3/24/2014

MAC - Pro Correct and Conceal Palette #Medium - teszt, vélemény

Már nagyon rég szerettem volna ezeket a MAC-es korrektor palettákat, a Lightot mindenképpen, de akárhányszor mentem, egyszerűen sosem volt. Végül kompromisszumot kötöttem és beértem a Mediummal, mert ebben is jól használható színek vannak, a Dark már sokkal inkább olyan árnyalatokat tartalmaz, amit Magyarországon nehéz elhasználni, habár a Medium Deepben vannak a „40-esek”, amik a tipikus szolis bőrszínek, tehát ez a paletta olyan átmenet. 


A színek egy hatos elosztású kompaktban laknak, amely mágnessel erősen záródik és ha nem törjük el, akkor valószínűleg nem is fog kinyílni. Összesen 6 grammot tartalmaz a korrektorokból, tehát 1-1 grammot - ez később még érdekes lesz. 

A színek tekintetében valóban jól használható árnyalatokat költöztettek egybe - NC30, NW25, NC35, NW35, Mid-Yellow, Mid-Peach. Habár az egyik MAC-es lány szerint ez a legjobban kihasználható mind a négyből, mert a Light nagyon-nagyon világos, a Medium Deep pedig már túl sötét. Igazából magamon azt látom, hogy lehet az „átlagnak” ezek jó színek, nekem a legvilágosabb is sokkal sötétebb, mint amit használnék. 

A paletták Studio Finish korrektorokat tartalmaznak, ami a MAC-nél a legerősebb fedésű. Ezenkívül még az az érdekességük, hogy mindegyikbe került 2-2 színkorrektor - egy sárgás és egy narancsos vagy barackos -, illetve a palettákban vannak olyan árnyalatok, amik a Studo Finish korrektorok között eddig nem voltak elérhetőek a földi halandók számára.

Azt érdemes még tudni, hogy a Studio Finish korrektorok SPF 35-öt tartalmaznak, ezért valamivel világosabbnak tűnnek ugyanazok a színek a többi MAC-es korrektornál. Az állaguk nagyon krémes és vastag, ezért nem hiszem a mindennapokra és szem alá kéne őket használni. De ha igen, akkor alaposan hidratálva, esetleg egy másik, könnyebb korrektorral keverve. Fixálás után nem mászik arrébb egész nap.

A sárgás színkorrektorok a vöröses foltokra jók - a MAC-nél a sárga a zöld alternatívája, de lehet a Pro boltokban van zöld -, ezenkívül a sárga, mint általában, a lilás karikákra, illetve az olívás-bronzosabb bőrökön mutat igazán jól. A rózsaszínek inkább világos vagy kevéssé pigmentált bőrökre valók - mivel a nem pigmentált bőr, a benne keringő vértől rózsaszínes -, illetve mint a narancsos színek a kékes, zöldes, esetleg barnás karikákra vagy foltokra jók. Ezeket egy színkörről könnyen leolvashatjuk. 

Nekem például az a tapasztalatom, hogy a barackos korrektorok szinte mindenki karikáit eltüntetik, ellenben a sárgával, ami például az én karikáimra elvileg jobban kéne, nagyon sárgának látom a szemem alatt, pedig a bőröm is sárgásabb. De sokszor érdemes a színeket keverni: ahol kékebbnek látjuk a karikánkat oda rózsaszínt, ahol barnábbnak-vörösebbnek oda sárgából tegyünk. 

Ezen a képen a jobb szemem látható korrektor nélkül [1], aztán csak barackos korrektorral és bőrszínű korrektorral [2-3], majd az egész lepúderezve. Szerintem jól teljesítenek, de képen sok függ attól, hogy esik épp a fény, mert az árnyékot ez sem javítja ki, viszont  vakuzva minden részlet elveszne. Az utolsó bejegyzés utolsó képén pedig az látható, hogy hogy fedik el egy rétegben a tetoválásom.

Személy szerint azt gondolom, hogy a Studio Finish, illetve ezek a paletták nagyon jók, ha valaki sok színt használ. Ha viszont csak saját magunkat sminkeljük, akkor nincs rájuk szükségünk. Mint feljebb írtam, minden színből 1-1 grammot tartalmaznak, a hagyományos Studio Finish pedig 7 grammot. Egy hétgrammos korrektor 5700 forintba kerül, egy ilyen paletta viszont, ha jól emlékszem 13500-ba. Ennek ellenére sminkeseknek, kísérletezőknek nagyon jó. 5/5

Minták alap nélkül az alkaromon, majd egy rétegben tetováláson: NC30, NW25, NC35, NW35, Mid-Yellow, Mid-Peach

NC30, NW25, NC35, NW35, Mid-Yellow, Mid-Peach


Ti milyen korrektort használtok?

2 megjegyzés:

  1. noristic25/3/14 08:16

    Tartok tőle, hogy ha egyszer eljutok a Mac-be beszippant a világa..de egyelőre ellenállok így a távolból :D Én most a Kryolan concealer wheel-jeit nézegetem, van velük tapasztalatod? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Makeup Universe5/4/14 16:32

      Ú, de elfelejtettem válaszolni. Nekem Kryolan concealer wheelem nincs, de van tőlük alapozóm, amit korrektornak használok, mert annyira erős a fedésük. A boltban próbáltam a korrektoraikat, de úgy éreztem nincs igazán rá szükségem, viszont valószínűleg a jövőben veszek majd, mert nagyon sok szín van.

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe