11/19/2011

POWER! POWER! POWER! az az a Fashion Video Festival Budapest 2011

Pár napja, talán tegnap, már kérdeztem facebookon, hogy lesz-e köztetek olyan, aki ellátogat erre az eseményre.

"Fashion is having an affair with cinematic media, video in particular. After all, clothing only becomes fashion when dresses come to life, when narratives, however loose, materialize, when atmospheres gather around silhouettes." 
Alessio Nessi

Tavaly Baksa Zsófia stylist és Abodi Dóra divattervező hívta életre  a FVF-t, céjuk a figyelemfelkeltés volt: az újmédia adta lehetőségekre, a hazai divat népszerűsítésére, illetve a nemzetközi divathullámokba való bekapcsolódásra.

Az idei fesztivál jelszava a Power! Power! Power! és november 21-26. között a Design Terminál ad helyet neki. Az első 2 napban a versenyblokkokat vetítik, 24-én pedig japán napot tartanak, és az aznapi jegybevételt jótékonysági célra fordítják. Napi jegyet a helyszínen lehet venni.
Jegyárak: napijegy [kedd-péntek] - 1500, [szombat] 2000; hetijegy - 4000 ropogós magyar forint."A fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő digitális divathéten a nemzetközi meghívottak mellett a magyar divattervezők, fotográfusok, videoművészek és a teljes divatszakma egy új megjelenési platformmal gazdagodik: a megszokott kifutós divatbemutató helyett az új kollekciók divat videókkal kerülnek prezentálásra.

Amellett, hogy nemzetközi fesztiválként kívánunk működni, egyben szeretnénk megteremteni a magyarországi divatipar hiteles prezentációs fórumát, amely lehetővé tenné, hogy mind itthon, mint külföldön ismerté váljanak a magyar designerek, valamint megkezdődjön a művészek és a teljes divatipar közötti párbeszéd egy izgalmas és jövőbemutató esemény keretében. Ehhez kívánunk megfelelő színvonalú kommunikációt és infrastruktúrát biztosítani, mind az offline és online média, illetve a divatszakma és a nagyközönség bevonásával.

A divatvideó, mint új médium az utóbbi pár évben nagyon gyorsan népszerűvé vált a nemzetközi divat szcénában, hiszen ez az a látványos és költséghatékony prezentációs mód, amellyel a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által generált változásokkal és munkáikat a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.

A video screeningek mellett a fesztivál számos new mediával és divattal kapcsolatos programokat kínál. A magyar pályamunkák screeningje mellett a versenyen kivűli információs vetítéseken számos, itthon még sehol be nem mutatott nemzetközi videoanyagokat is bemutatunk, illetve petcha kutcha előadások, interaktív előadások, filmvetítések várják az érdeklődőket."

Forrás és részletes programot itt olvashattok. 

2 megjegyzés:

  1. Mi, bloggerek (mashKULTURE Juicy, Fashion-Guide, Ourfashion, Ourstyle, Hestyle és én) pedig szintén szavazunk és egy speciális Blogger Díjat adunk át a fődíjak és egyéb ajándékok mellett! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez tök jó, nem is tudtam. :)

    VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe