11/09/2013

Hajfestési napló I. - Kallos Intenzív Korall Vörös


Mindig annyian kérdezik, hogy mivel, hogy, hányszor festem a hajam és mégis mitől ilyen vörös, de sosincs rá pontos válasz, ezért úgy gondoltam, hogyha nem felejtem el, akkor most készítek kisebb dokumentációkat, előtte-utána képekkel. Igyekszem a pontos színt megörökíteni, de főleg a vaku nagyon sokat csal és sokkal vörösebbnek mutatja a színt, mint igazából. Ezenkívül nem vagyok fodrász, így igazán biztos, profi tanácsot sem tudok adni. 

Nem leszek hajfestős blog, van abból már magyarul is, ezek csak saját tapasztalatok - nem tudok eleget a fodrászos részéről. Viszont a hajfestés nem jó a hajnak, mert agresszív vegyi beavatkozás, de a fodrászok szerint kevésbé káros, mint a henna. Senki hennázós, bio-natúr érzéseit sem szeretném lerombolni, de a henna ugyanolyan rossz a hajnak, mint a rendes festék, csak más jellegű károkat okoz. Ellenben én teljesen elhűltem Krémmánián attól, hogy mennyi rossz dolog van a hajfestékekben, allergének meg olyasmik, amiket nem szívesen kennék magamra. Viszont ilyen színt elérni nehéz természetesebb úton. Ez egy ördögi kör. 

Azért említettem a hennát, mert a henna nem világosít és ez a festés is 6%-os oxival volt, tehát minimálisan változtatott az alapszínen. Az ilyen erősségű oxigenta, gyártótól függően, 1-2 árnyalatnyi különbséget eredményez, én általában 9%-ost használok - azzal valóban sokkal élénkebb az eredmény. 

Ezenkívül kiemelném, hogy a Kallos hajfestékeit senkinek sem ajánlom, ahogy a legtöbb Kallos terméket sem, mert szerintem nem igazán jók és roncsolják a hajat. Habár minden világosítás, szőkítés nagyon szárítja a hajat, ezért sok extra ápolást, pakolásokat, külön figyelmet igényelnek, mint egy saját gyerek. Azért döntöttem mellette, mert nálunk a fodrászkellékesben vagy ez van vagy Alfaparf, amiről szintén szeretnék majd írni. Elsőnek, kísérletnek jó lesz, talán az összetevői kevésbé rémisztőek, mint néhány konzum márkáé, de majd törekszem jobb INCI-vel rendelkező festékeket vadászni piros színben.




Egy tubus 8.431 Intenzív Korall Vöröshöz kevertem egy fél tubusnyi 0.66 Vörös mixtont, illetve 200-225 ml 6% oxit, majd felkenés után nagyjából félórát hagytam a hajamon. A festés közben is feltűnt, hogy miközben 9%-ossal 10 perc után a hajtövem már egészen piros, itt még elég sötét volt, nem is tetszett. Viszont kevésbé féltem attól, hogy amikor lemosom, akkor hopp a kezemben marad a hajam. Lemosás után nagyon nem tetszett a végeredmény, mert egészen lilának tűnt, képen sokkal szebb, habár az is igaz, hogy gyorsan megmostam még kétszer, hátha világosodik még egy picikét. 

Egy fodrász ismerősöm felhívta arra a figyelmem, hogyha össze-vissza festem a hajam és mindig belekeverek valami pigmentet, akkor egy rosszabbul sikerült kombináció után még kékké vagy zölddé is kiütheti. Laikusként nem nagyon tudom ezt elképzelni, de láttam már hasonló baleseteket eredményét az interneten én is. Sőt, az általános iskolai magyartanárom is mindig otthon festette a haját szőkére, aztán egyik nap világoskék hajjal jött be...

Alapvetően szerintem nem lett annyira rossz az eredmény, egy hét után már megbarátkoztam vele. Elsőre azt volt a reakcióm, hogy ez az a tipikus, negyvenes, kétgyerekes ügyintéző hajszín. Attól függően mennyire voltam hatékony a felkenésben még a 12 éves korom óta tartó őszülésem is befogta, de vannak szálak, amik fehéren átsejlenek. Ezzel együtt viszonylag homogén képet ad, egyedül ott igazán pirosas, ahol a hajvégeim a sok világítástól már teljesen szőkék. Közvetlen napsütésben pedig élénk meleg vörös.

A töve a félcentis hajamon

A végek


A vaku jóvoltából élénk piros, de a fehér szálak látszanak



A végeredmény tényleg ilyesmi, nagyjából ennyire sötét, különböző fényeknél:



28 megjegyzés:

  1. waaaah, nagyon jó lett a színe !!!!!

    VálaszTörlés
  2. És tudnál olyan hajfestékmárkát ajánlani aminek szuper INCIje van? És nem kell hogy vörös legyen, hanem sima mezei barna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nem igazán. Szoktam nézegetni krémmánián, de mindig annyi ijesztő vörös pötty van bennük, hogy talán jobb, ha meg sem nézem... :(

      Törlés
    Válasz
  • sklatyenom9/11/13 13:01

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  • sklatyenom9/11/13 13:02

    Nagyon szép színe van a képeken, nekem is hasonló volt az eredmény az Alfaparf-al. 9-ossal festettem a tövét és a végét pedig 6%-ossal. Mivel elegem lett az örökké tartó fakulásból, és hogy nem moshatom meg finom meleg vízben a hajam anélkül, hogy egy komplett Masters of Horror részt ne tudnának utána leforgatni a fürdőben, visszaváltottam szőkére :/
    Ha gondolod, megmaradt minden nemű vörös festékemet (1/4 tubus Alfalarf 7.66I, 1/2 tubus Alfaparf mixton, és 1/4 flakon Alfaparf Jean's Color Deep Red színező) felajánlom tesztelésre, vagy ha valakinek kellene, akkor jelképes cukorbafullasztás vagy yankee candle ellenében eljuttatom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe17/11/13 22:43

      Nekem szerintem kevés lenne a hajamra, de másnak kell, akkor hátha rád talál. :)

      Törlés
    Válasz
  • HeniManUtd9/11/13 13:19

    Szia! Én is mindig ámulattal néztem a hajad, hogy milyen szép. Régen én is állandóan vörösre festettem a hajam, minden hónapban más árnyalatot próbáltam ki, más festéket. Igaz, hogy már nem érint a téma, de szívesen olvastam a posztot. Egy kérdésem lenne: írtad, hogy a henna is ártalmas. Ez alatt a 100 százalékos hennát értetted? Ki tudnád nekem fejteni, hogy miért roncsolja ez is a hajat? Éppen hennázom a hajam, szóval érdekelne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen9/11/13 13:33

      Ez engem is érdekelne!

      Törlés
    2. Mea (Nail Polish Maniac Blog)9/11/13 13:43

      A henna káros hatásai engem is érdekelnének! Egyébként nagyon szép a színe a hajadnak :)

      Törlés
    3. Nuada Stenonis9/11/13 14:00

      Engem is :) most direkt rákerestem, de mindenhol csak annyit találok, hogy a fekete henna (bőrfesték) rákkeltő, ezt eddig is tudtam, és a természetes hennáról nem írnak ilyesmit, maximum esetleges allergiás reakciót... vagy nem voltam elég alapos. Mondjuk a cikkírók is sokszor elfogultak, hogy a hozzászólók fröcsögéseiről ne is beszéljünk, fodrászhoz meg nem járok. Szóval kíváncsi lettem én is :)

      Törlés
    4. sklatyenom9/11/13 14:10

      Szerintem, de hangsúlyozom szerintem!, nem minden egészséges mindenki számára, vagy hogy is fogalmazzam meg rendesen...lehet, hogy nem véletlenül nem az európai emberek kertjeiben terem a henna. Lehetséges, hogy a vastagabb szálú és strapabíróbb ázsiai hajat nem "károsítja", de az európai hajat viszont igen. Szerintem nem feltétlenül egészséges mindent magunkra kenni, vagy megenni, ami a világ másik végében csodaszerként van számon tartva, vagy éppen gyógymód stb.
      Lehet, hogy hülyeséget mondok ezzel, de nekem pl sok olyan dolog nem jött be eddig, amit a világ másik végében agyonhipeoltak, csodájára jártak, és ezt ennek tudtam be.

      Törlés
    5. HeniManUtd10/11/13 10:08

      sklatyenom! ezzel teljes mértékben egyetértek, pl van aki allergiás a hennára, van akinek jót tesz egy növény, van aki meg rosszul van tőle. Eddig nekem semmilyen káros hatás nem mutatkozott, csak annyira vágyom a rendes vörös szín után, de mióta nem festem kémiai festékkel sokkal szebb, hosszúbb és dúsabb a hajam. SZóval nem tudom mit csináljak :(

      Törlés
    6. Makeup Universe17/11/13 22:48

      Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Makeup Universe17/11/13 22:52

      Igen, eléggé megoszlanak erről a vélemények. A henna is roncsolja a hajat, mert a hatóanyaga magával a keratinnal reagál kémiai úton, ezzel "kiégeti" a haj belsejét, illetve a fejbőrrel is reakcióba lép, csak akkor jön le, ha lehámlik. Amúgy nem csak a fekete henna rákkeltő, a rendes is mutagén, de mivel Indiában már évezredek óta használják különböző test- és hajfestésekhez, ezért nem szokták a bőrrák kialakulásához kötni, legalábbis pontosan nem bizonyítható. A hajat azért látjátok erősebbnek és szebbnek a hennától, mert minden festésnél felhalmozódik, rárakódik a hajra/ba, ezzel erősíti azt, de ugyanakkor ez okozza azt, hogy az eredetileg hullámos vagy göndör haj kiegyenesedik vagy valamennyit veszít a hullámok szorosságából. A bolti "henna alapú" hajfestékek pedig azért rosszak, mert a növényhez kevernek különböző fémsókat, legalábbis az internet szerint, és ez nagyon káros lehet a hajnak.

      Törlés
    8. Szerintem nagyon szép lett a hajszíned!
      Az tuti, hogy belenyúl a hajszerkezetbe a henna. Nekem is elvette azt a kis hullámosságát ami volt. ( most majd csak a tövét fogom festeni már, hátha visszajönnek a hullámok) Annyira kíváncsi voltam, mivel léphet reakcióba, rohanok keratinos hajpakolásért. :D Mondjuk szerintem annyira nem lehet káros, mint a hajfesték, a hajszínezőhöz közelebb áll akkor már. Legalábbis a hajamon ezt érzem, az túlzás hogy minden hajbaj eltűnik tőle. Szeretem, mert olcsó, nincs benne olyan anyag amire allergiás lennék és alig észrevehetően kopik. Ha ez nem lenne tuti hajszínezőt használnék, annyira nem szeretem az eredeti színt, illetve szeretem a változatosságot.

      Törlés
    9. Nuada Stenonis22/11/13 16:29

      Köszi az infókat! :)

      Törlés
    10. HeniManUtd26/11/13 12:01

      Húha, ez nem hangzik valami jól ...:/ nem tudom mit tegyek, de szerintem a henna még így is kevésbé káros mint egy bolti festék

      Törlés
    11. HeniManUtd15/12/13 15:35

      Mióta hennázok , nagyon száraz a fejbőröm. lehet h ő a bűnös?:S a hajam viszont jobban érzi magát, bár lehet, hogy a hajvasaló eldobása miatt. egyébként nagyon gondolkozom rajta h nem festem tovább hennával a hajam. Na jó, már eldöntöttem :D egyszerűen nagyon hiányzik az igazi vörös haj... megpróbálom nagyon ápolni közben a hajam, kényeztetem meg minden

      Törlés
    12. Névtelen9/2/15 10:34

      Sziasztok!
      Nem akarok okoskodni, illetve látom már nem mostani poszt ezt, de azért leírnám a véleményem, azoknak akik hennázni szeretnének. A henna egy növény, és így (természetesen, önmagában, mindenféle vegyi adalékok nélkül) NEM képes a haj belsejébe, szerkezetébe bejutni. Ezért ez a "belülről szétégeti" dolog teljességgel lehetetlen. Hogyan lenne képes erre egy növény mindenféle vegyi, kémiai hatás nélkül? Sehogy...Ezért is van az, hogy a henna, önmagában nem képes világosítani a hajszínt, csak vörösre fogja be- függően a saját hajszíntől. Egy fekete alapszínből nem lesz tűzvörös- sajnos. A saját hajszín függvényében alakulhat ki a szín, szőke alapszín esetében akár élénk vöröstől egészen a rozsdabarnáig. Különböző, egyéb növényekkel variálható, így akár barnát, feketét is el lehet érni vele. Igen, valóban rakódik a hajra, de nem éget, pláne nem változtatja meg belülről a hajat. Az sem igaz, hogy nem kopik, van egy természetes "lemosódása" ennek is- nyilván nem fog teljesen kimosódni a hajból, de kopik, csak sokkal természetesebben, mint egy vegyi festék.
      Nagyon fontos, hogy aki ezt a hajfestést választja, kerülje a már bekevert állapotban lévő "hennás" festékeket. A henna bekevert állapotban csak pár napig képes festékanyagot kibocsátani, ezután már elveszti a színező képességét. Ezért ezeket a festékeket különböző tartósító, illetve más adalékanyagokkal töltik meg, így nem sok köze lesz a hennához, az allergiához viszont annál több...
      Lévén, hogy növényről beszélünk, igen, a tiszta henna is okozhat irritációt, ez azonban ritka. Akinek festés közben/után a fejbőre nem szereti, különböző olajokkal segítheti a hatást, mindenkinek magának kell kikísérleteznie. Nekem a sima henna, forró vízzel keverve okozott viszketést, szárazságot. Most egy másik hennás, indigós por állagút használok, ezzel semmi gondom, gyönyörűen befogja a hajat, és ugyanolyan hullámos, mint volt.
      Még mielőtt nekem esne valaki, nem akarok semmi mellett kampányolni, mindenki azt ken a fejecskéjére, amit csak akar. Mindennek megvan a maga előnye/hátránya, mérlegelni kell, hogy kinek mi éri meg, mire vágyik. Én is szeretnék szép szőke hajat, de sajnos a saját hajam nem teszi ezt lehetővé. Így inkább megmaradok a barnánál, ami szép, és egészséges.

      Törlés
    Válasz
  • Thimmyke9/11/13 16:34

    Gyönyörű ez a szín! VálaszTörlés

  • Mdollas Nails9/11/13 18:28

    nagyon szép a hajad. :)

    VálaszTörlés
  • Kemiviki9/11/13 19:37

    Nagyon szép színe lett:) Én még mindig a szép vörös színt keresem lassan 2 éve, de nem találtam még meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, én már vagy 5 éve keresem. :D

      Törlés
    Válasz
  • Tessék kipróbálni az Alfaparfot (épp pénteken voltam az ajánlott fordrászkellékes boltban), két 6.66I-t vettem (az a legvöribb sztem), 1 piros mixtont (már nem 6000 a száma, hanem vmi NB/NR vagy mi, állítólag még vöribb, nem tudom, pont ugyanolyan színű a tubusban, mint az előző festésnél elfogyott 6000-esem), meg egy kedvenc Londa festékem vettem együtt 6200-ért.
    Most cseleztem, mert életemben először 1 színű festékkel (plussz mixtonnal) festettem a hajam, kíváncsi voltam, h így milyen lesz. Picit világosabbnak látom talán a tövénél, bár lehet, h csak képzelődöm. Majd úgyis az első mosás után derül ki a valós színe, legalábbis én mindig azt szeretem leginkább.

    16 éves korom óta vagyok (többé-kevésbé) ilyen árnyalatú vörös, hol egy picit narisabb, hol pirosasabb. Szerintem nincs olyan fodrászkellékesben kapható festék márka, amit ne próbáltam volna, de most már olyan 7-8 éve kitartok az Alfaparf mellett (illetve az ex "magic vulcano" nevezetű árnyalatot is mindig megveszem adalékként (londa), ez vált be talán leginkább. Meg már pont nem izgat, h 4 féléből keverjem ki a kedvenc színem és de űber egyedi legyen. Tiniként, vagy huszonévesen olyan büszke voltam ezért magamra, meg akkor is, mikor ilyen-olyan tömegközlekedési eszközön, boltban, akárhol megszólítottak, h milyen festékkel festem a hajam, mert a néni/lány is ilyet szeretne már évek óta. Én ekkor mosolyogtam és dagadt a mellem, h fodrászfestékek és saját mixelés. Pénteken mondtam a fodrászkellékes srácnak, h szinte már unom ezt a festegetést, ha nem tartanám seszínűnek a világosbarna hajam és ne lennék nagyon én ez a vöri, akkor hagynám az egészet a francba... De persze csak nagy a szám! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel a nagyszájú dologgal én is pont így vagyok.

      Törlés
    Válasz
  • Makeup Universe17/11/13 22:53

    Köszi. :)

    VálaszTörlés
  • Névtelen2/7/14 13:44

    Úúú tök jó vörös lett a hajad,én is kb 2 hete voltam a whitehairben befestetni ilyenre,szerintem a vörös a legszebb és legdögösebb hajszín !!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday3/7/14 00:59

      Szerintem is. Bár képen vörösebb és nem tudom miért. :(

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe