8/31/2011

Kallos - Flat Iron Spray + Shine Curl Essence

Még májusban vettem ezt a két terméket, de igazából csak az egyikre lett volna szükségem, mint később rájöttem, mindenesetre, ha már így adódott, akkor elhasználom őket. Először külön-külön posztot akartam, de annyi különbség nincs, hogy ez szükséges legyen.


A Kallos gyártja mindkettőt. Épp tegnap olvastam azt róluk, hogy ők azok a cég, akikről nem igazán tudunk semmit, de a termékeik mégis nagyon keresettek. Ezen felbuzdulva meg is néztem a honlapjukat.
Flat Iron Spray avagy a KJMN Hővédő Hajvasaló Permet
Azt kikövetkeztettem, hogy ez a KJMN egy termékvonal lehet, amibe a hajápolók, samponok, hajformázók, stb. tartoznak, de nem jöttem rá, ez a rövidítés/név minek köszönhető. Próbáltam összeolvasni, hátha úgy okosabb leszek, nem így lett. Ha valakinek van ötlete vagy információja írja meg! :)

Szerintem mindkettejük csomagolása teljesen rendben van. Olyan fodrászos-minimál design, a körök nagyon ötletesek. A pumpa nagyon jó, a permet nem túl nagy, inkább csak akkora, ami még pont célba ér a hajra és nem a szoba bútorzatán köt ki a fele. Fény felé fordítva pedig látni meddig van tele, könnyen le lehet csavarni a pumpát, tehát ha elfogy is tudok majd benne valami mást tárolni [az ecsettisztító a legesélyesebb].

Az illatát tekintve elég kellemetlen, olyan dauervizes, de annál enyhébb. Az összetevőknél be is igazolódott a gyanúm: kén van benne.

Azt írja a csomagolás, hogy száraz hajra fújjuk rá, aztán használjuk a hajszárítót/vasalót. Ennek ellenére én nedves hajra fújom rá, hiszen azt akarom, védje a hajam a hőtől [hajszárító]. Még sosem próbáltam más hővédő/hajegyenesítő spriccnit vagy kencét, de azt kell mondanom, hogy az első húzás után egyenes lesz a hajam vasaláskor. Ez az én extra vastagszálú hajamnál nagy eredmény, ugyanis régebben többször kellett átmennem ugyanazon a  tincsen, hogy egyenes legyen, általában múló dolog is volt.  Ezzel a permettel sokkal gyorsabban végzek a hajvasalással és a hajam egyenes is marad. Másnap már hullámosabb egy kicsit, de nekem, akinek a legapróbb nedvességtől is csigákba göndörödik a haja, szerintem maga a megváltás. A frissen vasalt hajam selymes és fényes. Viszont 3 naponta hajat mosok, mert a harmadik napra nagyon száraznak érzem, ezen nem változtatott, nem érzem szárazabbnak a hfejszőröm tőle, nem lesz kellemetlen tapintású, mint a dauernél.

Méretét tekintve 200 ml és fodrászkellékesnél 550 forintért vettem.

Shine Curl Essence azaz KJMN Volumennövelő Fényeszencia

A csomagolására ugyanaz igaz, ami a Flat Iron Spray-re, annyi különbségre, hogy itt a körök és a szöveg nem vörös, hanem magenta. Arra gondoltam ennek kapcsán, hogy én például a polcról sosem tudom melyiket veszem le, ha csak odanyúlok, mert nagyon egyformák, lehetne a szín kicsit élesebben eltérő.


Az illata engem a muskátliéra emlékeztet, a színe viszont kék. Ettől nem kell félni, nem látszik a hajon.

Az előző termékkel összehasonlítva tőle valamicskével puhább és fényesebb lesz a hajam, a plusz dúsításról nem is beszélve. Sokszor ezt használom hővédőnek is, azzal a különbséggel, hogy tőle nem marad egyenes a hajam. Nehéz ezt elmagyarázni, a "normális" hullámaimnál nagyobbak -kisimultabbak - a tincseim, de nagyon szépen. Ha nem vasalom ki a hajam, csak ráfújom, majd átfésülöm, akkor pedig a normális méretű hullámaim jönnek elő, csak sokkal zabolázottabban. Nem tudom kinek mennyit mond - hullámos hajúak előnyben -: másnap reggel kevésbé vagyok kócos és tűnik reménytelennek a fésülködés.

200 ml és 650 forintba került egy fodrászkellékesnél.

Ti használtok valamilyen hajfényt/hővédőt/hajegyenesítőt? Mit?

10 megjegyzés:

 1. Nagyon köszönöm ezt az írást, nem göndör hajam van, de erősen hullámos és nemnagyon találok arról írást vagy videót, hogy mit tegyek, ha csak hullámosítani szeretném a hajam, azt viszont rendezettre.
  Kipróbálom és kérlek, ha van még ötleted hajas poszthoz, jöjjön! :)

  VálaszTörlés
 2. Általad lett egy Kallos nagybevásárlásom, amúgy is ideje volt már, de megadtad a kezdőlöketet! :-)

  VálaszTörlés
 3. Tényleg rejtély a "márka" , Mr. Kallos áll mögötte :D nekem egy pumpás fél litykós hajregeneráló pakolás van 500 ft körül lehetett, a szőkített hajammal igencsak szenvedélyes szexuális viszont ápolnak :D nagyonjóóó. Most kíváncsi vagyok ezekre, hogy a pakolással együtt mit tudnak, kár hogy nem lehet minden sarkon venni .

  VálaszTörlés
 4. vicces, én korábban azt hittem hogy magyar, de kiderült, hogy olasz, az olaszok pedig tudnak... én legutóbb hajfestéket vettem tőlük és leverte a kb 4szer olyan drága majirelt... csodaszép lett tőle a hajam, mert argánolaj van benne (ez most a legújabb szépségápolási csoda) szóval csak ajánlani tudom én is

  VálaszTörlés
 5. Imádom ezeket a hajra valókat! Nekem a narancssárga körös sampon van, de 1 éve nagyon máshoz sem nyúltam! Tetszik a második termék, lehet beszerzek egyet énis :)

  VálaszTörlés
 6. huu most ezzel felkeltetted az érdeklődésem. május óta gondolom már látod, hogy tényleg védi a hajad vasaláskor? mert én most fogok újra átállni rá és kéne valami ami védi és nem horribilis összegű..

  VálaszTörlés
 7. Ha az számít annak, hogy védi a hőtől, hogy nem törik annyira a vége, akkor igen.

  VálaszTörlés
 8. igen:) és szerencse h ezt irtad mert du. vettem én is egyet és tök örültem mert itt csak 440 Ft volt. nem mintha az 550 sok lenne de azért mégis.. az élet apró örömei.:)

  VálaszTörlés
 9. Szia. Én már nagyon régóta használom a Kallos termékeket, mint a hajamra, mint a testemre, és csodálatos. Imádom minden terméküket, a szempillaspiráljuk egyszerűen csodálatos! A szempillám kétszer akkora ha kipillázom :) Imádom.
  Na és kérdésem, hogy vettem hajkiegyenesítő spray-t, ami hővédő is egyben, egy kék csomagolású Kallos termék, de azt írja nedves hajra fújjuk, de véleményed szerint,akkor ezt én fújhatom szárazra is, ahogy te a száraz helyett nedvesre? előre is köszi :)

  VálaszTörlés
 10. Névtelen10/5/13 10:42

  Mindegy, hogy a hővédőt száraz vagy nedves hajra fújod, ugyanazt a hatást váltja ki. Védőréteget képez a hajszálak köré. :)
  Eddig biztos voltam benne, hogy magyar márka, de most elbizonytalanítottatok. A KJMN-ből a KJ elvileg Kallós Jánost jelent, aki 1978-ban alapította a céget Magyarországon, de lehet, hogy a termék egyébként olasz... most a két lánya vezeti a céget, de nekik a nevük nem derült ki a leírásból, amit olvastam. Lehet, az MN a lányai keresztneveiknek a kezdőbetűi. Üdv.

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe