1/01/2013

Avon - City Rush parfüm - teszt, vélemény

Habár életem első parfümje nem Avonos volt, azért emlékszem még arra, így 10 év távlatából is, amikor még a smink és a parfüm az osztályomban nagyjából egyenlő volt az Avonnal. Valahogy én azóta kicsit tartok a katalógusból rendelhető, olcsó illatoktól. Talán ezért is lepett meg, amikor a sajtócsomagban ez a parfüm volt, kinyitottam, megszagoltam és tetszett, mert nem volt túl édes, nem volt rúl tömény és nem tűnt szintetikusnak sem.


Azt hiszem a City Rush csak 50 ml-es változatban kapható, illetve ebből az illatból van még tusfürdő és testápoló is. Van egy nagy C betű az üvegen, ami összhatásában engem valamiért az art décora emlékeztet.

Az illatát valamiért szeretem, de alapvetően nem annyira különleges. A bőrömön kissé szintetikusnak érződik, ha jobban figyelek rá, de távolról vagy napközben meg-megérezve nagyon kellemes illat. Habár létezik hozzá illatpiramis, én úgy tapasztaltam, hogy nem igazán működik nála - legalábbis nem úgy, mint a sokkal drágább parfümöknél. 

A virágos-orientális illatcsaládba tartozik, hozzám közel állnak ezek az illatok. A fejillatban hivatalosan bergamott, szilva és zöld jegyek vannak, a szívillatban fekete dália, rózsa, vaníliaorchidea, az alapba pedig  pacsulivirág, pézsma és krémes-fás illatok kerültek. Számomra ő inkább egy gourmand illat zamatos szilvával, egészen sötét, virágos tónusokkal és némi fás jeggyel a háttérben. Krémes, finom, nőies. Előbb már írtam, hogy úgy érzem az illatpiramis nem működik nála. Habár az illata valóban változik, de szerintem túl gyorsan. Először egy zöld illatot érzek, édes virágillattal, majd pár perc múlva meleggé válik, szilva vagy talán kicsit a sárgabarack bújik elő, valami nagyon krémes finom illattal együtt, egy kis cédrust is sejtetve. Néha erősebbnek érzem benne a virágokat, mint a gyümölcsöket, mégis az utóbbiak a rá jellemzőek. Kis idő után a bőrömön számomra talán túlságosan is férfias lesz, biztos a pézsma miatt és a fás illatok is felerősödnek.

A parfümhöz tartozó arc Milla Jovovich-é, telitalálat. Nagyon jól közvetíti, hogy ez az illat egy városi nő parfümje - nőies, de mégis erős, meleg és gyengéd. Összességében ez egy sokáig tartó, kellemes illat, amit minden fenntartásom ellenére kedvelek. Benyomásom szerint nem kizárólag a nőknek szól, habár férfiaknak talán még túl nőies. Nem kedvelem benne, hogy a szívillat helyét a bőrömön hamar átveszi pézsma, illetve kifújáskor érzek benne némi szintetikus-alkoholos illatot. 3,5 és 4 között vacillálok, de az ára maitt inkább a négyes felé hajlok. 4/5

6 megjegyzés:

 1. Én csak egy kis mintát kaptam belőle, de nekem is hasonlóak a benyomásaim róla, szerintem is lineáris és valamiért kicsit maszkulin, annak ellenére, hogy ahogy írtad, van benne valami lágy krémesség is.

  Már írtam valamikor régebben is, de muszáj megjegyeznem most is, nagyon szeretem a parfümös bejegyzéseidet, még több ilyet!:)

  VálaszTörlés
 2. Ez az illat nagyon hajat a Gucci Rashra, csak ez édeskésebb. A tapasztalatom nekem is az kifújáskor, hogy erősen érződik az alkohol, ami nálam elég lassan halványodik. Nekem ez az illat nagyon nem tetszik, próbáltam vele barátkozni, de egyszerűen nem megy....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem ismerem a Gucci Rash-t sajnos. :( Nekem is vannak periódusaim, amikor jobban tetszik és olyanok is, amikor kevésbé.

   Törlés
 3. Igazság szerint, ha Avonos parfümöt szagolgatok az újságban mindegyiknek jól megkülönböztethető, többé - kevésbé elfogadható illata van. Aztán ha a családban valaki bevállal egy rendelést, a végén kiderül, hogy pont olyan illata van mint az előző próbálkozásnak; tucat illata van :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem jelenleg 3 Avonos parfümöm van itthon és mindegyiknek jól megkülönböztethető illata van. De régen én is tapasztaltam ugyanezt.

   Törlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe