7/20/2012

Kjaer Weis - Blue Wonder - teszt, minták

Ez az a poszt, aminek megírására a legjobban vágytam az elmúlt egy hónapban, de különféle okok miatt valahogy sosem jutott rá elég időm. Ma a Kjaer Weis egyik szemfestékéről lesz szó, a Blue Wonderről, amihez jobb nevet nem is találhattak volna. Ez a márka elég új nálunk, így először írok pár sort róla, aztán közelebbről is bemutatom eme kék csodát. A Kjaer Weis is azok közé a különleges, luxus kozmetikumok közé tartozik, amelyekkel a Madison Parfüméria kínálata az utóbbi időben bővült.


A Madisonban tartják a legkülönlegesebb sajtótájékozatókat és nemcsak azért, mert a bolt gyönyörű, hanem azért, mert közelebbről megismerhetjük a luxus márkák mögötti embereket is. Így volt ez a Sepai esetében is, egy hónapja pedig Kirsten Kjaer Weis volt jelen.

Amerikai márkáról van szó, Kirsten 20 éve él és dolgozik az Egyesült Államokban, habár ő maga dán származású. Elmondta, hogy sminkesként szeret kézzel dolgozni, mert könnyebben lehet például úgy felvinni a krémpirosítókat, illetve azt, hogy amikor belekezdett a saját kozmetikai vonalába, akkor a pirosítók állagáról, a használhatóságról határozott eléképzelése volt, ahogy arról is, hogy a szemfestékeknek nagyon pigmentáltaknak kell lenniük. Szeretett volna valami egyedülállót, modernet és előremutatót alkotni. Mivel számára fontos az egészség, ezért egy olyan vonalat szeretett volna képviselni, amiben a kiváló minőségű, biztonságos és természetes összetevők találkoznak. Ahol a termék különleges formulája összekapcsolódik a csomagolás modern formájával. Szerintem ez igen jól sikerült.

Az utántöltők csomagolása teljesen újrahasznosított kartonból készül, ezzel is hangsúlyozva a márka "zöld" voltát, az alapelvet. Erre a  CCPB a pecsétjét is adta - a CCPB egy olasz szervezet, ami különböző termékek természetes összetevőinek arányát vizsgálja és minősíti. Ez azzal is jár, hogy minden terméknek minimum 95%-ban igazolhatóan organikus összetevőkből kell állnia, habár vannak anyagok, amiket nem lehet organikusnak, csak természetesnek nevezni. Például a szemfestékeken "certified organic" helyett "certified natural" áll. A Kjaer Weis kozmetikumokban a színt adó pigmneteket, a természetes tartósítószereket mind ásványi anyagokból vagy vadvirágokból nyerik, így jó hatással vannak a bőrre is. Nem tartalmaznak parabéneket, szilikonokat vagy mesterséges színezékeket és illatósítóanyagokat.

Display a Madisonban
A szemfesték csomagolása nagyon szép - mit szép, gyönyörű, egész nap csak nézegetném. Nem csoda, hiszen Marc Atlan tervezte, aki több parfüm és kozmetikum designjáért is felelős volt már az elmúlt években. A doboza lakkozott, bőrbevonatú vörös papír, ettől már az embernek rögtön az az érzése, hogy valami nagyon különlegeset tart a kezében. Ha ez nem lenne elég, akkor amikor kijutjuk a dobozt meglátjuk a különböző fémek ötvözetéből készült, fényes, ékszerre hasonlító, mágneses, utántölthető tokot, aminek a fedele elfordítható. Ha teljesen kinyitottuk azt egy apró kattanás jelzi, ahogy a záródást is. Az alján van egy apró pont, amin egy tűt átszúrva kivehetjük belőle a szemfestéket, kicserélhetjük. A benne található mágnes annyira erős, hogyha kinyitom a tartót lefelé fordítva, akkor rázogatásra sem esik ki belőle a festék. Alapvetően tetszik, hogy az enyém picike és kerekded, de a pirosítók és szájszínezők szögletes-vágott formája kicsit még jobban. Ezenkívül minden darabhoz apró kendő jár, amivel könnyen ujjlenyomatmentesen tarthatjuk a Kjaer Weis termékeink. Szerintem egyszerűen zseniális, olyan mintha bepillantást nyernénk abba, hogy 100 éven belül milyenek lesznek a kozmetikumok.

Az egyetlen amit kifogásolok benne az az, hogy a vörös dobozkát is megszeretném tartani, de mindig félek attól, hogy elszakítom a rajta félig körbefutó matricát, de igazából csak én vagyok megszállott gyűjtő.A festék tartója kimondottan nehéz, ezért meglepő, hogy csak 1,2 gramm festéket rejt - a pot kipattintva szinte súlytalannak tűnik. Ez a szín volt már a boltban is a kedvencem, habár még három színnel szimpatizáltam. A Blue Wonder leginkább tengerészkék, a szememen teljesen mattnak tűnik, habár magában szaténfényű. Ez a mintákon jól látszik és az is, hogy közvetlen napsütésben tényleg gyönyörű a fénye. A textúrája inkább száraz, nem az a félig-meddig krémesnek tűnő, amire számítottam. Viszont kivételesen pigmentált, egy húzással olyan a bőrön, mint a tégelyben, de ennek ellenére nagyon könnyen satírozható. A tartósságára sem lehet panasz, alap nélkül a kezemen órákig fent maradt, a legnagyobb melegben pedig a szememen sem ráncosodott össze a bázison. Ha a por állagú ásványi festékek közül a legjobbnak a Laura Mercierét mondtam, akkor biztos lehetek benne, hogy ez a legjobb organikus préselt szemfesték, amit valaha próbáltam. Mivel a szemfesték kifogástalanul működik és az egész Kjaer Weis koncepció páratlan, olyan filozófiát követ, amire én is törekszem - így természetesen ötöst érdemel. 5/5Minták MAC Soft Ochre paint poton természetes fényben, vakuval és napsütésben:


A boltban is feltűnt, hogy a pirosítók állaga is igazán különleges, habár színben inkább visszafogottak - Viki volt a szerencsés blogger, aki kipróbálhatott egyet. A Makeup blogon pedig a szájfény tesztet olvashatjátok.

5 megjegyzés:

 1. Uram.Atyám. *__* Ez kívül-belül meseszép, már várom milyen sminket készítessz vele!

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű színe van. Persze szép a csomagolás is, meg jól hangzik a tartóssága is :)

  Teljesen más téma: egyszer voltam egy amway(?) előadáson, ahol elmagyarázták, hogy ők az arc- és szemfestékeikbe kizárólag vadvirágszirom kivonatot tesznek... Megnéztem az
  a szemhéjpúder összetevőit, ahol az elsők között ott volt a szilikon... Azóta a vadvirág szó hallatán ez ugrik be és mindig mosolyognom kell :) Bocsi, az offért. :)

  VálaszTörlés
 3. Névtelen20/7/12 12:11

  De jól néz ki, nagyon szép! :)

  VálaszTörlés
 4. Az egész filozófia annyira csodás, átgondolt, tényleg előremutató. Egyszerűen lenyűgöző látni, hogy igen, így is lehet. Természetes, modern és tökéletesen működőképes. Az más kérdés, hogy ennek az árát is megkérik :)

  VálaszTörlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe