11/20/2011

Too Faced - Eye Love paletta teszt/review

A beautybay.com-ról rendeltem ezt a palettát és olyan 3 hete érkezett meg. Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni a Too Faced szemfestékeit, egyszerűen képtelen voltam választani melyik palettát rendeljem. Ez a paletta segít választanunk, mert 2-2 színt tartalmaz a másik négyből - a Naked, a Nude, a Romantic és a Smokey eye-ból. Illetve kapunk hozzá ajándékba egy mini Eyeshadow Insurance, így azt is kipróbálhatjuk.I ordered this palette from beautybay.com and I got it for 3 weeks now. I really wanted to try out Too Faced eyeshadows, but I was confused which one I should have. This palette is a kind of preview of the four others - Naked, Nude, Romantic and Smokey Eye. It contains 8 eyeshadow in total, 2-2 colors from each palettes.
Tetszik ez az egyszerű csomagolás, semmi felesleges giccs. Maga a paletta elég picike és minden palettát más-más színű csík jelez. A csíkok felett pedig van egy leírás, hogy abból a 2 színből milyen sminket tudnánk csinálni - mind majdnem teljesen ugyanolyan, ezt sérelmezem is, mert érdekesebb lenne, ha mind a 8 színből adna ötleteket vagy a formák és a színek elhelyezése lenne különböző. Illetve azt is megnézném [inkább nem], aki azt a brutális ezüstöt felkeni egészen a szemöldökéig...

I like this simple packaging, no unwanted kitsch. The palette itself is quite small and different colored stripes mark every single palettes. On every strip there's a "how to". The recommended looks are very similar, using 2 colors only - it would be more interesting  if those present eye make-ups using more than 2 colors or the shapes/color placement would be different. Oh, I one more thing that I can't understand: who would wear that brutal silver eyeshadow underneath the brow bone?!A másik, ami nem tetszik: minden szemfesték körül arany keret van, de ahogy a közeli képeken is látszik, a lyuk nagyobb, mint maga a szemfesték és helyenként nem is áll egyenesen. Úgy gondolom, hogy egy palettára, ha már kiadok [mivel a forint elég gyenge] majdnem 10 ezer forintot, az bizony legyen igényes, ne pedig összecsapott. Most pedig nézzük a színeket!

I dislike that every eyeshadows have a golden frame, but the hole where the shadows are sitting bigger than the pan. [You can see it in the pictures.] I think if I pay 27 pounds for a palette like this it should stand of high strandard, not a slapdash. Let's move on the colors!

A festékek textrúrája nagyon selymes, szinte már krémes. Az egyetlen problémám a matt színekkel az, hogy bázis nélkül elég gyengén teljesítettek a mintákon.

Thw texture of the eyshadows are very silky nearly creamy. My heartache is: matte colors perform poorly on swatches without a base.


A színek az alkaromon, bázis nélkül, természetes fényben.
Swatches on my forearm - without a base in natural light.

Heaven [Natural Eye] - Ez egy matt világos tojáshéjszín, alig üt el a természetes bőrszínemtől, tehát számomra nagyon jó szemöldök alá.
This is a pale eggshell color pretty similar to my natural skintone, it would be a great highlighter underneath my brow bone.Push-Up [Natural Eye] - Metálos réz.
Metallic copper.Silver Spoon [Smokey Eye] - Metálfényű ezüst - igazi ezüst szín, még magában is brutális.
Metallic silver - a real silver, shockingly great. Smolder [Smokey Eye] - Matt fekete - nekem sajnos ez nem igazi fekete és nagyon porol.
Matte black - this is not enough black for my taste.Satin Sheets [Naked Eye] - Ez egy érdekes szín, mert arany fényű rózsaszínnek néz ki, de áttetsző. Ezt el tudom képzelni highlightnak, vagy csak szemre - amolyan ott van, de mégsem. A képeken elég darabosnak tűnik.
Interesting color, golden pink, great for highlighting because it has a frost finish. Looks a little bit chunky in the pictures, but I think it goes on so smooth.Like a Virgin [Naked Eye] - Matt barnás szürke. Szerintem a szem árnyékolásához nagyon jó, de az alkaromon bázis nélkül alig teljesít, ennél sokkal intenzívebb.
Matte taupe. Great for deepen the crease, but without a base it's poorly.Honeymoon [Romantic Eye] - Fényes óarany. Összességében ő lett a kedvencem, nagyon krémes, szépen csillog a napfényben.
Shiny metallic  antique gold. This is my favourite in this plaette, very smooth, shines like wonder in sunlight.


Ever After [Romantic Eye] - Metálfényű csokoládébarna - csak azért nem ő a kedvencem, mert nagyon porol, a pigmentáltságát viszont jól muattja, hogy a tetoválásom majdnem teljesen elfedi egy húzással.
Metallic chocolate brown - it makes a mess, very dusting color, but beautiful. you can see how pigmented this is - almost covers0 my tattoo perfectly.


Alapvetően ez a paletta sokat segített, hogy sikerüljön eldöntenem a Romantic Eye-t szeretném majd megvenni legközelebb. Összességében ajánlom, mert 8 különleges szín van benne; jó a festékek minősége, selymesek; könnyen satírozhatóak, mégis pigmentáltak. Jó hétköznapokra vagy különleges alkalmakra; vannak benne matt színek, tehát nem kell mást elővenni például a mélyítővonalhoz vagy a legdurvább füstös szemhez. [Hozzám hasonlóan lustáknál ez előny.]


This palette helped me to make a decision which one I want next. On the whole I highly recommend this baby, because houses 8 great and fancy eyeshadows; the quality is high, the texture is smooth and easy to blend even so pigmented. Good for everydays  or special occasions; we don't need to use another palette for deepen the crease or make extreme smokey eyes.Nektek hogy tetszik ez a paletta? Próbáltátok már a Too Faced-et?
How do you like this plaette? Did you try Too Faced eyeshadows?

2 megjegyzés:

  1. Nekem a Romantic Eye van meg, főleg a matt színeiért szeretem. Jól pigmentált, tartós, kedvenc. :)

    VálaszTörlés
  2. Ünnepi alkalmakra jobban el tudom képzelni ezt a palettát, ugye az arany meg ezüstös színek miatt, de a többi jól kiegészíti szóval egyetértek, hétköznapra is jó. Nekem amúgy tetszik a fekete színe! Bár a képen is látszik, hogy csak ez a szín poros felül egy kicsit a többi krémesebbnek tűnik. Jó ez a márka csak néha a giccses csomagolástól elmegy tőle a kedvem :D

    VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe