11/27/2016

Yves Saint Lauren | Black Opium EDP // teszt, vélemény


Lehet sok parfümrajongó megkövezne ezért, de fogalmam sem volt mi az az YSL Opium januárig. Akkor sem igazán érdekelt, mivel a YSL Black Opiumot is csak valamilyen furcsa tévedésből vettem le a polcról. De milyen az a parfüm, ami rávesz hogy hónapokkal később megvegyem és addig akarjam és vágyjak a hidegre hogy hordhassam?

Ez a  parfüm 2014-ben jelent meg és annyira sok rosszat kapott már a különböző fórumokon, leszólták, bántották, úgy megsajnáltam szegényt. Pedig ő aztán semmiről sem tehet. Az a baj vele, hogy túl édes, túl fiatalos, túl eladható és nem hasonlít az eredetire, hiába flanker. Sőt az is baj, hogy jól néz ki. Ilyenkor azt érzem, hogy senkinek soha semmi sem elég jó. Ha már szóba került a külső,  szerintem nagyon szép ez a glam rockos, fekete csillámos üveg.  Nekem a 30 ml-es van meg és nagyon jól kézre áll, az érdessége miatt pedig nem félek attól, hogy kicsúszik a kezemből.

A fejillatok között rózsaborsot, narancsvirág és a körte van, őket követi a kávé, a jázmin, a keserűmandula, az édesgyökér. Az alapjegyek között pedig vaníliát, pacsulit, cédrust, illetve kasmírfát találunk. Egy édes, kissé savanykás gourmand illatra számít az ember a jegyek alapján. Papíron érzem benne a narancsvirágot és talán a jázmint, de sem a mandula kesernyésségét, sem a rózsabors csípőssége nem jön, ahogy több édes körte lehetne benne. A bőrömön nagyon édes, már-már szirupos vanília, tömény kávés jeggyel. Eleinte jelen van valami gyümölcsös-virágos, de pár perc után eltűnik. Időnként az eleje nagyon alkoholos[?], szúrós, ami az édességgel érdekes kontrasztot alkot. Ahogy elillannak a fejjegyek, a vanília átveszi a szerepet, a mély kávés illatot megszelídíti; a cédrus és kasmírfa fás-ciprusos jegyeit nem érzem ki, talán a kávés illathoz tesz hozzá némi kerekséget.

Fragranticán a The Body Shop Black Muskhoz hasonlítják, ami szerintem jelentősen citrusosabb és gyengébb illat. A YSL Black Opium megtölti a szobát, atombombaként robban, de egy órán belül bőrközelivé válik. Van benne valami szexi, nem az a kifinomult, de nem is az a fülledten erotikus. Nekem az jut róla eszembe, hogyha valakin ez van, aki késve érkezik egy buliba, arra gondolok biztos nem csak lekéste a buszt. Ugyanakkor rajtam ez a bőrközeli édes illat arra emlékeztet, amikor fánkot majszolok és hozzá habos karamellás tejeskávét kortyolok a körúton, mert odakint szakad az eső. Az 'eredeti' Opiummal talán annyi a hasonlóság, hogy ez a parfüm is addiktív a szépséghibái ellenére, engem is meglep mennyit viseltem az elmúlt egy hónapban és hány embernek tetszett - ilyen értelemben a név egészen találó. Nem gondolom kifejezetten női illatnak, habár a reklám a dögös függőséget szimbolizálja, a kávés-fás vonalon inkább uniszex. 4/5

2 megjegyzés:

  1. Mostanában nagyon rákaptam a Black Opiumra, 5 ml-es fújósom van belőle, de szerintem egy hét alatt elfogyasztottam, annyira megszerettem. Rajtam a kávé dominál nagyon egy kis ideig, aztán ilyen édes, picit fűszeres lesz. Eleinte azt mondtam rá, hogy mehh, de aztán amikor minden különlegesebb alkalomra ezért nyúltam, akkor rájöttem, hogy valamiért mégiscsak megszerettem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy én is így vagyok vele, igaz a niche parfümjeimnél jobban azért nem szeretem. :)

      Törlés

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe