10/23/2011

Szemöldökformázás - lépésről-lépésre

Remélhetőleg mindenki tudja, hogy a szemöldökünk kicsit többre hivatott, mint elválasztani a szemünket a homlokunktól. A szemöldökünk keretezi az arcunk, tehát nem szabad róla megfeledkeznünk! Gondoljunk csak bele, hogy mennyit számít, mennyit változtat az emberen, ha kicsit jobban kiszedi a szemöldökét...

Ezenkívül még  érdemes azt tudni, hogy keskenyebb archoz vékonyabb, szélesebb archoz pedig vastagabb szemöldök passzol, így lesz arányos.

Mivel sokáig csak a tetoválásom rajzoltam át, így elég sokáig tartott hozzánöveszteni és kellő formájúra alakítani a valódi szemöldököm. Most megmutatom, hogy szoktam, lépésről lépésre!



1. Lehet, hogy sokan nem így csinálják, de szerintem fontos: a szemöldök az állandó hozzászedés miatt egy kicsit felemás lesz. Ezért először azt a trükköt vetem be, amit egy sminkeskönyv sem hagyhat ki. Fehér ceruzával megrajzolom, hogy milyen szemöldököt szeretnék. Azokat a szálakat, amik a fehéren kívül esnek kiszedem.


2. Előveszek egy kisollót és azokat a szálakat, amik le- vagy felfelé fésülne szintén kilógnak a formából rövidebbre vágom. [Néha van, hogy az egész szemöldököm egészen rövidre nyírom... :$]


3. Sokan úgy csinálják, hogy mielőtt elkezdenék megrajzolni a szemöldöküket tesznek 3 pontot a megfelelő helyekre. [Én nem csinálom ezt, mert idegesít.] Alapvetően a tökéletes formájú szemöldök 3 fő pontját az orrcimpától nézik. Ott kezdődik, ahol az orrcimpát és a belső szemzugot összekötő vonal lenne [1], a legmagasabb pontja az orrcimpától [egyenesen előre nézve] az írisz és a pupilla találkozásánál átível [2], a végét pedig az orrcimpa és a szemünk sarkával határolt vonal [3] adja. Ábrával könnyebben érthető.


4. Szóval én látom és tudom hova kell kerülnie a legmagasabb pontnak. Ezért itt húzok egy vonalat.



5. Aztán az alsó ív első felét.



6. A szemöldököm farkincájának a felső ívét.



7. Majd az alsót.



8. Lazán kitöltöm ceruzával. [Nem kell tökéletesnek lennie.]


9. Majd egy külön erre a célra fenntartott ecsettel eloszlatom a ceruzát a formában.


10. Átmegyek rajta egy sötét, matt szemhéjfestékkel.
11. Ilyenkor jöhetne egy átlátszó szempillaspirál vagy vagy színezett szemöldök zselé, de ezt szinte mindig kifelejtem.
12. Megfogom a kicsi ecsetem, amit általában a szemöldökömhöz használok és folyékony korrektorral először az alsó ívet, majd a felsőt veszem vele körül és bőrbe satírozom. Erre azét van szükség, mert alul extra highlight, és mellesleg nehezebben fog elmászni a helyéről, ami nagy melegben jól jön...


13. Kész van. ^_^


Trükkök:

  • Ha természetesebbnek tűnő szemöldököt szeretnénk, akkor csinálhatjuk azt, hogy a ceruzával nem addig töltjük ki, ameddig kéne, hanem inkább a megfelelő hosszúságúra satírozzuk ki előrefelé a szemöldökünk, így kicsit természetesebb hatást kelt.
  • Világosabb ceruzával töltjük a formát, majd egy sötétebb szemfestékkel "szálakat" húzunk bele. Ugyanezt megtehetjük egy másik szemöldök ceruzával vagy színezett szemöldök zselével is. 

    13 megjegyzés:

    1. Olyan jó formájúra tudod megfesteni :3 Nagyon tetszik ^-^

      VálaszTörlés
    2. jó kis post :) szemöldökileg nem vagyok eleresztve. Én is hasonlóan csinálom, mint te.
      az a különbség, h rajzolgatás előtt a szemöldökömet is be szoktam kenni primerrel. sokkal tartósabb :)

      VálaszTörlés
    3. Tényleg. Azt én is szoktam. :$

      VálaszTörlés
    4. morphine23/10/11 17:47

      eleg fura:s

      VálaszTörlés
    5. spacegirl23/10/11 17:49

      már nagyon vártam :)

      VálaszTörlés
    6. @morphine Miért?

      VálaszTörlés
    7. Névtelen24/10/11 11:03

      direkt szeded ki a farkincáját az eredeti szemöldöködnek, van valami funkciója, hogy ott nincs, vagy oda már nem nő a régebbi szedéstől?
      Szépre megcsinálod, de én tuti beleőrülnék, ha minden nap meg kéne rajzolnom :(

      VálaszTörlés
    8. Nekem ott régen is két szál szemöldököm volt.

      VálaszTörlés
    9. Próbáltad már a ricinusolajat?? Nekem nagyon szépen bedúsította a szemöldökömet:)

      VálaszTörlés
    10. Névtelen19/6/12 15:02

      Sziasztok!
      Tökjó a lap. Nekem középtájt nincs szemöldököm, ezért rajzolom. Van tippetek, hogy tartós legyen? Mindig félek, hogy belenyúlok, vagy lemossa az eső....Tetkót nem szeretnék. Köszi!

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Ha jó ceruzával rajzolod, akkor nem mossa le az eső és nem is kenődik el. Meg kell tanulni nem nagyon tapogatni az arcunk, ha rajzolt a szemöldökünk, nincs jobb ötletem. Régen azt tanácsolták fújjam le hajlakkal, attól nem jön le, de gondolom más sminkfixáló is jó erre [például a Ben Nye Final Seal].

        Törlés
      Válasz
    • Névtelen8/2/15 17:47

      Nagyon szépen megcsináltad!:) Nekem soha nem sikerül ilyen szépre :S Ügyes vagy!

      VálaszTörlés
    • Névtelen1/5/16 11:12

      Nagyon jo❤:)

      VálaszTörlés
    • Megjegyzés hozzáadása
      Továbbiak betöltése...

    Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe