7/08/2014

Projekt Showroom | Bio Beauty

Múlt héten az utolsó pillanatban mégiscsak sikerült ellátogatnom a Projekt Showroom pop-up boltjába, aminek a bio-natúr szépségápolás volt a témája. Utólag kissé bánom, hogy nem mentem előbb és az utolsó órában estem be - annyi minden volt, úgy érzem egy látogatás nem volt elég. Kincses Andrea pedig mesélt arról, miért pont ezt választották.  


A bolt a Jászai Mari tértől egy-két perc sétányira várta az érdeklődőket, egy meglehetősen tágas és világos, amolyan kiállítótérben. Habár a Projekt Showroom ismert az egyedülálló és nagyszerű ötleteken alapuló, de nem mainstreamségeket megmutató koncepcióiról, eddig valahogy sosem jutottam el hozzájuk. A Projekt Showroom alapötlete Csikós Krisztináé, megvalósult fizikai térként pedig Kincses Andrea a társalapító.  

Nézelődés közben szerencsém volt beszélgetni a bio beauty projekt megálmodójával és [egyik] anyukájával, Kincses Andreával, aki elmondta, hogy különböző témák általában máshoz tartoznak, a karácsonyiak közösek. A mostani kapcsán nem szerették volna a drogériából ismert kozmetikumokat bemutatni, valami mást akartak - a steril bolti polcok helyett jó új környezetben látni ezeket a kozmetikumokat. Ezért a bolt megnyitását aktív tesztelés, próbálgatás, keresgélés előzte meg, hogy tényleg csak a legjobbak kerüljenek ki. Szerintem ez a bio és natúr vonal nagyon jó választás volt.

Nekem tetszett ez a rusztikus minimalizmus, hogy nem megszokott környezetben láthattuk a termékeket és a tematikus elrendezés miatt könnyen eligazodhattunk köztük. Persze, a könnyű nem a megfelelő szó, hiszen annyi minden volt, amit az emberi szem egyszerre talán nem is képes befogadni - voltak krémek, amiket csak akkor vettem észre, amikor itthon átnéztem a képeim. Örültem a számomra is új márkáknak, de azoknak talán még jobban, amikről tudtam, hogy kaphatóak, de csak webshopban láttam vagy néhány eldugott boltban. Ha már webshop, akkor azok se búslakodjanak, akik lemaradtak: a Projekt Showroom nemsokára webshoppal áll elő! Még két-három hét van addig, az árukészlet valamivel szűkebb lesz - 10-12 márkát hoznak el a negyvenből, és lesznek olyanok is köztük, amik itt debütálnak, mert a boltba nem értek oda. 

Baba-mama és az urak
Nekem erről a részlegről mindenképpen a kekszes és Kisvakondos termékek voltak az abszolút kedvenceim és az első képen látható pufók neszesszer. Nem az én területem, na. 



Ajjj. *-*
Olajok, olajok mindenhol. 
Levendula szekció.
Jó, ezt a hátsó hatalmas levendulavizet is imádtam, hatalmas volt. 


Különösen szépséges férfikozmetikumok, borotvahabok a Neroliból. 


Ilyen drótból hajtott feliratok segítettek tájékozódni a végtelennek tűnő asztalok közt.
Az egyik kedvenc asztalom.


Eddig azt hittem, hogy a Gwdihw csak ajakbalzsamban utazik. Mégsem.
A másik kedvenc asztalom, a Mojitos szappannal.

Csillogos-csillámos fürdő nektárok az Organique-tól, ami kevésbé organikus, mint a neve sejteti, viszont pont a képen nem csillog eléggé. 

A fényvédelem fontos, viszont a statisztika szerint a magyarok többsége csak 15 vagy hat [!] faktoros fényvédőt használ a napon, ha egyáltalán tesz valamit a leégés ellen.

Ezen jót kacagtam. Sosem botoxoltatnék, de a méh méreg is ijesztő számomra.






Megbújt az egyik kedvenc aromaterápiás arcmaszkom a Sweetsation Therapytól is.

REN, tiszta bőrápolás.

Sminkeknél leginkább az ásványiak szerepeltek a Bare Faced Beautytól, de volt Vagheggi, Zuii, Zao és Phyt's is - legalábbis a retinámnak ennyi rémlik.



Zao csomagok.

Bling-bling ásványi szemfestékek a Bare Faced Beautytól. 



Nyári neonok az Orlytól. 
Hajápolás terén biztos velem van a baj, alig volt olyasmi, amit ismertem volna. Három asztal volt, az elsőn leginkább „nagyonbió” samponok és hajfestékek voltak. Három márka volt a Biosampontól, amiből nekem csak a Herbatint hajfesték volt ismerős, de mivel sehol nem láttam eddig, ezért még nem is próbáltam ki, pedig van kifejezetten piros festékük is. A másik két asztalon a Milk Shake, az Urban Tribe és a Kevin Murphy sorakozott - a sorrend tükrözi a tudatosságot is. A Kevin Murphyről személy szerint sosem gondoltam, hogy annyira állatbarát és környezettudatos márka, érdekes a filozófiája, pedig sok fodrász ismerősöm erre esküszik - azért nem gondoltam, mert a profi fodrászati termékek többsége elég erős vegyszer és egyáltalán nem cruelty-free. Tehát lehet van remény az elszánt állatbarátoknak is, ha szép hajat szeretnének. Viszont azóta már bejelentkeztem egy hajfestésre az egyik fodrászatba. 


Piros natúr hajfesték? Van remény!



Kezdem érteni ezt a Kevin Murphy dolgot. 




Minimalista dekor, modern és nagyon szép. 
Örülök, hogy végül eljutottam és sok olyasmit láttam, ami nekem egyszerűen kell. Ilyenek például a Berber Beauty arcmaszkjai, a Manufaktura Mojitos kéz- és lábápolókréme, de a boros-sörös kozmetikumok is kipróbálandóak vagy a Kevin Murphy féle hajápolás.

Ti voltatok?

2 megjegyzés:

  1. Összesen háromszor, azóta Kevin Murphy lázban ègek, a hajbalzsam nagyon jó! Alig várom a webshopot ...ès èn mèg azt hittem sok kèpet csináltam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe9/7/14 02:31

      Nem tudtam választani, de így is kiselejteztem vagy harmincat. Jó arra, hogyha valami nem jutna eszembe... :D

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe