7/27/2014

Hajfestési napló | Alfaparf // Red Booster

Elég sok idő eltelt az utolsó hajfestékes-hajfestős kalandom óta. Legutóbb az Alfaparf Evolution of the Color Red Booster festélket próbáltam ki, a lehető legvilágosabb, legélénkebb eredmény érdekében 12%-os oxival. Már régóta szerettem volna Alfaparffal hajat festeni, de nálunk a környéken vagy nincs a kis fodrászkellékesekben vagy irreálisan drágák. Aztán addig mozgatta a fantáziám, hogy tényleg piros lesz-e a hajam, muszáj volt kipróbálnom.


Azt a remek tanácsot kaptam a fodrászkellékesben, hogyha valódi pirosat szeretnék, akkor csak a Red Boostert használjam. Mert ettől lesz piros. Kétségbeesett bociszemmel, egyéb ötlet nélkül, kissé gyanakodva, hallgattam az eladóra. Dönteni kellett, mert minden egyes másodpercben vedd már meg, dönts el, ne szerencsétlenkedj pillantások hada zúdult rám. Mindig csak remélni tudom, a pult végén valaki olyan áll, akinek van némi elképzelése, még inkább tudása a termékek helyes használatáról. Ha valamit veszek, szeretem megfogdosni, megnézni, áttanulmányozni a leírást hozzá, viszont a fodrászkellékes nem ez a hely. 

Kaptam hozzá 12%-os oxit is, amitől ultravilágos lesz majd. Itthon rágugliztam, hogy ezeket az világosítókat hogy kell használni és mivel nem vagyok fodrász, így jobb támpontom sem volt. Annak a lehetősége, hogy megkérdezzek egy valódi fodrászt, nem jutott eszembe. Szóval itt ültem a gép előtt, miközben arra kerestem a választ, hogy kihullik-e a hajam, ha ezt ebben a formában használom. Nem baj, bátor vagyok, bátor leszek. 

Léteznek kontrasztfestékek, amiknél maximum három árnyalat világosítással, 9%-os hidrogén-peroxiddal keverve lehet a legszebb eredményt elérni, ezek használhatók magukban, sok extrém színű pigmentet tartalmaznak, világosító hatásúak és tartósak. Elvileg nem kell előtte kiszőkíteni a hajat, ha ilyennel festjük például zöldre. Vannak a mixtonok, amikkel ki lehet ütni a nem kívánt árnyalatot vagy egy másikat felerősíteni. De ezeket rendes hajfestékkel kell keverni, különben csak színezőként működnek. Az internet még azt is elárulta, 12%-os oxi esetén kétszer annyi kell belőle, mint festékből. Ezt nekem eddig senki sem mondta. 



Az igazság az, hogy a festék doboza már nincs meg, ezért fogalmam sincs, hogy a festék valóban használható-e magában. Ez egy booster, tehát én ezt nem teljesen hiszem. Pár órával a festés után a Regi mondta, ha ez egy mixton, akkor ezeket festékhez keverik, különben nagyon hamar kijönnek. Átverve éreztem magam. 

Összekevertem a két tubus festéket, a két oxival, majd a hajamra kentem. Vártam vele jó sokat, hátha így elég világos lesz. Hajfestés közben, emlékeim szerint, nem volt annyira erős, szemet maró vegyszer szaga. Habár úgy éreztem a fejbőrömnek annyira nagyon nem kellemes ez az eljárás, próbáltam magam azzal nyugtatni, hogy csak az erős oxidáció miatt van. Lemosás után, a legnagyobb örömömre, nem maradt csomókban a hajam a kezemben. Száradás után nagyon látványos vörös lett, nem teljesen igazi piros, de elég élénk. Szerintem az én hajamból szőkítés nélkül nem lehet jobbat csinálni. A hajtöveknél világosabb lett valamivel. Habár az ősz szálakat elfedi, de nem vagyok teljesen elégedett vele, ahogy a hajam szőkébb részei is narancsosabbak maradtak. Lehet azért, mert nem kentem be eléggé, ugyanakkor, úgy emlékszem, tocsogtam a hajfestékben. Legközelebb kipróbálom egy „rendes hajfestékkel” keverve, de nem annyira jó, amennyire vártam, nem fogok nála leragadni. Azt azért megjegyezném, hogy három hétig bírta látványos fakulás nélkül, a negyedik héttől kezdett visszarezesedni, ekkor már hirtelen ment. Azt nem tudni, hogy az Alfaparf tesztel-e állatokon, régebbi információk szerint nem, de jelenleg nincs erről megbízható, pontos információ. 

Az eredmény
A vakus képeken nagyon-nagyon pirosnak tűnik, mint a legtöbb vörös. Igyekeztem a hajam ugyanazon részeit megörökíteni előtte-utána, hogy jól látszódjon a változás, mennyire fedi el a különböző árnyalatbeli különbségeket. A hajtövemnél látszik leginkább, valamennyivel világosabb lett, de csak ebben a kivágásban tűnik ennyire elütőnek.


Elöl mindig sötétebb marad a hajam, valahogy jobban ragaszkodik hozzá a piros. 


Ilyesmi színe volt a festés napján és még nagyjából három hétig.  A sminket imádtam, de nem tudtam róla igazán jó képet csinálni. :(

Ti szoktatok otthon hajfestéssel kísérletezni?

11 megjegyzés:

  1. sklatyenom27/7/14 12:02

    Az elozo hajas naplodhoz irtam, ha jol emlekszem, hogy Alfaparf-al probalkozz, mert nekem pl a vekony szalu de relatig sok hajamra az valt be a legjobban mikor piros hajat szerettem volna, illetve volt is :)
    En a 6.66I arnyalatot kevertem ossze a Red boosterrel fele fele aranyban, de csak 6os oxival a teljes hajon 3 havonta es a toveken pedig 45 perc hatoidovel kb 4-7 hetente. Mellette ugyan csak Alfaparf Jean's Colour szinezot hasznaltam minden kb 2 hetben, hogy elfedjem a lenovest. Ugy kentem fel ecsettel mint a hajfesteket, a tovekre eloszor, aztan osszefesultem a hajam tobbi reszevel. Kb 4-5 orat volt a hajamon, jol beitta magat :)
    Meg mindig megvan az 1/4-e az uvegcseben, mostanaban hiaba vagyok "strawberry blond" nagyon kacsingat ram a fiokbol, lehet kiprobalom igy milyen eredmenye lesz ;)

    Nem tudom hogyan szoktad apolni a hajadat, de nekem pl. az Alfaparf nagyon kiszaritotta a hajam teljes hosszat, mivel en buggyant ugy gondoltam ha minnel kevesebb vizzel es hovel erintkezik a hajam, akkor a legnagyobbnak szamito voros pigmentek nem mosodnak ki a hajambol. Alig hasznaltam pakolast, mivel ugy vettem eszre "kimossak" a hajambol a szint, hanyagoltam a meleg olajos hajpakolast is, mivel ugyan csak megnyitja a hajszerkezetet. Utolag elgondolva siman csak meleg kokuszolajjal kevertem volna a szinezot (Jean's Colour) es ketto legyet utottem volna egy csapasra :D

    Bocsanat, kicsit bo lere eresztettem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi gond, mindig kíváncsi vagyok más mit tapasztal. Ki fogom próbálni azt a 6.66I-t is, de a Jean's Color Chili Redje is mindig rám kacsint. Nekem nem szedi ki a pakolás a színt a hajamból. Azt tudom, hogy a piros hajúak viszont sokszor hideg vízben és a lehető legkevesebbet mosnak hajat. Nem vagyok jó vörös. :(

      Törlés
    Válasz
  • phoenix27/7/14 12:43

    Az utolsó képen nagyszerűen néz ki, és jól áll, a sminked pedig szokásos módon csodaszép :) Én sötétkék hajat szeretnék egyszer, de tudom, hogy nagyon nehezen kivitelezhető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.

      Nekem a fekete hajam előtt volt kék hajam, habár nem az egész. Teljesen fehérre szőkítettem és kékesfekete festékbe nyomtak kék színezőt. Szerintem szép volt, de ma már nem szeretnék hasonlóan sötét hajat, mert imádom a vöröset. Ha nem pirosít szeretnék, akkor inkább már türkizt. :D

      Törlés
    Válasz
  • először is, ha jó fodrászkellékest szeretnél Mara, irány a Nagymező 17, imádnivaló és hozzáértő srácoké a bolt, én 8 éve egy fodrász által lettem oda küldve (ismerős volt és épp elfogyott a balzsamja, mikor mentem hozzá, így megkért, vegyek már egyet), azóta se cserélném le őket senkire. bár a saját hajamon már sosem trükközök, elég volt a gimis hol répás-hol égető piros árnyalat, de több barátnőmnek kellett ilyen-olyan speckó festés és eddig mindig jót mondtak nekem.
    azóta használok alfaparfot is, sklatyenomhoz hasonlóan szintén 666.I-t használok és a 6000-es a mixton, amit hozzá keverek, 5-6 centinyi kukacot. és 9%-es hidrogént használok, 12-essel nem merném 3-4-5 hetente pingálni magam, ennyire már nem vagyok bohó.
    tavaly nyáron én is szerettem volna picit élénkebb piri lenni újra, ezért 7.66-ost vettem, de attól meg a mixton ellenére is picit benarisodott, így hagytam inkább a trükközést, jó ez nekem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnézem majd őket egyszer. Nekem a 8.66 inkább szimpatikus, de ez a 12%-os hidrogén nekem sem való, inkább a 9. :)

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen28/7/14 15:50

    Nagyon bátor vagy,hogy magadnak festetted be a hajad,én nem mertem volna :D Amúgy a white hairben pont ilyen vöröset kértem,nem is kell mondanom,hogy mindenki megnézett,de azóta imádom,életem végéig ilyen ütős vörös maradok,az biztos :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a legjobb szín. :D

      Én azóta vagyok bátor mióta egyszerűen képtelenek voltak olyan színt festeni, mint amilyet mondtam. Illetve egyszer egy nagyon drága fodrászatban vágás-festéskor a hajam egy részét elfelejtették befesteni, de ennek ellenére elkértek 12 ezret. Szóval kicsit tartok a fodrászatoktól.

      A White Hair jó? Nekem sok ismerősöm nagyon elégedetlen volt velük.

      Törlés
    2. Névtelen2/10/14 11:48

      Igen,én nagyon elégedett vagyok a szalonnal .Ügyesen vágnak és festenek is. Sajnálom,hogy az ismerőseid elégedetlenek voltak,mi történt ? :/ Én eddig akárkinek ajánlottam,mindnek tetszett a végeredmény.

      Törlés
    Válasz
  • Névtelen11/8/14 00:58

    Tudom, hogy te ilyen lelkiismeretes-mindennek utánaolvasós lány vagy, és ha nagyon triviálisat kérdezek, ne haragudj meg, de a L'oreal Hicolor (európai piacon asszem Majicontrast) festék még nem jutott az eszedbe? Külföldi bloggerek istenítik, és így képek alapján valóban meggyőző, highlift festék révén nincs szükség előzetes szőkítésre. (Most én is ezen gondolkodok, utána pedig valamelyik Manic Panic festékkel tartanám fent ezt a szuperélénk állapotot...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam rá már, de nem szívesen L'oreal terméket, ezért nem próbáltam, inkább próbálok keresni egy másik alternatívát - például az Alfaparfnak is van kontrasztfestéke pirosban. :)

      Törlés
    Válasz
Megjegyzés hozzáadása
Továbbiak betöltése...

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Copyright © Makeup Universe 2014 Makeup Universe