6/03/2012

Peggy Sage szemfestékek - Fumée, Nuit, Savanna Chic - teszt

Múlt hónapban jártam a magyarországi Peggy Sage boltban, igaz nem csak ez a márka található meg náluk, hanem még számos más is. Ez a bolt egy sminkfanatikusnak mag a földi mennyország. A kiszolgálás kiváló, az eladó hölgy készségesen segít, mesél a termékekről, mindent ki lehet próbálni - mondjuk úgy, hogy szerintem minden boltban így kellene foglalkozni a vevőkkel. Végül csak három szemfestéket vettem elsőre, de még biztos visszalátogatok, még párszor...


A festékek - ugyanúgy, mint a többi préselt termék, például a pirosítók és púderek - megvásárolhatóak rendes kiszerelésben és utántöltő formájában is. A szemfestékek egyenként 3 grammosak. Személy szerint az utántöltőket jobban szeretem, mert kevesebb helyet foglalnak és belátásom szerint környezetbarátabbak is valamennyire. Náluk kis tojás formájú műanyagból kell őket kipattintani, én csúnya-rossz blogger voltam és ezeket nem fényképeztem le, sőt magukat a papír kártyákat is elkevertem valahova, pedig direkt megtartottam őket. Ha valaki kíváncsi milyenek becsomagolva, akkor kattintson ide. Emlékeim szerint a kártyákon rajta vannak az összetevők. A külcsínt tekintve még azt megemlíteném, hogy a kidomborodó logó mennyire ötletes, különleges hatást kölcsönöz, habár rendszeres használatnál hamar eltűnik.

A boltban kipróbált festékek textúrája nem azonos. Itt nem csak arra gondolok, hogy vannak csillámosak, mattak és selyemfényűek. Úgy tapasztaltam, hogy a mattak a bőrömön kevésbé fognak, viszont a selyemfényűek álomszerűen siklanak. Nem mernék arra megesküdni, hogy a festékek direkt illatosítottak-e vagy sem, de van illatuk, ráadásul olyan, ami nekem nem tetszik. Ez a bőrön nem tart kifejezetten sokáig, de ha valakinek jó a szaglása és figyel, azért minimálisan érződik. Ezt leszámítva elégedett vagyok a festékekkel, mert jól lehet őket satírozni, pigmentáltak, építhetőek a színek és alapon nálam tartósak is.


A Fumée egy világos szürkéslila selyemfénnyel. A textúrája káprázatosan puha, szinte krémszerű, könnyen lehet szépen satírozni, de pigmentált és építhető - így az egészen finom lilás fénytől kezdve a teljesen olyan színig, mint magában a potban, bármi elérhető. Nagyjából ugyanez igaz a Nuit-re, csak ő egy kissé ezüstös fényű nagyon sötét kékeszöld. A Fumée a Nuit-nél egy hangyalábnyival mattabb. A Savanna Chic limitált darab, egy valódi arany, ami elképesztően, megbabonázóan ragyog még természetes fényben is, nem csak napsütésben. Hiába gyönyörű, az én ízlésemnek kicsit darabos.

Minták MAC Soft Ochre paint poton természtes fényben és vakuval:


Mindent összevetve meglehetősen jó festékek, főleg, ha körültekintően választunk közülük. Ha jól számoltam 51 állandó szín van belőlük, mellette még rengeteg duo, paletta, égetett ásványi és por állagú szemfesték is. A most bemutatottak bolti ára 1400 forint, ami 3 grammért kedvező - bizonyos feltételekkel kiváltható a 20%-os kedvezményre jogosító VIP- és a szakmabelieknek 50% mínuszt jelentő PRO-kártya is. Adnék rá szívesen egy ötöst, mert ár-érték arányban szinte verhetetlen, ha a professzionális versenytársak - Kryolan, Ben Nye, MAC - mellé teszem őket, de az illata miatt csak négy és felet kap. 4,5/5

Szépségakadémia Kft

A bolt Budapesten a Deák tér közelében, a Király utca 8-10. szám alatt található, ahol öt francia márkát kínálnak a vásárlóknak. Ezek a Peggy Sage, a Dr Adam, a Sens & Spirit, az A.S.B. és a Sahlini. Ez utóbbi parfümöket takar, melyeknek kiváló az illata - nálam kívánságlistások jelenleg. Ha valaki szeretne még róluk olvasni, akkor keresse fel a hivatalos weboldalukat vagy megnézhet több képet a boltról és a kínálatról naprakész információkkal kiegészítve facebookon.

Akik még írtak róluk és színek tekintetében hasznos az Calo(z) és Adryenka, rajtuk kívül pedig Edinánál láthatunk egy Peggy Sage barackos körömlakkot.

Ti ismeritek a Peggy Sage márkát?

9 megjegyzés:

 1. Névtelen3/6/12 15:41

  Gyönyörűek ezek a színek! Nem tudod véletlenül, hogy a kedvezményre feljogosító kártyához mire van szükség, hogy kiváltsd? Papírra, hogy szakmabeli vagy?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A PRO kártyához kell valami szakmai igazolvány, sminkes oklevél vagy újságban megjelent referencia, ilyesmi.

   Törlés
  2. Névtelen3/6/12 17:18

   Tehát ha viszem magammal a sminkes oklevelet, az elég? Oké, köszönöm az infót. ^^

   Törlés
  3. Úgy tudom igen, ott helyben ki is állítják neked a kártyát. :)

   Törlés
 2. Szerintem pont a darabossága teszi olyan "igazi" arannyá. :D

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépek. Szólni kellene nekik, hogy felejtsék el az illatanyagok, mert picikét ijesztő. Szuper minőségűek, és gyönyörű színeket árulnak,de ez tényleg visszavesz az értékéből picit.

  VálaszTörlés
 4. Pont a napokban gondolkoztam rajta, hogy érdekes módon most nem túl sok sminktermék van a képzeletbeli kívánságlistámon. Sikerült növelni ezt a számot, ez az arany gyönyörű.

  VálaszTörlés
 5. Engem a folyékony tusok fogtak meg, sehol nem láttam akkora színválasztékot...

  VálaszTörlés
 6. Én megtaláltam egy webáruházban (Szépségtrend) is a termékeket! A fumée gyönyörű!

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe