51

  Az a baj, hogy nagyon sok blogban az Essence-ről lehet inkább olvasni, vagy NYC, esetleg egy kis Catrice, Miss Rose. Mostanában pedig tele van minden blog a Max Facorral, ami tök jó, de semmi újat nem olvasok soha. Szívesen olvasnék pl. a Max Factor erős fedésű pan stickjéről vagy egy púderéről. De a False Lash Effect már egy kicsit uncsi. Sokan tényleg megálltak, pedig annyi márka található a drogériákban: Rimmel, Maybelline, Manhattan, Astor, L'oreal, Bourjois, Nyx. Akkor a Douglasban is vannak megfizethető márkák. Beyu, Artdeco, talán még az Isadora(bár ezt nem tudom, mert itt nincsen). Akkor amit még hiányolok az az Ó utcai smink bolt sminkjei, aminek van internetes rendelési lehetősége is. Én is próbálok vegyesen vásárolni. És nagyon örülök, hogy van pár olyan ember aki vásárolja a high end márkákat, mert igazából engem nem érdekel mit tud egy Essence szemhéjpúder. Bemegyek és megveszem, ha nem válik be na bumm, odaadom a tesómnak. De azért igen vicces néha, amikor a Chanel és Dior pult körül násztáncot járok. Azért már fájna a szívem, ha nem válna be esetleg. Nem mindegy, hogy 50 vagy 5 euró. És szívesen olvasok róluk előtte sok-sok véleményt. Na de a lényeg, hogy én hiányolom még az elérhető termékek bemutatását is.

  VálaszTörlés
 21. Én is szívesen bővíteném ilyen módon az ismereteimet, látókörömet, hogy drágább dolgokat is veszek, de egyszerűen nem tehetem meg.
  Hát nem tudom ki írhatta azt az Essence szemhéjpúder olyan, mint a MAC, Andi :D, de abból tisztán látszik hogy 1. nem ért hozzá 2. csak fröcskölődni tud, mert irigy.
  Belátom, néha lehet én is az vagyok, amikor látom ezeket a dolgokat, de tartom magam olyan intelligensnek, hogy ne kezdjek el mocskolódni, hanem sóhajtsak egyet :D, és olvasás után továbblépjek... Remélem nem hangzott fellengzősen.
  Viszont amikor meg látom az olcsóbb (essence, catrice) márkák tesztjeit akkor azt mondom, hogy nincs oka senkinek panaszra.
  Nem azért vannak a postok, hogy KÖTELEZŐ megvenni mindent, hanem azért hogy ízlés-pénztárca szerint válogassunk.
  Viszont gyakorlati szempontból a drogériás márkák tesztjei hasznosabbak, mert azok közül reális, hogy meg is tudok venni valamit, nem csak nézegetni a róla készült képeket, ennyi...

  VálaszTörlés
 22. plastictinkerbell-nek teljesen igaza van, osztom!

  VálaszTörlés
 23. Noémi olyat azért nem látsz mert nem kapott senki.:)

  VálaszTörlés
 24. Névtelen19/5/11 16:42

  Andi igen gondoltam, csak most azok izgattak az elmúlt hetekben és senkinél sem láttam. :) Szóval ha valakinek van ne dugdossa. Posztoljon róla!:D

  VálaszTörlés
 25. Mivel nekem jelenleg nem hasznos a drágább márkákról írt információ, ezért nekem az a jó, ha olyan blogot találok, ahol drogériás sminkekről van szó. Igaz mindig ugyanazokról ír mindenki, de így legalább tudom mi a jó :)

  VálaszTörlés
 26. Andi: abszolút igaz :D! engem egyáltalán nem érdekel hogy mennyibe kerül ha beleszeretek így is úgy is megveszem, hogy meg tudjam mutatni, hogy mennyire gyönyörű! És ez lehet akár egy eurós boltban található nevenincsen 500 Ftos paletta is! És tényleg a guerlaint viszik el mindig a leghamarabb pedig tök drága :D pl a csillámspray-t karácsonykor... tavaly nekem már nem jutott :D

  VálaszTörlés
 27. Én időben lecsaptam rá, de de pár nappal később már nem volt haha.:D Szerencsére pont külföldön vettem, és nem akartam belegondolni sem, hány forintnak felelt meg..

  VálaszTörlés
 28. De egyébként megjegyzem hogy ugyan természetesen nagyon nem összehasonlítható a MAC és az esssence, de én pl találtam olyan szemhéjpúdert náluk, ami nagyon hasonlított színre is és állagra is, meg pigmentáltságra is, mint a MAC-é. ritkán, de van ilyen is.

  VálaszTörlés
 29. Hú, de sok komment lett. Erre azért nem számítottam.

  VálaszTörlés
 30. Lolly pont ez az, neked esetleg el is hinném, pont ez lenne a poén az egész blogolósdiban.:)

  VálaszTörlés
 31. Még nem olvastam vissza mindent, így nem fog befolyásolni abban, amit gondolok.

  Alapvetően úgy látom, hogy ez jó - nekem mindenképpen, mert mielőtt elkezdtem volna a blogot, addig nem mentem be egy DM-be vagy Rossmannba sem. Amikor megnyitott nálunk a MAC megvettem az első valóban fekete szemfestékem és beleszerettem. Nem is nagyon akartam mást venni, mert amiket nagy nehezen megvettem a drogériákban, valahogy nem voltak jók nekem. Viszont a magyar blogok hatására próbáltam ki az Essence-t [azóta sem invesztáltam másba, mert egyszerűen a rossz emlékeim visszatartanak].
  Ez az egyik, a másik pedig az, hogy kíváncsi is voltam az Essence, mert rengetegen imádják. Mit mondjak azoknak, akiket olvasok, ha nincs a "legnépszerűbb" márkához képest viszonyítási alapom.

  Bennem a kérdés akkor merült fel először, amikor valaki gyakorikérdéseken megjegyezte, hogy minden magyar blogger kis nyomoronc, mert külföldi társaikat akarják utánozni [nem így volt, de valami hasonló], de nekik nem telik MAC-re, meg Chanelre, noéspersze nálunk nem lehet venni NARS-t és MUFE-t. Mindegy, ennek az illetőnek nem osztom a véleményét távolról sem.

  Igazából nekem voltak drágább dolgaim - vagyis még mindig megvannak -, de egyszerűen nem használom őket. Nem azért, mert sokba került és sajnálom... Najó, a limitált dolgokat mindig sajnálom kicsit. De egyszerűen nem értettem meg, hogy egy MAC-nél drágább dologra miért adjak ki pénzt, ha nem működik. Hogyha lenne állandó fizetésem - ami remélem hamarosan lesz és kilépek a diákkorszakból -, akkor valószínűleg az eddigi komfort zónámból is ki fogok lépni. De például én sokszor úgy vagyok, hogy csak hüledezek mennyibe kerül egy drogériás akármi és minimálisan kevesebb ráfordítással vehetek egy MAC-et, akkor inkább azt választom. [De az is tény, hogy betegesen fanatikus vagyok.]

  Nem tudom, mit szerettem volna még írni. Ha eszembe jut úgyis megírom. ^_^

  VálaszTörlés
 32. Hihetetlen, micsoda buta, tapló és irigy kérdéseket tudnak megfogalmazni azon az oldalon x)

  VálaszTörlés
 33. Névtelen19/5/11 18:42

  Én meg úgy vagyok ezzel, hogy szerintem minden márkának megvan a maga specialitása. Amire lassacskán ráérezhet az ember. Pl. nekem látványra a MAC spirálok nem tettszenek. A pirosítói viszont valami eszméletlen jók. Látványra! Mivel nekem egy darabom van, de ha olyan a többi is akkor a legjobbak amit eddig próbáltam. A Catrice rúzsai tök jók, de a szempillaspiráljai nem az igaziak. A Guerlain egyszerűen gyönyörű, nem is lehet rá mást mondani. El is csábított a szemhéjtusa, de úgy gondoltam körbeszaglászom előtte egy kicsit. És jól is tettem, mert semmi jót nem olvastam róla. Én egy kicsit jobban örülnék ha több high end márkával foglalkozó blog lenne. Sok-sok képpel. Andi siess a Chanel-es dobozkával abban sok jót láttam ami érdekel.:D

  VálaszTörlés
 34. Andi :D

  Monday: ezek az idióták a gyakorikérdésen te jó ég... én még életemben nem is néztem meg azt az oldalt de most mindjárt megkeresem

  VálaszTörlés
 35. Névtelen19/5/11 20:04

  Lolly én alapjában véve, nagyon nyugodt ember vagyok. De egyszerűen ha oda felmegyek úgy érzem csak ártok a szépségemnek:D Rólam is van egy olyan kérdés, hogy tényleg csak 4lábujjam van? Na ne!

  VálaszTörlés
 36. :DDD

  Amúgy Andival egyetértek nagyjából és még nagyon sok mindenkivel. *.*

  VálaszTörlés
 37. Félreértések elkerülése végett nem azt írtam én sem,hogy nálunk nem fogynak el a drágább cuccok,hanem azt,hogy külföldön több réteg meg tudja engedni magának,míg itthon tudjuk jól,hogy diákmunkából például nem fogunk sem Macet,sem Chanelt vásárolgatni. Teljesen más értékrendben élünk,ott természetes a Mac,itthon meg sokaknak luxus.

  Habár lehet,hogy csak saját magamból indultam ki,mivel a diplomámmal is negyedannyit fogok keresni,mint amennyi elég lenne..:D De akkor nyilván fogok néha ezt-azt venni,mindenesetre nem érzem úgy,hogy több high end cucc tesztjére lenne szükség..

  VálaszTörlés
 38. plastictinkerbell: neeeeeeeeeeeee te úristen, ezek komplett hülyék de komolyan. Egyébként most jövök onnan, kegyetlen, hogy mennyire nem látnak bele a dolgokba és csak pocskondiáznak, de az a legjobb, ahogy a külföldi bloggerekhez hasonlítgatnak minket...

  VálaszTörlés
 39. Mmoiselle19/5/11 21:49

  Sziasztok!

  Nagyon lelkes beauty-blog olvasó vagyok, de kommentelni sosem szoktam sehol, annak ellenére, hogy napi szinten olvasom szinte mindannyiótok blogját. :) A feltett kérdés mégis arra indított, hogy billentyűzetet ragadjak, mert már bennem is sokszor megfogalmazódott hasonló.

  Előre leszögezem, hogy semmi problémám nincs azzal, hogy a fiatal bloggerlányok a számukra elérhető, olcsóbb árkategóriájú termékeket (pl. essence, Catrice) használják és nyilvánvalóan ezekről is tesznek fel teszteket, de ezeket én személy szerint - kevés kivétellel - át szoktam ugrani.

  Azért olvasok ilyen blogokat, hogy olyan termékekkel ismerkedhessek meg, amik valami miatt különlegesek, akár azért mert nálunk nem kaphatóak vagy azért mert olyan high end termékek, amelyek tényleg olyan árkategóriában mozognak, ahol már érdemes megfontolni, hogy a sok közül melyikre essen a választásunk. Nincs - hozzátok képest :) - túl sok dekorkozmetikai termékem, ritkán is vásárolok ilyeneket, de azok inkább parfümériában kapható márkák termékei (többnyire Estée Lauder, Chanel, Dior persze van pár L'oreal, Max Factor és egyéb drogériás is), de én mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy ne minden esetben a mennyiség, hanem a inkább minőség mellett tegyétek le a voksotokat.

  Próbáljátok ki, hogy mondjuk 2 hónapig nem vesztek semmit és összespóroltok valami komolyabb és vágyott darabra a heti 1-2 mini haul helyett, ami hozzáteszem, hogy anyagilag lehet, hogy közel annyira jön ki árban, mintha csak 1-1 drágább terméket vennétek. Persze ez alapvetően megnehezíti a mindennapi blogolást például, de nem teszi lehetetlenné.

  Szóval a feltett kérdésre összességében azt válaszolnám, hogy egyáltalán nem zavarnak az olcsóbb kategóriás termékek tesztjei, de nagyon örülnék, ha több high end kozmetikum tesztjét olvashatnám :)

  VálaszTörlés
 40. Megfogadtam, hogy csak akkor veszek MAC terméket, ha lesz saját fizetésem. Még iskolába járok, nem sikerült diákmunkát vállalnom, és már néha így is pofátlannak érzem magam, hogy a szüleim "pénzelnek".

  A cotcot-on találtam egy jó hozzászólást a drogériás sminkekről, ide is másolom, hasonló véleményem vagyok az íróval: "ezek a dekorkozmetikumok olyanok, mint öltözködésben a new yorker, cipőkben meg a deichmann - ugyanazt kínálja, mint a "nagyok", csak mérsékelt árfekvésben, ennek megfelelően mérsékelt minőségben is. nyilván a termékeikkel nem a max factor meg a mac célközönségét akarják elhódítani, szóval felesleges is nagy márkák neveivel dobálózni, de magamfajta csóró egyetemistáknak tökéletesen megfelel. "

  A high-end termékekről az a véleményem, hogy szépek, szépek, de nem szoktam elolvasni a teszteket róluk. Ismerem magam, és tudom, hogy sosem adnék annyi pénzt egy kozmetikumért. Ez van, nagyon smucig tudok lenni :D

  N.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe