2/28/2013

Kedvezmények a bloggal

Sokat gondolkoztam azon, hasznos-e egy ilyen bejegyzés vagy sem. Végülis arra jutottam, hogy nem vagyok a reklámok híve, de esetleg néhány embernek hasznos lehet egy ilyen poszt. Röviden összefoglalom azokat a webshopokat és a kínálatukat, amik a bloggal együttműködnek valamilyen formában. Nem kell aggódni nem kilométeres a lista és én sem ezen fogok meggazdagodni. Viszont először szeretnék tisztázni egy tévhitet a bloggerekkel kapcsolatban. 


Többen úgy hiszik, hogyha egy blogger terméket kap vagy egy webshoppal együttműködik, akkor már eladta nekik a lelkét. Csak a saját példámat tudom, illetve azokét, akikkel jóban vagyok: ez nem igaz. Legtöbbször mi semmit sem kapunk cserébe, hoz a postás egyszer egy terméket tesztelésre aztán kész. Soha többé a kutya sem néz felénk. Személy szerint például nem vagyok hajlandó azokkal a cégekkel együttműködni, akik azzal kecsegtetik e-mailben a kiszemelteket, hogyha majd jót írnak és ők elégedettek lesznek a munkánkkal, akkor majd lesz valami.

Ezekből általában semmi sem lesz és nekem ennyit nem ér a hitelességem kockáztatása. Volt már eset arra, hogy nem írtam kifejezetten rosszat egy termékről, csak jeleztem, megemlítettem, hogy van benne olyan, ami nekem személy szerint nem tetszik - cserébe kaptam virtuális leteremtést és buzgólkodó, a saját igazát bizonygató PR-ost. Utána napokig rossz érzésem volt, hogy le akarnak célozgatással járatni a többezres facebookjukon, babonásnak neveznek, szerintük nem értek hozzá, mert más a véleményem. Köszönöm, ebből én nem kérek soha többé, ha azt akarják írjak, akkor azt a saját őszinte véleményemmel fogom megtenni.  Senki torkán nem fogok lenyomni egy sajtóanyagot, mert azt én sem szeretem. Nos ennyit a híres együttműködésekről és a fényes hírnév felé vezető karakteres útról. Néha úgy érzem bloggerként veszélyességi pótlék illetne meg. 

Jelenleg, ha jól számolom, akkor három magyar webshoppal működök együtt. Ebből egyiküknél véletlen lett kódom, a másik kettőt én kerestem meg, hogy az olvasóimnak és akiket érdekelnek a hasonló termékek, nekik kedvezhessek.

Mineral Beauty - Ők csak állatbarát ásványi sminktermékeket és kozmetikumokat forgalmaznak, illetve az utóbbi időben kaphatóak náluk EcoTools ecsetek is. A Lumiere Minerals alapozói magasan a legjobbak és legszebbek a bőrön, amit az ásványi kozmetikumok közül kipróbáltam. A BellaPierre szemfestékei pedig kiválóak, ugyan a többségük por formájában elérhető, de csodaszépek. Szépség.Blog kód 10% kedvezményre jogosít a Mineral Beauty webshopban. - 2013 szeptembere óta nem vagyok a nagykövetük, ennek ellenére is vásároltam már tőlük, mert a termékeik tényleg szuperek.

BB Krém - Amikor megnyílt a BB krém webáruház, akkor én képes voltam naphosszat ott lógni és azt tervezgetni, hogy miylen BB krémet vegyek. Később elkezdtek mindenféle ázsiai kozmetikumot és sminkterméket forgalmazni, arcradírokat, maszkokat, sőt az utóbbi időben már hajápolási termékek is vannak. Nekem a Baviphat, a SkinFood és a Tonymoly a kedvencem, mert ők elvileg nem tesztelnek állatokon, habár az ázsiai cégekről ilyesmit nagyon nehéz megtudni. A makeupuniverse kóddal 5% árengedményt kaphattok rendeléskor.

Koi Biodrogéria - Ez egy állatkísérletmentes online bolt, Zao biosminktermékek és ecsetek, fair trade növényi olajak és -vajak, illetve környezetbarát Z palettákat rendelhetünk. Személy szerint velük szerettem volna együttműködni, mert neked a környezettudatosság és a méltányos kereskedelem olyasmi, amit ugyanannyira fontosnak tartok mint az állatbarát termékeket. A universe7 beírása 7%-kal csökkenti rendeléskor a virtuális kosaratokban található termékek végösszegét. [Amikor megkerestem őket, hogy szeretnék az olvasóimnak egy kódot, akkor nem tudtam, de elvileg a vásárlások után én is kapok 7%-ot, amit termékre válthatok, de nem ez volt a célom.]

iHerb - Ha van vegán netes mennyország, akkor azt hiszem ez az! Felsorolhatatlanul sok termék, cruelty-free termékek, ásványi kozmetikumok, ecsetek; vegetáriánus, vegán nyalánkságok, fair trade alapanyagok. Tulajdonképpen bármi. Az elvileg egyszerhasználatos BWD650 kóddal 40 dollár felett 10, alatta 5 zöldhasúnak megfelelő kedvezményt kaphatunk. [A vásárlások után 4%-ot megkapok, de ez egy nagyobb rendelésnél is csak 2-3 dollár.]

Nos egyelőre ennyi, remélem a későbbiekben lesz több is. 

11 megjegyzés:

  1. Névtelen28/2/13 20:43

    Azt én sem szeretem, mikor valaki sajtóanyagot 1:1 kitesz, főleg az a durva, amikor felvezeti 1-2 személyes sorral, mintha saját lenne. De ez úgy lesüt.

    Én bízom a véleményedben, mert tényleg olyan vagy, aki nem adja el magát egy spirálért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe28/2/13 21:09

      Szerintem ha valakinek van egy kis esze, akkor nem fogja eladni a lelkét semmiért sem. Tudom, hogy ez nagyon megosztó dolog a bloggerek kapcsán - én úgy vagyok vele, hogyha valami nem válik be, akkor nem akarok egy szerintem "rossz" termékből egy másikat, ha meg jó, akkor jó. :)

      Törlés
    Válasz
  • De jó, hogy írtál ezekről a webshopokról, mert nem csak a számmal szeretnék állatbarát lenni, hanem tényleg állatbarát termékeket is használni. És az is szuper, hogy kaphatunk kedvezményt ezekben a shpokban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe1/3/13 11:25

      ^_^

      Törlés
    Válasz
  • Szerintem érződik egy blogger írásán, ha nagyon meg akar felelni a termék forgalmazójának. Legalábbis részemről volt már rá példa, hogy mintha egy az egyben egy száraz reklámanyagot olvastam volna és sehol nem láttam a postban a blogger stílusát... de biztos vannak hiteles hazugok is.
    Engem egy cég keresett meg, nem kérték hogy jó vagy akármilyen legyen amit írok, csak írjam meg amit gondolok. És ez így korrekt. Én magam sose kerestem meg még senkit, hogy közös együttműködést ajánljak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe1/3/13 11:20

      Persze, ez így lenne helyes. Egyébként az ajándékoknak van egy speciális működése. Úgy értem, hogyha valaki kap valamit, akkor úgy érzi, hogy viszonoznia kell - ez tudatalatt működik.

      Törlés
    Válasz
  • Csiribiri Erica1/3/13 07:14

    Jól összefoglaltad, köszi! A Mineral-t tudtam (ki is használtam már:-D ) de pl a Koi-ról nem tudtam.
    Nem tudod a Missha is tesztel? Vagy van bármi info-d róla? Nekem egyedül az jött be BB krémből :-( Bár ezt imádom.
    Hát igen, a Lumiere alapozója magasan a legjobb cucc!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe1/3/13 11:22

      Úgy tudom, hogy a Skin79 és a Missha nem tesztel, de nagyon nehéz kinyomozni mi a helyzet velük, mert nem tudok koreaiul és a google fordító is olyanokat fordít, hogy csak na...

      Törlés
    2. Csiribiri Erica1/3/13 11:56

      Köszi az info-t, akkor higgyük azt, hogy nem tesztel amíg nincs más :-)

      Törlés
    3. Múltkor utánaolvastam, a Missha és a Skinfood érdekelt, infók a @galelovecolours.blogspot.hu-ról.

      (Addíció:
      Tony Moly – still in the process of confirmation
      Nature Republic – still in the process of confirmation
      Baviphat – has not gotten back to our inquiry.
      Holika Holika – has not gotten back to our inquiry
      Skin Food – refused our request for further confirmation about animal test on ingredients.
      Lioele – do test on animals.
      1. Missha - Animal testing done on certain products but not all...They use animal by-products too like deer antlers on a certain line of their products. So personally, they are on the DO TEST and NON-VEGAN list.

      2. Etude House - Regular staff says it's cruelty free but since Amore Pacific (parent company) is testing on animals, I can conclude Etude House tests on animals too. )

      Törlés
    Válasz
  • Lenisha26/9/13 21:10

    Használtam az iHerb kódodat, köszi szépen! Ha valakinek esetleg kellene még, akkor itt az enyém is: ZWG018. :)

    VálaszTörlés
  • Megjegyzés hozzáadása
    Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe