4/14/2014

Hajkalandok | Yves Rocher - Regeneráló sampon és balzsam - teszt

Több, mint egy éve próbálkozom azzal hogyan lehetne igazán szép és egészséges hajam szilikonos termékek nélkül is. Már egész hosszú listám van az olyan samponokból, balzsamokból és különböző hajas akármizélőkből, amik az említett összetevők nélkül ígérnek fényes, könnyen fésülhető hajat. Azért szeretek samponokról és balzsamokról több hét után írni, mert általában az első egy-két alkalomnál nem jönnek ki a hiányosságok. Így voltam ezzel a kombinációval is.


Krémmánián szoktam vadászni, de az Yves Rocher Regeneráló samponnal és balzsammal először a Smink és más blogon találkoztam. Amikor megláttam az Yves Rocher akcióját, fellelkesedtem, még panthenol is van benne, így eldöntöttem: ő lesz a következő.

Áttetsző zöld műanyagba bújtatták, de azt teljesen elfelejtettem megnézni, hogy ez újrahasznosított-e, mindenesetre rengeteg szöveg van a címkén és kérik, hogy bizony szelektíven gyűjtsük a szemetet. A balzsamról érdemes tudni, hogy az utolsó, nagyjából fél adagnyit már nem tudtam kioperálni a tubusból, pedig nyomtam, hajtogattam rendesen. Ezenkívül szerintem a sampon túl nagy a balzsamhoz képest, legalábbis én mindig elébb fogyasztom el a azokat. 


A sampon állaga számomra meglepő volt, ugyanis sokkal jobban hasonlít egy testápolótejre - viszonylag sűrű, fehér, krémszerű. Egyikük illata sem hagyott bennem mély nyomott, talán kissé zöldes-krémes, de már elhasználtam, így ellenőrizni sem tudom az emlékeimet. A sampon nagyon jól habzik, habár hajmosás közben sokszor éreztem olajosnak tőle a hajam. Illetve szerintem megemlítendő, de úgy éreztem, a nehezebb „szennyeződéseket” nehezen tudom vele eltávolítani a hajamból - amikor épp valami őrültséget kenek a hajamba vagy növényi olajat. A ricinusolajhoz például négyszer kellett samponozni, ami szerintem elég sok. A balzsam vajszerű és nagyon puha lesz tőle a haj. Végeredményben a hajam tőlük nagyon szép fényű és puha lett, nem nehezült el. 

Annyira ígéretes volt, tetszett az SLS ellenére is, így sokáig úgy gondoltam újraveszem. Aztán ahogy egyre többet használtam, a hajamnak túl kevésnek bizonyult a táplálás-hidratálás terén. A kezdeti pozitívumai megmaradtak, de az utolsó pár alkalommal már azt figyeltem meg, hogy a hajvégeim ugyanolyan szárazak és durvák mint előtte, viszont a hajtövem inkább zsírosabb érzetű. Mivel ezek két, de inkább három nap alatt jelentkeztek csak és normális körülmények közt négy-öt naponta mosok hajat, ezért inkább csak a száraz kinézet zavart, mert ettől mindig könnybe lábad a szívem. Ami ezenkívül rettenetesen zavart az az volt, hogy a szárazság a fejbőrömön szintén jelentkezett, ezért néha nagyon viszketett. Igaz, nem volt a The Body Shop Rainforest Moisture-höz hasonlóan rossz és elviselhetetlen, ugyanis arra közel egy év elteltével úgy emlékszem vissza, akár véres tudtam volna vakarni a fejbőröm, ha kevesebb önkontrollal rendelkeznék. Ha hajmosás előtt valamilyen olajat - kókuszt vagy ricinust - használtam pakolásnak, akkor nem viszkettem ettől az Yves Rocher Regenáló családtól sem. 



Hiába nagyon kecsegtető a tápláló-regeneráló hatás, viszont a személyes véleményem szerint a hajam inkább rosszabb állapotba került tőle, mint amilyen volt. Lehet az olaj jót tesz, de azt ezekután nincs kedvem kipróbálni. Örülök, hogy 96 és 99%-ban természetes összetevőket tartalmaz és nincs benne szilikon, parabén és színezék. Viszont a főhatóanyagból a jojobából elég keveset tettek bele és hiába tartalmaz B5 provitamint, amire a hajam mindig jól reagál, most ebből semmit sem éreztem. A korábban használt Faith In Nature hajápolókat szívesen ajánlom még mindig vagy azt a néhány próbált Alterrát is szilikonmentes vonalon. Lehet ezt az Yves Rocher Regeneráló sampont és balzsamot nem az én agyonfestett, extrém hajszárazságomra tervezték, de nálam most csúnyán leszerepelt. 2,5/5

Ti használtok valamilyen szilikonmentes sampont és balzsamot? Hisztek abban, hogy a szilikonmentesség működik?

14 megjegyzés:

  1. A fejbőröd (saját tapasztalat alapján) az SLS-től viszketett szerintem, nekem azt nagyon-nagyon nem bírja, szinte korpásra szárad egy idő után az egyébként könnyen zsírosodó hajtövem (és attól meg jobban termeli a zsírt természetesen). Bár gondolom ezt te is sejted. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 01:34

      Sejtem. Régen sok SLS-es sampont használtam, végülis nem is tudtam, hogy lehet élni nélküle. Nem hiszem, hogy kifejezetten ettől lett volna.

      Törlés
    Válasz
  • Lívia Banda14/4/14 11:19

    én más samponnal használom ezt a balzsamot (Lush Trichomania) és azzal nekem bevált, bár tény hogy nem festett a hajam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 01:34

      Szerintem a balzsam nem rossz, de nekem nagyon száraz a hajam, így kevés. :(

      Törlés
    Válasz
  • Én öntudatlanul ezekre a samponokra álltam rá. A Balea-s darabok elég jók, bár tudom hogy a természetes összetevőktől messze van a márka. Talán ha egyszer rászánom magam, akkor jön velem egy Alterra, vagy Alverde.
    Mostanság szeretnék az olajokkal kísérletezgetni még ezzel kapcsolatosan. Van itthon mogyoró- meg argánolaj, meg egy kis ricinus úgyhogy a lehetőségek tárháza majdnem végtelen. Vajon ha összerakom a ricinust és az argánt, olyan leszek mint Pom-pom, a mesében? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 01:36

      Nem hiszem, hogy olyan lennél. Nekem a ricinustól például nem nő jobban a hajam, pedig egy időben hetente használtam, hogy igazi Aranyhaj lehessek. Nem sikerült. :/

      Törlés
    Válasz
  • Tindigo14/4/14 11:56

    Nekem is az SLS-től viszket a fejem, az tuti. De a TBS-es samponban az sem volt, nem tudom, mi üthetett ki ennyire tőle, de durva, amit írtál. :D
    Amúgy nekem folyamatos problémám a tökéletes sampon felkutatása, eddig még a FIN samponok között találtam én is jót. Szerencsére a rövid hajamon olyan lassan fogy, hogy a magasabb ára ellenére sem érzem drágának.
    Az Yves Rocher samponnal meg ugyanígy jártam. Én a körömvirágosat és a csalánosat vettem, mert ugye zsíros az enyém. A hajam tiszta lett, bírta a 3 napot, ez jónak számít, aztán egyszer csak elkezdett tőle viszketni a fejbőröm, és a hajam is olyan ragacs-szerű lett. Ahh, nehéz elmagyarázni, de mint amikor nem mosod ki a hajadból a sampont, vagy a tengervizet, és olyan ragacs-szerű, és összeáll, és még viszket is. :S :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 01:45

      De a TBS samponnál az volt a legrosszabb, hogy azt írták róla a facebookjukon, hogy ez a csomósodós, száraz állapot másfél-két hónapig normális. Nekem normális esetben, ha volt időm rendesen kifésülni a hajam, akkor nagyon selymes volt és nem a szilikontól. Nem mondom, hogy nekem van a legegészségesebb hajam, mert tudom a pirosra festegetés nem a barátja. De na.

      Szerintem a FIN nem annyira drága, ahhoz képest hogy egy profi szalonos szupersampon hatezer általában. Nekem 3-4 hét alatt elfogy egy FIn, de múltkor láttam ötliteresben! :D

      Törlés
    Válasz
  • balzsamból nagyon tudom ajánlani a Garnier Fructis sárga csomagolású olajos cuccait, egyikben sincs szilikon tudtommal, mert én is szilikonmentesen "élek", valamint a L'oreal Ever Rich balzsamot, amit csak a Müllerben lehet kapni és 2700 forint de esküszöm, egy csoda! ráadásul szulfátmentes is :)
    a sampon nekem is dilemmám, a blogon is állandóan erről sírok az elfogytak bejegyzésekben, lassan már nem tudok mit kipróbálni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe15/4/14 01:48

      Köszi a tippet. Nekem fontos, hogy olyasmit vegyek, ami állatbarát, ha tehetem. Persze túl nagy választék nincs, de igyekszem!

      Krémmánián vannak jók, illetve van néhány afro hajblogger, akik egy csomó jó dolgot ajánlanak a hajakra. Legközelebb valószínűleg iHerbről fogok rendelni egy szilikonmentes, állatbarát tápláló sampont.

      Törlés
    Válasz
  • A Balea professional samponok közül eddig csak az argánolajosat próbáltam (fekete csomagolás) és isteni! Szilikonmentes, nem bántja az érzékeny fejbőröm és táplálja a hajam. Szerintem egy próbát megér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe20/4/14 23:11

      Majd lehet kipróbálom, még sosem néztem a Baleás samponokat. :)

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen2/7/14 13:19

    Nekem is ugyanez volt a tapasztalatom,csak nekem már 2 nap után bezsírosodott tőle a hajam :/ A Kevin Murphy termékekre esküszöm,mióta a KM samponokat és hajápolókat használom,egészséges a hajam,kevésbé zsírosodik,és a hajam vége sem sprőd. Még anno,amikor legelőször jártam a White Hairbe,kiderült,hogy ők is a KM termékeket használják,és venni is lehet tőlük. Szerintem próbáld ki,biztos vagyok benne,hogy neked is be fog válni ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Monday3/7/14 01:00

      Már tervezem, hogy kipróbálom, épp a napokban beszéltem egy KM-t használó fodrász ismerősömmel erről. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe